Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Παραδοχή Τσακαλώτου: Τα μέτρα είναι υφεσιακά

Στην παραδοχή ότι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους δανειστές είναι υφεσιακά, προχώρησε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας», ο κ. Τσακαλώτος είπε πως δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι τα μέτρα έχουν υφεσιακή κατεύθυνση, ωστόσο, τόνισε ότι «ό,τι κερδίσουμε απ' αυτή την συμφωνία θα πηγαίνει στους πιο φτωχούς και στα μεσαία στρώματα».


«Η συμφωνία πρέπει να κριθεί με το μεγάλο κάδρο» σημείωσε και έκανε λόγο για δομικά μέτρα στην πρόταση. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, «η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί, ούτε ωραιοποιεί τα πράγματα».

Πάντως, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πόσο δύσκολη ήταν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως το ΔΝΤ ζητούσε να απλοποιηθούν οι φορολογικοί συντελεστές από τρεις σε έξι, αλλά δεν επέτρεπε να μετριέται η αύξηση της εισπραξιμότητας.

«Δεν δέχονταν να προϋπολογιστούν τα μη παραμετρικά μέτρα, όπως η φοροδιαφυγή και η διαφθορά», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, ο υπουργός είπε πως η επιτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι ο λαός μας εμπιστεύεται στη διαπραγμάτευση και στην ταξική μεροληψία της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, όμως, κατά την ομιλία του ο κ. Τσακαλώτος έκανε άλλη μια αποκάλυψη στη Βουλή η οποία αφορούσε, μάλιστα, σε έναν διάλογο που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Της είπα ότι είναι σαν να είμαστε η Bayern Munich ή η Barcelona και να μην μας αφήνετε να χρησιμοποιήσουμε ούτε το Νεϊμάρ, ούτε το Μέσι και της απαντώ εγώ: Ούτε το Σουάρες! Άρα η κυρία Μέρκελ ξέρει καλύτερο ποδόσφαιρο απ' ότι εγώ», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

newmoney

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο