Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΥΛΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΟ ΘΗΒΑ!


Ο βασιλιάς Κάδμος ταξιδεύει αύριο στο βασίλειο του Νέστορα, ο ΑΟ ΘΗΒΑ ως κυπελλούχος Βοιωτίας αύριο στις 17:00 θα αντιμετωπίσει στην Πύλο τον τοπικό ΑΟ ΠΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Κ. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ κυπελλούχο Μεσσηνίας για το θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος στην φάση των 8.

Δύο ιστορικές πόλεις από την αρχαιότητα με έντονο πολιτιστικό στοιχείο θα παίξουν ποδόσφαιρο στο οποίο θα διαφημίσουν το άθλημα και τις πόλεις τους. Ο Τάκης Πλατής έχει προετοιμάσει την ομάδα του αφού τα πανηγύρια για την επίσημη κατάκτηση του αήττητου  πρωταθλήματος έλαβαν τέλος από την Κυριακή το πρωί.
Σε αυτόν τον θεσμό οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ ΘΗΒΑ τσεκάρουν δυνάμεις εν’ όψει των πολύ δύσκολων μπαράζ που έρχονται 10 Μαΐου.
Ο ΑΟ ΠΥΛΟΥ στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε  έφερε ισοπαλία 1-1 με την Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ στο γήπεδο της Ανδρούσας ενώ ήταν και η τελευταία αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Μεσσηνίας. Η κυπελλούχος Μεσσηνίας, ομάδα της Πύλου τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα με 48 βαθμούς οι οποίοι συλλέχτηκαν με 12 νίκες, 10 ισοπαλίες και 8 ήττες και τέρματα 45-34. Πάντως οι αριθμοί δεν λένε κάτι αφού πρόκειται για νοκ-άουτ παιχνίδι και στην φάση των 8 δεν υπάρχουν φαβορί.
Τέλος να αναφέρουμε ότι η ομάδα της Πύλου φέρει ένα βαρύ όνομα, ενός ολυμπιονίκη και σπουδαίου αθλητή του Κωνσταντίνου Τσικλητήρα. Ο Τσικλητήρας γεννήθηκε στην Πύλο το 1888 και πέθανε στην Αθήνα το 1913 είχε σπουδάσει οικονομικά ενώ ήταν αθλητής του στίβου και του ποδόσφαιρου.
Είχε κατακτήσει 4 Ολυμπιακά μετάλλια από τα οποία το ένα χρυσό στην Στοκχόλμη το 1912 στο Άλμα εις μήκος άνευ φοράς ενώ στους ίδιους αγώνες κατέκτησε και ένα χάλκινο στο άλμα εις ύψος άνευ φοράς, νωρίτερα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 1908 είχε κατακτήσει 2 ασημένια μετάλλια στα ίδια αθλήματα και είχε κατακτήσει 20 πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου.
Υπήρξε από τους ιδρυτές του Παναθηναϊκού το 1908 μαζί με τον Γιώργο Καλαφάτη, αγωνιζόταν στην θέση του τερματοφύλακα ενώ κατέκτησε και δύο πανελλήνια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου το 1908 και το 1910 που διεξάγονταν από τον Σ.Ε.ΓΑ.Σ.
Ο Τσικλητήρας πήρε μέρος στους Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο που άρχισε το 1912, όπου ασθένησε στο μέτωπο από μηνιγγίτιδα το 1913 και πέθανε σε ηλικία 24 ετών!

Α.Ο "H ΘΗΒΑ"

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο