Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Σημαντικές αλλαγές στην AIGAION Ασφαλιστική

Σημαντικές αλλαγές στην εταιρική της δομή και στην πολιτική της πραγματοποιεί η AIGAION Ασφαλιστική Α.Ε., σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της AIGAION Ασφαλιστική, κ. Νίκος Βελλιάδης, η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί στο νέο περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα από το νέο κανονιστικό πλαίσιο Solvency II.


Η AIGAION Ασφαλιστική παύει τη λειτουργία της από το 2016 (από 1η Δεκεμβρίου δεν θα υπογράφονται νέα συμβόλαια) και ταυτόχρονα δημιουργούνται δύο νέες εταιρείες, η AIGAION UK Ltd και η Blue Aigaion Insurance Solutions Ασφαλιστικοί Πράκτορες Α.Ε., οι οποίες θα αναλάβουν τις εργασίες της.

Η AIGAION UK θα αντιπροσωπεύει ασφαλιστικές εταιρείες του Λονδίνου και θα δίνει συμβόλαια των Lloyd’s στην Ελλάδα. Η Blue Aigaion είναι στην ουσία η συνέχεια της AIGAION στην εγχώρια αγορά. Η AIGAION Ασφαλιστική θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα υφιστάμενα συμβόλαια.

Ο κ. Βελλιάδης δεσμεύτηκε ότι κανένας συνεργάτης και ασφαλισμένος της εταιρείας δεν θα υποστεί ζημιά από τις επικείμενες αλλαγές.

Η AIGAION UK θα αναλάβει όλα τα συμβόλαια της AIGAION Ασφαλιστική, ενώ η δημιουργία της Blue AIGAION στοχεύει στη συνέχιση των δραστηριοτήτων στην ελληνική αγορά. Με άλλα λόγια, η εταιρεία μεταφέρει την έδρα της στο Λονδίνο, με τις εργασίες της να συνεχίσουν να υλοποιούνται από την Ελλάδα και το Λονδίνο, όπως και πριν.

Τονίζεται ότι όλα τα συμβόλαια, όλων των κλάδων, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα, ενώ το σύνολο των εργασιών της εταιρείας θα συνεχίσει να υλοποιείται από το ίδιο προσωπικό σε Λονδίνο και Ελλάδα.

Για τον κλάδο του αυτοκινήτου, όσοι συνεργάτες της AIGAION Ασφαλιστικής δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο νέο καθεστώς θα μπορούν να μεταφέρουν συμβόλαια στη μεσιτική Brokers Union Α.Ε. η οποία αναλαμβάνει την εξυπηρέτησή τους  μέσω τριών ασφαλιστικών εταιρειών, των Generali, ΑΤΕ Ασφαλιστική και Enterprise.

Τέλος, όσοι το επιθυμούν μπορούν να αποδεσμευθούν πλήρως από την AIGAION Ασφαλιστική.

insurancedaily

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο