Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Στους δέκα οι νεκροί του Norman Atlantic

Οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Norman Atlantic, ανέρχονται πλέον στους δέκα, μετά τον εντοπισμό άλλων δύο πτωμάτων μέσα στο πλοίο, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και 427 διασωθέντες. Στον κατάλογο των επιβαινόντων, μαζί με τα 56 μέλη του πληρώματος, περιλαμβάνονταν συνολικά 478 άνθρωποι.

Ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση κάνει λόγο για λιγότερους διασωθέντες, ενώ επικρατεί σύγχυση και για τον αριθμό των αγνοουμένων.


Η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Δυο πτώματα εντοπίστηκαν στα νερά της Αδριατικής, λίγη ώρα μετά την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι ο Έλληνας, ο Γιώργος Δούλης.

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του λιμενικού Νίκος Λαγκαδιανός, η κατάρτηση των λιστών των διασωθέντων συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Τζουζέπε Βόλπε, ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα με στόχο την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που εκδήλωθηκε στο γκαράζ του πλοίου.

Tην ίδια ώρα τα ιταλικά ΜΜΕ αναπαράγουν καταγγελίες επιβατών που λένε ότι τα μέσα διάσωσης έφθασαν με μεγάλη καθυστέρηση και αναρωτιούνται γιατί χρειάστηκε τόση ώρα για να τους προσεγγίσουν, από την στιγμή που σήμανε ο πρώτος συναγερμός.

koutipandoras

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο