Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

EUROWORKING GROUP: ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ – ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ

Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε το Euroworking Group στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε και το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την εκτενέστατη συζήτηση για τα μέτρα που έχει παρουσιάσει η Αθήνα, δεν ελήφθη καμία συμφωνία.

Πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε και πρόσθετα συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να έρθει πιο κοντά στις θέσεις των εταίρων και να διαμορφωθούν προϋποθέσεις μερικής έστω συμφωνίας.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η Ελλάδα ανέβασε κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τον λογαριασμό της 26σέλιδης έκθεσης Βαρουφάκη η οποία περιλάμβανε δημοσιονομικά μέτρα που η απόδοση τους μπορεί να φτάσει τα 6,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Αν και τα μέτρα δεν έγιναν ακόμη γνωστά, το κλίμα που μεταδίδεται είναι ότι στην ελληνική πλευρά ασκείται πίεση στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας καθώς, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και ΦΠΑ.
Η συζήτηση για την Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στο αποψινό δείπνο στο οποίο θα παρακαθήσουν όλοι οι εταίροι και οι τεχνικοί σύμβουλοι


newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο