Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Δίνει τη μάχη ώστε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια,  χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει μειώσεις μισθών  και συντάξεων και νέες απολύσεις.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ένα έκτακτο μέτρο. Ποιό είναι το αμάρτημα της ελληνικής κυβέρνησης, που τόση αγωνία και πίκρα προκαλεί στους Μητσοτάκηδες, στους Πατούληδες και στους απανταχού νεοφιλελευθέρους; Είναι μια απλή μεταφορά των χρημάτων των αποθεματικών της γενικής κυβέρνησης και των ΟΤΑ από τις συστημικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος με καλύτερο επιτόκιο για το ελληνικό δημόσιο, απ' ό,τι εάν το δημόσιο εξέδιδε νέες σειρές εντόκων γραμματίων για τα ίδια ποσά.

Αποτελεί μια τεχνική λύση ενός τύπου «εσωτερικού δανεισμού» του κράτους, που επέλεξε το οικονομικό επιτελείο της χώρας ώστε να ξεφύγει, για ένα διάστημα, από την οικονομική μέγγενη που της έχουν στήσει με σαδιστική επιμέλεια οι ευρωπαϊκοί τοκογλυφικοί «θεσμοί», οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη φθορά και την πτώση της κυβέρνησης, ή την υποταγή της στα Μνημόνια της κοινωνικής καταστροφής.
Aρκετοί φορείς έχουν ήδη καταθέσει τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτοί, κάθε στιγμή που προκύπτει ανάγκη μπορούν να εκταμιεύουν τα ποσά που επιθυμούν, όπως έκανε η Αττικό Μετρό, η οποία εκταμίευσε πρόσφατα 150 εκατ. Ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε κάθε περίπτωση αν κάποιοι θέλουν να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα να το πουν ξεκάθαρα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε αντίστοιχη περίπτωση είχαν κουρέψει τα αποθεματικά και κάποιοι δεν είχαν πει κουβέντα.
Να ασκούμε κριτική αλλά όχι με υστερία. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αλλιώς να ειπωθεί ξεκάθαρα, ότι δεν επιθυμούν πραγματικά να γίνει διαπραγμάτευση αλλά να πάμε σε νέο μνημόνιο, να γίνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, μεγαλύτερες μειώσεις της χρηματοδότησης των ΟΤΑ και ό,τι γινόταν τόσο χρόνια.
Το ενδιαφέρον των μνημονιακών υπηρετών για την αυτοτέλεια των Δήμων είναι προσχηματικό. Όταν για πέντε χρόνια δέχτηκαν απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές στους πόρους, το Παρατηρητήριο  του κ. Φούχτελ.
ΘΗΒΑ             21/4/2015



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο