Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Θεατρικό εργαστήρι στη Θήβα και ημερίδα για το Αρχαίο Δράμα

Με τον Διευθυντή του Κέντρου Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιάγκο Ανδρεάδη συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με σκοπό τη συνεργασία για τον προγραμματισμό θεατρικού εργαστηρίου, ημερίδας και παρουσίαση παράστασης στην πόλη της Θήβας.


Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν  ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου με την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού , στελέχη του Δήμου , ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας “Λάιος” κ. Αναστάσιος Φρούσιος και η Αντιπρόεδρος κα Κεφαλά Γεωργία.



Στη συνάντηση συμφωνήθηκε το εν λόγω εργαστήριο να πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΗΦΗ από 24 έως 27 Νοεμβρίου, στο οποίο  φοιτητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων αλλά και Θηβαίοι ερασιτέχνες ηθοποιοί θα διδαχθούν την παράσταση Βάκχες του Ευριπίδη από τον κ. Ανδρεάδη και την κα Ευγενία Αρσένη, στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου και διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Λονδίνου και θα την παρουσιάσουν στο κοινό στις 27 Νοεμβρίου. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά Συμμετοχής.


Επίσης στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας ημερίδα για το Αρχαίο Δράμα με τη συμμετοχή πολλών γνωστών ηθοποιών, σκηνοθετών και μουσικών.

Τέλος, αποφασίστηκε μετά τις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν, να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ Φορέων της Θήβας, Παντείου Πανεπιστημίου και Υπουργείου Πολιτισμού για τη δημιουργία Οργανισμού Αρχαίου Δράματος με έδρα τη Θήβα.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο