Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ερωτηματικό η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ερωτηματικό παραμένει σε μεγάλο βαθμό η στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στην ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Προς το παρόν οι μόνοι που έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσουν είναι οι Π. Τατσόπουλος, Β. Οικονόμου και Σπ. Λυκούδης, που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν «όχι».

Επί της ουσίας, βέβαια, η στάση αυτή δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς η συγκυβέρνηση αριθμεί 154 βουλευτές και δεν αναμένεται να υπάρξουν διαρροές. Ωστόσο το πώς θα κινηθούν και το αν θα στηρίξουν την κυβέρνηση ή όχι, θα προϊδεάσει σε μεγάλο βαθμό σχετικά με το τι θα πράξουν στη μεγάλη μάχη για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας για την εκλογή του οποίου απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Ο ανεξάρτητος βουλευτές, πρώην της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης, σε δηλώσεις που έκανε επί του θέματος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη στηρίξει την κυβέρνηση, λέγοντας ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει, κάτι το οποίο είπε ότι θα κάνει την τελευταία στιγμή στη Βουλή. «Εκεί θα καθορίσω και θα ακούσετε και τη στάση μου», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του απόφαση, καθώς περιμένει πρώτα να δει το προσχέδιο του προϋπολογισμού και να ακούσει τι θα πει ο πρωθυπουργός στην έναρξη της συζήτησης. Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκλογολογία και τη ΝΔ ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε: «Δεν έχω συμβιβαστεί ότι η παράταξή μου έχει χάσει τις επόμενες εκλογές» και γι' αυτό το λόγο επέκρινε «κάποια στελέχη της κυβέρνησης που διαγκωνίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα για να σώσουν τους εαυτούς τους». Κατά τον κ. Κακλαμάνη, «το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Είναι η πλειοψηφία στην κοινωνία μέσα».

«Όχι» από Σπ. Λυκούδη και Β. Οικονόμου

Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπ. Λυκούδης, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», είπε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. «Δεν θα ψηφίσω. Προσανατολισμός μου είναι να μη δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν ανήκω στο στρατόπεδο εκείνων που πάση θυσία και με κάθε τρόπο θέλουν να πέσει η κυβέρνηση. Επειδή πιστεύω ότι χρειάζεται ένα στάτους πολιτικής σταθερότητας για να μπούμε στη νέα περίοδο, γι’ αυτό κι εγώ δεν θα συναινούσα στην επιδίωξη της αντιπολίτευσης με κάθε τρόπο, ακόμη και με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, να πέσει η κυβέρνηση. Από την άλλη μεριά, όμως, είναι τελείως διαφορετικό το να μου ζητάει το κυβερνητικό στρατόπεδο με μια συγκεκριμένη πρόταση να ενταχθώ σ’ αυτό. Διότι η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μια πρόσκληση σε μένα να γίνω ο 156ος βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν θα γίνω...» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αρνητική ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Βασίλης Οικονόμου στο ερώτημα εάν θα ψηφίσει «ναι». Σε δηλώσεις του στο parapolitika.gr ο επίσης πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΤ ξεκαθάρισε: «Όχι, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής, άρα θα πω όχι. Οι θέσεις μου είναι γνωστές εδώ και καιρό, τις έχω καταθέσει. Και όσο δεν αλλάζει πολιτική η κυβέρνηση, εγώ θα συνεχίζω να λέω όχι» είπε.

Τέλος, αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση που θα τηρήσουν ο Βασίλης Καπερνάρος, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να σκέφτεται το «όχι», αλλά και ο Χρήστος Αηδόνης ο οποίος τελικά δεν ακολούθησε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Αηδόνης αρκέστηκε να πει ότι είναι ανεξάρτητος βουλευτής και «δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία».

eklogika


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο