Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Έρχεται κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

Στην  κατάργηση της εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και αρμόδιου για τα έσοδα, Δημήτρη Μάρδα, στη Βουλή.
Την κατάργηση της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, και κατά συνέπεια και του επιδόματος θέρμανσης, για τους δικαιούχους από τον Οκτώβριο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Ακολούθως ο υπουργός είπε ότι θα κατατεθεί διάταξη νόμου που θα αλλάζει το ισχύον καθεστώς και θα επιστρέψει το παλιό, με το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης να ανέρχεται στα 6 λεπτά του ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης στα 33 λεπτά του ευρώ.
Όσον αφορά τη φοροδιαφυγή για την οποία υιοθετήθηκε η εξίσωση, σχολίασε πως «δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει «κλειδώσει» όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».
Ο κ. Μάρδας ως προς τα έσοδα που θα επιφέρει η ρύθμιση, εμφανίστηκε αισιόδοξος και όπως εξήγησε σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ, η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. ευρώ από τα δημόσια έσοδα. Πρόσθεσε, δε, ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό, που αποτελούσαν τη δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο