Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Συναγερμός πρέπει να σημάνει για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό είναι ζήτημα στενά δεμένο με το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και γενικά τα λαϊκά στρώματα. Η επερχόμενη αντιασφαλιστική επίθεση έχει στόχο τις συντάξεις, την ασφάλιση, την υγεία και την περίθαλψη. Οι αρνητικές εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα έχουν ως βάση συγκεκριμένη πολιτική, καθοδηγούνται από την ΕΕ, από κεντρικές αποφάσεις και οδηγίες της. Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό, αλλά καθαρά πολιτικό.
Ήδη σχεδιάζουν ανατροπές σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, βασισμένη σε μελέτη του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), που έχει αναλάβει να νομιμοποιήσει τα νέα μέτρα. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι ασφυκτικό και οι αλλαγές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους ή το πολύ μέχρι το Γενάρη του 2015.

Ήδη οι συντάξεις μειώνονται με βάση και τους ψηφισμένους νόμους, ροκανίζονται από τις συνεχείς ανατιμήσεις, τη φορολεηλασία και τα χαράτσια.
Πλέον το κράτος θα εγγυάται μόνον, μέχρι 360 ευρώ ως ποσό κατώτερης μηνιαίας σύνταξης.
Η σύνταξη θα εξαρτάται από το αν τα ταμεία έχουν χρήματα και αυτό θα υπολογίζεται κάθε τρίμηνο (ρήτρα μηδενικού ελλείματος).
Από 1/7/2014 οι επικουρικές συντάξεις έχουν οδηγηθεί σε μειώσεις κατά 5,2%, ενώ επέρχεται νέα μείωση 7% - 8%.
Νέες μειώσεις στις καταβαλλόμενες εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9% μέχρι το 2016, μετά τη μείωση που ήδη έχει γίνει (2,9% από 1/7/2014), γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα ήδη λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία.
Η συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης αυξάνεται.
Η χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού για το 2015 και 2016 θα μειωθεί κατά 2,9 δισ.
Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (67ο έτος για όλους) με το πρόσχημα ότι αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, όπως και με τη μείωση των συντάξεων που σε εξαναγκάζει να παρατείνεις τον εργάσιμο βίο.
Καταργούνται τα όποια ειδικά ηλικιακά όρια υπάρχουν ακόμα στα Ταμεία, όπως για την περίπτωση των εργαζομένων στα ΒΑΕ, των εργαζομένων που ακόμα εξασφαλίζουν συνταξιοδότηση με 35ετία, των γυναικών, των μητέρων με ανήλικα παιδιά, αναπήρων κ.λ.π.
Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος μπροστά στις νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδότες να διαλύσουν τη κοινωνική ασφάλιση. Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί σύντομα θα καλεστούμε όλοι σε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Κεφαλαίου.
Στις σημερινές συνθήκες κάθε επιμέρους μάχη για να μπει εμπόδιο στα νέα σχέδια ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για να έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ : 423 / 2000
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ)
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ (ΕΚΘ)
ΣΤ. ΣΚΛΙΑ 3 ΟΙΝΟΦΥΤΑ Τ.Κ.32011 ΤΗΛ. 6980100986 - 6974534859


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο