Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκε από το Euroworking Group η ελληνική πρόταση

To Eurogroup αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα

Το «πράσινο φως» από το Euroworking Group φαίνεται πως πήρε η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους – δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε από τα τεχνικά κλιμάκια του Euroworking Group η ελληνική πρόταση.

Πλέον, η μεγάλη μάχη για την Ελλάδα θα δοθεί στο Eurogroup.


Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα.

Μεταξύ 78 και 84 δισεκατομμύρια ευρώ θα κυμανθούν τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Θεσμών.

Στο Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, από τον ESM.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η ελληνική πρόταση αποτελεί «βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας. Αυτό επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα, οι Θεσμοί έστειλαν στο Eurogroup δύο κείμενα.

Πρώτον, την αξιολόγηση που αφορά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του ESM και δεύτερον, την αξιολόγηση επί των ελληνικών προτάσεων.

kontranews

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο