Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Μέχρι την Παρασκευή σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

 Η πρώτη «έκρηξη» σημειώθηκε στο χώρο του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι στο δημόσιο κλάδο υγείας στο οποίο είναι ασφαλισμένοι οι συντριπτικά περισσότεροι πολίτες της Ελλάδας αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επίσχεση εργασίας οι ασθενείς θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών, καταβάλλοντας οι ίδιοι το κόστος της εξέτασης και έπειτα θα μπορούν να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), ο Οργανισμός «βρίσκεται σε πλήρη διάλυση», μην μπορώντας πλέον να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στους ασθενείς , στους ιατρούς, τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα.

Πιο αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:


«Στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με αίσθημα ευθύνης εξυπηρετούμε τους πολίτες απλήρωτοι για μήνες και χωρίς επαρκή διασφάλιση της νομιμότητας επί της παράτασης της σύμβασης μας, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ, έχοντας χρηματοδοτήσει τα τελευταία χρόνια με πάνω από 1,5 δισ. ευρώ την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την τσέπη τους».

Παραπέρα, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ επισημαίνουν πως λόγω των capital controls οι προμηθευτές τους απαιτούν άμεσα την πληρωμή των αναλώσιμων, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των ασθενών από τον ιδιωτικό τομέα «να είναι σχεδόν αδύνατη με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ.

Τα αιτήματα της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ είναι:

· η άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων

· υπογραφή νόμιμης σύμβασης με τον Οργανισμό

· συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου «να συζητήσουμε από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σημειώνεται πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους έχουν φτάσει το 1,5 δις. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η κυβέρνηση έχει βάλλει σαν στόχο την επιπλέον χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 1,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2016 μέσω των νέων εισφορών στις επικουρικές και κύριες συντάξεις που θεσμοθετήθηκαν στις 15 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, γύρω στα 450 εκατ. ευρώ αναμένονται να δοθούν στον ΕΟΠΥΥ στο τέλος του β΄εξαμήνου του 2015 και γύρω στα 850 εκατ. ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016.

insurancedaily

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο