Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τα δέκα κορυφαία πράσινα προϊόντα του 2016 – BuildingGreen

Κάθε χρόνο η BuildingGreen επιλέγει τα τα δέκα κορυφαία «πράσινα» προϊόντα που προβλέπει ότι θα διακριθούν στο μέλλον.

Και δεν πρόκειται μόνο για μονωτικά υλικά που ενδιαφέρουν μόνο αρχιτέκτονες ή πολιτικούς μηχανικούς.

Ας δούμε τις φετινές επιλογές.

—Unity Homes: σπίτια υψηλής απoδοτικότητας με φωτοβολταϊκά στη στέγη 
Τα Unity Homes είναι «πράσινες» προκατασκευασμένες κατοικίες με φωτοβολταϊκά πάνελ στη στέγη. Ο επικεφαλής της εταιρείας Τεντ Μπένσον υποστηρίζει ότι τα σπίτια που σχεδιάζει μπορούν να παραμείνουν όρθια για αιώνες και ότι είναι χτισμένα με βάση την αρχή της «ανοιχτής δόμησης».
Η επεξεργασία των δομικών υλικών γίνεται με τη χρήση εξοπλισμού υπολογιστικού νουμερικού ελέγχου (CNC) έτσι ώστε να δημιουργηθούν τοίχοι με ενσωματωμένη μόνωση και μικρά προκατασκευασμένα στοιχεία που χρησιμοποιούνται στα μπάνια, τα δωμάτια και την κουζίνα για να διασφαλίσουν τη σωστή σύνδεση των διαφορετικών μερών, να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες θερμότητας και να πετύχουν τα βέλτιστα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό της κατοικίας.
Οι τοίχοι είναι μονωμένοι με κυτταρίνη R-35 και οι στέγες από R-38 ως R-44, ενώ μόνωση περιλαμβάνουν και οι πόρτες. Τα κουφώματα έχουν τριπλούς υαλοπίνακες, ενώ υπάρχουν μικρές αντλίες θερμότητας για ζεστό νερό χρήσης και θέρμανσης. Οι αντλίες θερμότητας επιτρέπουν στα Unity Home να γίνουν ενεργειακά αυτόνομα ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη υλικών και κατ” επέκταση το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
—Στεγνωτήριο ρούχων Whirlpool Hybrid
Τα στεγνωτήρια ρούχων, διαδεδομένα περισσότερο στις χώρες όπου ο ήλιος δεν λάμπει και πολύ συχνά, καταναλώνουν το 6% της ενέργειας ενός μέσου νοικοκυριού και απομακρύνουν τον ζεστό αέρα εκτός σπιτιού.
Τα στεγνωτήρια που λειτουργούν ως αντλίες θερμότητας αέρος που συμπυκνώνουν την υγρασία του αέρα στο ψυχρό μέρος της αντλίας θερμότητας και στη συνέχεια επανακυκλοφορούν τον αέρα, θερμαίνοντάς τον εκ νέου στο θερμό μέρος της αντλίας.
—Tesla Powerwall
Η αποθήκευση ενέργειας είναι το μεγάλο στοίχημα για την ευρεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και την απεξάρτηση από τα κεντρικά δίκτυα.
Η μπαταρία Powerwall της Tesla θα φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας,αποθηκεύοντας το πλεόνασμα καθαρής ενέργειας -όπως την ηλιακή από οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη ή την αιολική από μικρές ανεμογεννήτριες- για να το διαθέσει στο χρήστη κατά τις νυχτερινές ώρες όταν ο ήλιος θα έχει δύσει ή όταν ο άνεμος θα έχει κοπάσει αντίστοιχα.
Η μπαταρία που καλύπτει επιφάνεια περίπου ενός τετραγωνικού μέτρου, έχει βάρος 100 κιλά και μπορεί, σύμφωνα με την Tesla, να εγκατασταθεί εύκολα τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους της κατοικίας ή του γραφείου.
Μπορεί δε να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες από μείον 20 βαθμούς Κελσίου ως 43  βαθμούς Κελσίου και είναι συμβατή τόσο με μονοφασικά όσο και με τριφασικά δίκτυα.
Η Powerwall θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: μια μικρή αξίας 3.000 δολαρίων με ηλεκτροπαραγωγική ικανότητα 7 Κιλοβατώρες και μια μεγαλύτερη με 10 Κιλοβατώρες και κόστος 3.500 δολάρια.
—Φωτισμός LED από τον ρούτερ (NuLED Power over Ethernet (PoE) Low-Voltage LED Lighting)
Με την τεχνολογία NuLED, ο φωτισμός μπορεί να τροφοδοτηθεί από τον ρούτερ με τη χρήση ενός καλωδίου χαμηλής τάσης CAT5. Τα φώτα LED λαμβάνουν μια διεύθυνση IP και συνδέονται με δικτυωμένους αισθητήρες, συσκευές και έξυπνα κινητά τηλέφωνα για να μπορεί κάποιος να τα προγραμματίσει. Η σύνδεση του φωτισμού στο διαδίκτυο επιτρέπει τον έλεγχό του μέσω ενός λογισμικού.
—Σημεία στάθμευσης ποδηλάτων «Duo-Gard Bike Racks and Shelters»
Τα σημεία στάθμευσης ποδηλάτων, συμβάλλοντας στη διάδοση του ποδηλάτου, καταφέρνουν πολλά περισσότερα πράγματα για τον πλανήτη σε σύγκριση με τα φωτοβολταϊκά πάνελ και άλλες αστραφτερές συσκευές.
—Υβριδικό ουροδοχείο Sloan
Το υβριδικό ουροδοχείο Sloan δεν καταναλώνει νερό, δεν μυρίζει και δεn χαλάει τα υδραυλικά όπως τα αντίστοιχα ουροδοχεία που όταν δεν συντηρούνται σωστά διαβρώνονται από τα ούρα.
Το υβριδικό ουροδοχείο Sloan πρέπει να καθαρίζεται κάθε τρεις μέρες με τέσσερα λίτρα νερού. Είναι επίσης σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να αποτρέπεται η συγκέντρωση βακτηρίων και να μην παράγονται οσμές.
—Αντλία θερμότητας Sanden
Τα ψυκτικά υγρά στις αντλίες θερμότητας περιέχουν ισχυρά αέρια του θερμοκηπίου. Στην αντλία θερμότητας Sanden χρησιμοποιείται διοξείδιο του άνθρακα το οποίο παραδόξως αποτελεί καλύτερη επιλογή. Μπορεί να λειτουργεί υπό συνθήκες υψηλότερης πίεσης, αλλά είναι καλύτερο για το περιβάλλον.
Οι συμβατικές αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν ως ψυκτικό υγρό τον υδροφθοριοάνθρακα (HFC) όπως το R410a, το οποίο έχει τεράστιο κλιματικό αντίκτυπο.
—Καρέκλα γραφείου Hyperchair
Την καρέκλα Hyperchair ανέπτυξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ερευνών στους τομείς της εργονομίας και της εξοικονόμησης ενέργειας.
Αυτή η καρέκλα περιλαμβάνει ένα θερμαντικό σώμα και έναν ανεμιστήρα κατανάλωσης 16 και 4,8 Βατ αντίστοιχα μαζί με αισθητήρες που συνδέονται με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC). Οι λειτουργίες ψύξης και θέρμανσης τροφοδοτούνται από μια μπαταρία φωσφορικών ιόντων λιθίου και ελέγχονται από ένα μικρό χειριστήριο στο μπράτσο της καρέκλας.
–Καρέκλα Gunlocke
Η Ecovative κατασκευάζει προϊόντα από μυκήλιο,  το φυτικό μέρος ενός μύκητα, που αποτελείται από μια διακλαδωτή μάζα, με νηματώδη υφή. Μέχρι στιγμής κατασκεύαζε προϊόντα για συσκευασία και άλλες εφαρμογές.
Η Gunlocke είναι η πρώτη εταιρεία επίπλων που χρησιμοποιεί το προϊόν MycoBoard σε ένα προϊόν, για να υποκαταστήσει το κόντρα πλακέ που είναι ακριβότερο και πιο εύθραυστο.
Το MycoBoard δεν σπάει, είναι φυσικό άκαυστο υλικό, δεν παράγει απόβλητα ή επικίνδυνες εκπομπές και μπορεί να κομποστοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί η χρήση του.










Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο