Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Με συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας ολοκληρώθηκε η Απεργία της 12 Νοέμβρη.

Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ολοκληρώθηκε η Απεργία της 12 Νοέμβρη.
Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν μέλη από το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, το Σωματείο Οικοδόμων Θήβας , το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Θήβας, το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Επαρχίας Θήβας, εργαζόμενοι, νέοι και γυναίκες  από την ευρύτερη περιοχή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν από το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Επαρχίας Θήβας ο Δημήτρης Θεοδώρου και από την Ομάδα Θήβας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας η Γεωργία Μαργαρίτη.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Γκούμας μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και μέλος της Γραμματείας Θήβας του ΠΑΜΕ. Στην ομιλία του απέδωσε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους απεργούς σε μια σειρά χώρους της περιοχής (ΜΟΡΝΟΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΕΑΒ, ΣΝΑΪΝΤΕΡ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΛΑΡΚΟ, PEPSI, ΖΟΥΡΑΣ).
Έγινε αναφορά «στο τεράστιο προμελετημένο έγκλημα που προχωρούν Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση για να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση, για νέες περικοπές στις συντάξεις, μείωση των επικουρικών και αύξηση των εισφορών, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας».
Τονίστηκε πως η λύση βρίσκεται στη «δημιουργία της δικής μας συμμαχίας απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων που μας θέλουν στο καναπέ μας. Μπορούμε και πρέπει να δείξουμε το δρόμο για τον κοινό αγώνα εργατών, αγροτών, επαγγελματιών, νέων και γυναικών απέναντι στην πολιτική των συμφερόντων των πολυεθνικών. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ».
«Τώρα δοκιμάζουμε την δική μας δύναμη λέμε το δικό μας όχι, κάνουμε την δική μας εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Το ασφαλιστικό που, δεν κατάφεραν να το γκρεμίσουν συθέμελα στα πέντε χρόνια της κρίσης δεν θα τους επιτρέψουμε να το γκρεμίσουν οι «δήθεν αριστεροί» για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη. Όλοι μαζί με ανυποχώρητο σκληρό ταξικό αγώνα, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Να κινηθεί γη και ουρανός για να μην περάσει η διάλυση του κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος! Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ».

Θήβα 13/11/2015








Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο