Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν: Κοινός στόχος η ανάπτυξη

ΠΟΥΤΙΝ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - «Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη» τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών. 
Το βλέμμα του Έλληνα πρωθυπουργού μετά το πέρας και της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Πούτιν, μαρτυρούσε πολλά...

Σε δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι ο όγκος κοινού εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων το 2015-2016, το οποίο, όπως είπε, «είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε».
Στη συνέχεια όμως ξεκαθάρισε ότι υπάρχει πρωτοβουλία από την Ελλάδα, ώστε να ετοιμαστεί ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
«Ο κ. Τσίπρας είπε, πολύ σωστά ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό... Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. 
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης των σχέσεων των δύο χωρών, σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης της Μόσχας και της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον αγωγό: «Πιστεύουμε ότι η κατασκευή του μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές δυνατότητες για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή. Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών. Ένας από αυτούς είναι το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως το Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας». 

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο