Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Άρειος Πάγος: Σε δίκη 32 πρόσωπα για τις μίζες των υποβρυχίων

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, άνω των 60 εκατ. ευρώ.
Την επικύρωση του παραπεμπτικού βουλεύματος για τις μίζες που ακολούθησαν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Στην εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου προσέφυγε ένας εκ των 32 συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση , ο Πάνος Γερμανός, ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση.

Ωστόσο ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτηςαπέρριψε την αίτηση αναίρεσης με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγείται οριστικά και αμετάκλητα στο εδώλιο.
Βούλευμα 
Σε δίκη για την υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων παραπέμπονται σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 32 πρόσωπα. Σε αυτά περιλαμβάνονται:
Ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι πρώην στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, καθώς και οι Γιώργος Νικολάου και Πάνος Γερμανός ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρείας «Γερμανός».
 Τα υπόλοιπα ονόματα είναι οι : Εμμανουήλ Σαρτζετάκης, Γιώργος Αθανασάκης, Αλέξανδρος Μαδώνης, Δημήτρης Παπαθανασίου, Κων. Τζιώτης, Ιωάννης Χριστογιάννης, Βασίλης Δημητριάδης, Γιώργος Πιντέλας, Γιώργος Σκάρλας, Κων. Παναγιωτάκης, Ελευθέριος Ψευδοοικονομου, Ευάγγελος Παππάς, Ιωάννης Μανολαίμης, Μιχάλης Φιλιππίδης, Ευάγγελος Εμμανουήλ, Ε. Στοφρεγκεν, Κων. Ταλας, Αλ. Παπαντωνίου.
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ.
euro2day

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο