Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Έναρξη δράσεων για το “Διεθνές Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών - ΣΦΙΓΓΑ 2015

Mε την έκθεση έργων φωτογραφίας μαθητών από τα Γυμνάσια της Θήβας, που φιλοξενείτε στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας,  ξεκίνησε το 1ο “Διεθνές Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών ΣΦΙΓΓΑ 2015”.


Το Φεστιβάλ, διοργανώνεται από τον νεοσύστατο σύλλογο “Σφίγγα”, Πρόεδρος του οποίο είναι ο κ. Αγγέλου Κων/νος. Είναι ένα καλλιτεχνικό project στον αστικό και κοινωνικό χώρο της πόλης της Θήβας, όπου καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο, συγγραφείς, επιστήμονες και κοινό, δημιουργούν αλληλεπιδρώντας με τα στοιχεία της πολιτιστικής παρακαταθήκης της πόλης, προτείνοντας λύσεις για την «ίδρυση της πόλης του μέλλοντος», δηλαδή του χώρου που θέλουμε να υπάρχουμε και να ζούμε ως άνθρωποι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που αφορά τη μαθητική νεολαία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Μαΐου και παράλληλα συμμετείχαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας Μπογδάνη Νικολέτα, Γκιόκα Μαρία, Σγκούρη Ιωάννα παίζοντας πιάνο και ο Μουστής Δημήτρης που έπαιξε κλασική κιθάρα.



Στα εγκαίνια παρέστη ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Καμούτσης Αναστάσιος, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους συντελεστές, καθώς αποτελεί τιμή για το Δήμο Θηβαίων και τη ΔΗΚΕΘ η φιλοξενία τέτοιων δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό.  Όπως είπε χαρακτηριστικά : “Βασικός στόχος της ΔΗΚΕΘ είναι αφενός τα στηρίζει κάθε δράση αλλά και τους φορείς που εθελοντικά προβάλλουν τον πολιτισμό αφετέρου να επεκτείνει το ενδιαφέρον  και στον συντονισμό και εκτός της πόλης, δηλαδή σε άλλες περιοχές του Δήμου Θηβαίων.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Σκούμας Αθανάσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαβασιλείου Γρηγόρης, Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουνίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο