Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Αιτήσεις Ενίσχυσης- Χρηματοδότησης για την υλοποίηση των πράξεων του Μέτρου 2.1 Υδατοκαλλιέργεια - 2.3 Μεταποίηση και Εμπορία


Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς που επιθυμούν να υπαχθούν για οικονομική ενίσχυση – χρηματοδότηση στα πλαίσια του Μέτρου 2.1 «ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ» του ΕΠΑΛ 2007-2013, να υποβάλουν Αιτήσεις Ενίσχυσης – Χρηματοδότησης για την υλοποίηση Πράξεων (επενδυτικών σχεδίων)  που αφορούν  επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια και στις παρακάτω Δράσεις :
 Δράση 1 : Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων.
 Δράση 2 : Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.

 Δράση 3 : Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς.
Ο προϋπολογισμός των Επενδυτικών σχεδίων (Πράξεων) που θα ενισχυθούν πρέπει να είναι άνω των 20.000 €  και μέχρι 1.000.000 €, για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης. Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια » είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών, συλλογικοί φορείς ή φορείς Αυτοδιοίκησης και λοιπές Οργανώσεις, καθώς επίσης και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ή Ερευνητικά Ιδρύματα, που έχουν την ευθύνη υλοποίησης και τελικά επιβαρύνονται με το κόστος πραγματοποίησης της υποβαλλόμενης προς ενίσχυση Πράξης. Τα ποσοστά χορηγούμενης οικονομικής ενίσχυσης κυμαίνονται από 20% έως 40% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς / δυνητικοί Δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών τους σχεδίων και το σχετικό φάκελο, τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή, από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (19-03-2015) και μέχρι την 29 Μαϊου 2015. Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων κατατίθενται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ (Μιχαλακοπούλου 103, 115 27 Αθήνα). Αντίγραφο του πλήρους κατατεθειμένου φακέλου κατατίθεται και στην Υπηρεσία μας προκειμένου να λάβουμε γνώση για τη σχεδιαζόμενη επένδυση και να εκδώσουμε την απαιτούμενη ¨Βεβαίωση Κατάστασης της Μονάδας¨. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας καθώς και στην ιστοσελίδα http:// alieia.info .



Ημερομηνία   
26/03/ 2015
 Ο Συντάξας
Ημερομηνία       
 26/03/ 2015
 Η προϊσταμένη Τμήματος

      Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης







             ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΠΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

                




ΠΙΝ. ΔΙΑΝΟΜΗΣ

              1.  Μ.Μ.Ε. της Π. Ενότητας Βοιωτίας
                                               Εδρες τους                         
                   (Με την παράκληση να το δημοσιεύσουν /
                    ανακοινώσουν αδαπάνως για τη
                   Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας).

              2.  Δήμους της Π. Ε. Βοιωτίας.  
                                               Εδρες τους 
                                                         
              3.  Α΄Λ.Τ  Αντίκυρας
                   32012 ΑΝΤΙΚΥΡΑ

              4.  MEΓΑΛΗ ΑΓΙΑ  ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
     Δελφών 52    32100 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
          
              5.  ΣΠΑΡΦΙΣ Α.Ε.
                   1ο χλμ. Αττικής Οδού
                   Θέση Τρύπιο Λιθάρι
                   19600 ΜΑΝΔΡΑ – ΕΙΔΥΛΛΙΑ

              6.  ΤΡΙΑΝ Ο.Ε.
                    Τραπεζουντίου 15   34100 ΧΑΛΚΙΔΑ

              7.  ΛΙΜΑΝΑΚΙ Ε.Π.Ε.
                    Ταξιαρχών 97 Αλιμος   17455  ΑΘΗΝΑ

              8. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ  Α.Β.Ε.Ε.
    Λ. Πεντέλης 48 , Βριλήσσια   15235  ΑΘΗΝΑ

Κοιν.  :    Ε.Υ. Εφ. Δ. Ε.Π.ΑΛ. & Θ.

        Μιχαλακοπούλου 103    11527  ΑΘΗΝΑ


Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς που επιθυμούν να υπαχθούν για οικονομική ενίσχυση – χρηματοδότηση στα πλαίσια του Μέτρου 2.3 « ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ » του ΕΠΑΛ 2007- 2013, να υποβάλουν Αιτήσεις Ενίσχυσης – χρηματοδότησης για την υλοποίηση Πράξεων (επενδυτικά σχέδια) που αφορούν επενδύσεις στην Μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων στις παρακάτω Δράσεις :
  • Δράση 1. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης. Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, επέκταση ή ίδρυση, μετεγκατάσταση  μονάδων και εγκαταστάσεων παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων και στην ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία από αλιευτικά σκάφη.
  • Δράση 2. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας. Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων εμπορίας.
 Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που θα ενισχυθούν πρέπει να είναι άνω των 20.000 ΕΥΡΩ και μέχρι 500.000 ΕΥΡΩ για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης. Το κατώτερο όριο για τα αλιευτικά σκάφη με σκοπό την ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία ορίζεται σε 5.000 €. Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 2.3 είναι Ατομικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, Προσωπικές εταιρείες του εμπορικού νόμου, Αγροτικές/Αλιευτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε βαθμίδας, Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Δημοτικές Επιχειρήσεις), που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων και οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας, που έχουν την ευθύνη υλοποίησης και τελικά επιβαρύνονται με το κόστος της πραγματοποίησης του υποβαλλόμενου προς ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου. Τα ποσοστά χορηγούμενης Δημόσιας Ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν για χρηματοδότηση κυμαίνονται από 20% έως 40%  ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών τους σχεδίων και το σχετικό φάκελο, τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή, από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης (19-03-2015) και μέχρι την 29η Μαϊου 2015.  Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων κατατίθενται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ (Μιχαλακοπούλου 103, 11527 Αθήνα). Αντίγραφο του πλήρους κατατεθειμένου φακέλου κατατίθεται και στην Υπηρεσία μας προκειμένου να λάβουμε γνώση για τη σχεδιαζόμενη επένδυση και να εκδώσουμε τη σχετική ¨Βεβαίωση Κατάστασης της Μονάδας¨.           
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας καθώς και στην ιστοσελίδα  http:// alieia. info  .

Ημερομηνία   
27/03/ 2015
 Ο Συντάξας
Ημερομηνία       
 27/03/ 2015
 Η προϊσταμένη Τμήματος

      Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης









             ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΠΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

                

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο