Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Νέες δηλώσεις Ολάντ: Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα σε όλο τον κόσμο

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγόρησε ανοιχτά ο Φρανσουά Ολάντ, σε νέο διάγγελμά του το πρωί του Σαββάτου, για το αιματοκύλισμα του Παρισιού...

Ο Γάλλος πρόεδρος, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Γαλλίας, μίλησε για πράξη πολέμου από βάρβαρους του Ισλαμικού κράτους, αναφερόμενος στις επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 127 ανθρώπων και άφησαν δεκάδες τραυματίες, από τους οποίους 80 σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες, σχεδιασμένες και οργανωμένες από το εξωτερικό, με βοήθεια από το εσωτερικό της Γαλλίας», είπε ο Φρανσουά Ολάντ, συμπληρώνοντας «Αποτίω φόρο τιμής στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν τους τρομοκράτες χθες. Ολοι τους υπερέβαλαν εαυτόν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν όσο μπορούν τις επόμενες ημέρες».


Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε άνανδρη την επίθεση και είπε πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατική απειλή. «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές, με όλα τα μέσα», προειδοποίησε.

«Οι επιθέσεις έγιναν από έναν τρομοκρατικό στρατό, το Ισλαμικό Κράτος, έναν στρατό τζιχαντιστών, εναντίον της Γαλλίας, ενάντια στις αξίες τις οποίες υπερασπιζόμαστε παντού στον κόσμο, ενάντια σε αυτό που είμαστε: Μία ελεύθερη χώρα που σημαίνει κάτι για τον υπόλοιπο πλανήτη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η Γαλλία ήδη βομβαρδίζει στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, μετέχοντας στη συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, ενώ στρατεύματά της μάχονται εξτρεμιστές στην Αφρική.

«Σε αυτή την πιο κρίσιμη και αβέβαιη στιγμή, καλώ για ενότητα και κουράγιο», πρόσθεσε, ενώ ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα. «Ακόμη κι αν είναι πληγωμένη η Γαλλία, θα σηκωθεί», πρόσθεσε, ενώ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη Γαλλία, με την ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Βίντεο του Ισλαμικού Κράτους: Οσοι συνεχίζετε τους βομβαρδισμούς δεν θα ζείτε σε ειρήνη -Θα φοβάστε να πάτε και για ψώνια

Το ισλαμικό κράτος ανάρτησε ένα νέο βίντο όπου ένας στρατιωτικός ακούγεται να λέει ότι η Γαλλία «δεν θα έχει ειρήνη όσο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί».

Συγκεκριμένα, στο βίντεο διακρίνεται ένας γενειοφόρος μαχητής ο οποίος μιλά στα Αραβικά, o oποίος καλεί τους Γάλλους μουσουλμάνος να κάνουν επιθέσεις. «Οσο συνεχίζετε τις επιθέσεις δεν θα ζείτε σε ειρήνη. Θα φοβάστε ακόμη και να πάτε στην αγορά», λέει, σύμφωνα με τη μετάφραση του Reuters.

Είναι άγνωστο το πότε έχει καταγραφεί το βίντεο, καθώς δεν αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κυκλοφόρησε μέσω του βραχίονα προπαγάνδας του ομίλου, του κέντρου τύπου Al-Hayat Media Centre.

tro-ma-ktiko

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο