Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

Οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της ευρωζώνης «ξαναχτύπησαν», εκμεταλλευόμενοι τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία, για να αντιστρέψουν το θετικό κλίμα και τη βούληση να επιτευχθεί λύση, όπως εκφράστηκε κατά τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
Για άλλη μία φορά, επιχειρήθηκε μέσω διαρροών σε ξένα μέσα ενημέρωσης, να απαξιωθεί η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας και ο ρόλος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Με αήθεις χαρακτηρισμούς, όπως «ανεύθυνος», «τζογαδόρος» και «ερασιτέχνης» για τον κ. Βαρουφάκη, οι θιασώτες των πολιτικών λιτότητας θέλησαν να υποβαθμίσουν την πρόοδο, η οποία έχει σημειωθεί στο Brussels Group, και την οποία παραδέχτηκαν και οι επικεφαλής της ευρωζώνης κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup στη Λετονία –έστω κι αν τη χαρακτήρισαν «μικρή».
Όπως σχολιάζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, «οι πιέσεις κατά της χώρας είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας».
«Το χθεσινό εποικοδομητικό και θετικό κλίμα των συναντήσεων του Αλ. Τσίπρα με τους Αν. Μέρκελ, Φρ. Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες, όπου εκφράστηκε η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση, γίνεται προσπάθεια να αντιστραφεί στο άτυπο Eurogroup της Λετονίας» σημειώνουν.
Το γεγονός ότι οι διαδικασίες προς επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνονται, «αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο» όπως δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, με το Brussels Group να συνεχίζει τις εργασίες του, δείχνει ότι η πολιτική βούληση για λύση πράγματι υπάρχει, ανεξάρτητα από την επιχειρούμενη δημιουργία αναντιστοιχίας στο κλίμα των προηγούμενων ημερών σε σχέση με το σημερινό Eurogroup.
Όπως είπε, άλλωστε, και ο υπουργός Οικονομικών «στο τέλος της διαπραγμάτευσης είναι η σκλήρυνση της στάσης. Θα είναι δύσκολη η λύση, αλλά θα υπάρξει».
newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο