Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Π.Σ

Προς τον κ. Περιφερειάρχη
ΕΡΩΤΗΣΗ
Σχετικά με την απόφαση της Δ/σης Περιβάλλοντος & Χωρ/Κου Σχεδιασμού της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την έγκριση του σταδίου Β1 του ΓΠΣ Δήμου Κηρέως.
Με απόφασή της, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρ/Κου Σχεδιασμού της Περιφέρεια Στερεάς ενέκρινε το στάδιο Β1 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κηρέως στο οποία συμπεριλαμβάνει και την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Α (ΒΙΠΕ).
Η απόφαση λήφθηκε παρά   τα  ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας που ζητούσαν την αφαίρεση της ΒΙΠΕ από το ΓΠΣ Κηρέως .

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το ζήτημα λειτουργία ιδιωτικής ΒΙΠΕ στην περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας είναι ιδιαίτερα σοβαρό .Δεν είναι μόνο ζήτημα με οικολογική διάσταση αλλά θέμα που σχετίζεται με τον τρόπο ανάπτυξης της Χώρας, που στον δοσμένο συσχετισμό δυνάμεων λειτουργεί σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Σχετίζεται ακόμη με την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, υποθηκεύοντας την μελλοντική της αξιοποίηση κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Από αυτή τη σκοπιά η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εναντιώνεται στην παραχώρηση ή στην εκχώρηση γης , δασικών εκτάσεων, γενικότερα δημόσιας, δημοτικής περιουσίας και στην αδειοδότηση της ΤΕΡΝΑ για την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Εναντιώνεται στο πέρασμα της γης , του ορυκτού πλούτου ,του λιμανιού που βρίσκονται στην περιοχή «πρώην Σκαλιστήρη» και στην ευρύτερη περιοχή , στην ιδιοκτησία του ομίλου της ΤΕΡΝΑ.
Με δεδομένο ότι η απόφαση της Δ/σης Περιβάλλοντος έρχεται να βάλει από το «παράθυρο» τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ σε λειτουργία ρωτάμε τι θα κάνετε να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση.
                                                                           ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
                                                                                                                                                                             
                                                                                 Ντούρου   Σοφία
                                                                                 Γιώργος Γκικόπουλος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ
Ειδικά προβλήματα Βοιωτίας
Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πόλη της Λιβαδειάς, κρίνουμε σκόπιμο να ξαναφερθούμε σε σημαντικά ιδιαίτερα προβλήματα που πρέπει να μας κινητοποιήσουν.
Τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία ( Θήβας και Λιβαδειάς ) και τα Κ.Υ της περιοχής Βοιωτίας, εξ αιτίας της σημαντικής έλλειψης προσωπικού (λείπουν γιατροί, νοσηλευτές και παρασκευαστές) και της περιορισμένης χρηματοδότησης. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχουν αναπτύξει τις αναγκαίες δομές ολοκληρωμένα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες που χρειάζεται ο λαός (Λείπουν κλινικές, ενώ χώροι, μηχανήματα και εξοπλισμός παραμένουν αναξιοποίητα ).
Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που λείπουν  (  υπάρχουν  και λειτουργούν 27 αντί των αναγκαίων 53 ) , αλλά και αυτοί που λειτουργούν έχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και δεν καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Γι’ αυτό χαρατσώνουν τους γονείς.
Η ολοκλήρωση του δρόμου Θήβας – Λιβαδειάς και ο γενικότερος εκσυγχρονισμός και διαπλάτυνση της παλαιάς εθνικής οδού.
Ο εκσυγχρονισμός και η διαπλάτυνση του δρόμου μέχρι τους Δελφούς και προοπτικά μέχρι το Αντίρριο.
Σχεδιασμένη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και ανάμιξη επιχειρηματικών κύκλων. Χωρίς καμιά επιβάρυνση του λαού. Ο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς δημοτική υπηρεσία καλά εξοπλισμένη και στελεχωμένη.
Θα θέλαμε όσο γίνεται πιο αναλυτικά απαντήσεις για τα παραπάνω ακόμα και με γραπτές απαντήσεις.


                                                  ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
                                                                                                                                                                             
                                                                                 Ντούρου   Σοφία
                                                                                 Γιώργος Γκικόπουλος
ΕΡΩΤΗΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Χρόνια τώρα παραμένει ανοιχτό και συζητιέται το ζήτημα της συνεχιζόμενης ρύπανσης του Ασωπού και το θέμα του 6σθενούς χρωμίου στην ευρύτερη περιοχή.
Πριν από 4 χρόνια, που το θέμα ήταν στην επικαιρότητα, ένα πλατύ κίνημα του λαϊκού στοιχείου που κατοικούσε στην γύρω περιοχή ανάγκασε την κυβέρνηση και το αντίστοιχο Υπουργείο να μιλήσουν για μέτρα, που αφορούσαν :
Να σταματήσει κάθε ρύπανση. Να χαρτογραφηθούν και να ελεγχθούν όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Να επιβληθούν όλοι οι προβλεπόμενοι όροι για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλες τις περιπτώσεις.
Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ύδρευσης των κατοικημένων περιοχών με διαμόρφωση δικτύου της ΕΥΔΑΠ και ταχυδυιλιστηρίου.
Να γίνουν έργα διαμόρφωσης του ποταμού και εκτεταμένος καθαρισμός της κοίτης του. Να εξασφαλιστεί η μόνιμη και ουσιαστική παρακολούθηση.
Ειδική μελέτη για την έκταση της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα με 6σθενες χρώμιο και συστηματική αναζήτηση των πηγών της. Αναζήτηση μέτρων για την διασφάλιση του νερού άρδευσης και βιομηχανικής χρήσης. 
Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά και αυτά τα ζητήματα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα αφού τα μόνα που έγιναν είναι ένα δίκτυο διανομής της ΕΥΔΑΠ και η έναρξη χαρτογράφησης των βιομηχανιών της περιοχής από την Π.Ε Βοιωτίας, που σταμάτησε χωρίς να ολοκληρωθεί.
Για μας και φυσικά για την υγεία των εργαζομένων της περιοχής το θέμα είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας και το ότι είναι άλυτο αναδείχνει τις σημαντικές ευθύνες που υπάρχουν στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση που δεν έκαναν όσα χρειάζεται και πρέπει γα την λύση του χρόνιου πια προβλήματος.
Σε αυτή ακριβώς την βάση σας καλούμε να τοποθετηθείτε και να μας ενημερώσετε για όσα προτίθεσθε να πράξετε το επόμενο διάστημα για την επίλυση του προβλήματος.
                                                 ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 
                                                                                                                                                                               
                                                                                 Ντούρου   Σοφία
                                                                                 Γιώργος Γκικόπουλος
Σχέδιο Ψηφίσματος
Για το Μεταναστευτικό.
Οι αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, δίνουν ένα ακόμα πρόσχημα στην ΕΕ για ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. 
Μετά την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" και τους "τζιχαντιστές", στο όνομα της "παράνομης μετανάστευσης" και της "καταπολέμησης των δουλεμπόρων", η ΕΕ δίνει εντολή για στρατιωτικές θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να προλάβουν στη γωνία τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα στο μεταξύ τους ανταγωνισμό για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην ευρύτερη περιοχή.
Επιπλέον, αποτελούν πρόκληση οι αποφάσεις της Συνόδου για ενίσχυση όλων των μηχανισμών άγριας καταστολής προσφύγων και μεταναστών, όπως η Σένγκεν, η FRONTEX, η Εuropol κ.ά., που η δολοφονική δράση τους αποδεδειγμένα έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο. 
Με όλους αυτούς τους κανονισμούς η ΕΕ θα συνεχίσει να κρατά εγκλωβισμένους στην Ελλάδα ή την Ιταλία, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν προορισμό άλλες χώρες.
Τα δουλεμπορικά κυκλώματα όχι μόνο δεν θα χτυπηθούν με την ένταση της καταστολής σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, αλλά, αντίθετα, θα τα γιγαντώσουν ανεβάζοντας τις τιμές των δουλεμπόρων, που θα χρησιμοποιούν ακόμα πιο ριψοκίνδυνα δρομολόγια με νέες πολύνεκρες τραγωδίες
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες όχι μόνο με τη συμφωνία της στις επικίνδυνες αποφάσεις που λήφθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής κι επιτείνουν το αδιέξοδο στο ζήτημα της μετανάστευσης αλλά και με την επιχείρηση εξωραϊσμού και συγκάλυψής τους στο όνομα της "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης".
Διατυπώνουμε  συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος σε σύγκρουση με την ΕΕ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει κατάλληλους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα. 
Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. 
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες. 
Καμιά συμμετοχή στις στρατιωτικές αποστολές που εξαγγέλθηκαν από τη Σύνοδο Κορυφής. 
Να καταργηθούν η Σένγκεν, η FRONTEX, οι κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3 και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών.
   Ντούρου   Σοφία
   Γιώργος Γκικόπουλος

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο