Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Αιμορροΐδες: Laser για Οριστική Απαλλαγή!!

Ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία με τη χρήση laser τελευταίας γενιάς

Οι αιμορροΐδες ταλαιπωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ, έναν στους τρεις συνανθρώπους μας, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής τους. Τσούξιμο, πόνος, φαγούρα και συχνά αιμορραγίες είναι τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα που παρουσιάζουν οι πάσχοντες, που σε πολλές περιπτώσεις δεν αναζητούν θεραπεία έγκαιρα.


Η αιμορροϊδοπάθεια ακόμη και στις μέρες μας, για πολλούς αποτελεί “ταμπού”. Έτσι πολλοί πάσχοντες καθυστερούν να ζητήσουν βοήθεια με αποτέλεσμα να αφήνουν το πρόβλημα να εξελίσσεται και να μεγαλώνει.
Η αιτία που ενεργοποιεί το πρόβλημα είναι συνήθως η ενδοκοιλιακή πίεση. Γι΄αυτό και είναι από τα συνήθη προβλήματα που παρουσιάζονται στις εγκύους και στα παχύσαρκα άτομα. Επιπλέον μπορεί το πρόβλημα να παρουσιαστεί μετά από τη άρση βάρους ή κατά την κένωση.
Ανάλογα με το στάδιο της πάθησης επιλέγεται και ο τρόπος αντιμετώπισης.
Οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι εσωτερικές ή εξωτερικές.

Ποια είναι η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας;
Η θεραπευτική προσέγγιση μπορεί να είναι συντηρητική ή επεμβατική.
Ένα διατροφικό πρόγραμμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, αρκετό νερό, χρήση ειδικών αλοιφών στην περιοχή μπορεί να κάνουν το πρόβλημα των εσωτερικών αιμορροϊδων να υποχωρήσει, παροδικά. Η αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι επίσης απαραίτητη προκειμένου να μην “πυροδοτούνται” τα έντονα συμπτώματα.
Ως προς την επεμβατκή αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας έχουν αναπτυχθεί διάφορες μέθοδοι, όπως είναι η τεχνική κατά Logo, η τεχνική HAL (απολίνωση με υπερήχους), η αντιμετώπιση τους με Laser (CO2 ή diode). Η επιλογή της μεθόδου βασίζεται στα ευρήματα της εξέτασης και το βαθμό του πρόβλημα του ασθενούς.

Αποτελεσματική αντιμετώπιση με laser – τεχνική HeLP
Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η τεχνική HeLP (Hemorhoid Laser Procedure) η οποία ενδείκνυται για τη θεραπεία αιμορροΐδων 2ου και 3ου βαθμού.
Πραγματοποιείται με τη χρήση υπερσύγχρονου χειρουργικού Laser τελευταίας γενιάς, υπό την καθοδήγηση υπερήχων, μέσω ειδικά σχεδιασμένου πρωκτοσκοπίου.
Όπως μας εξηγεί ο εξειδικευμένος Γενικός Χειρουργός, Δρ. Δημήτρης Φιλίππου, «η μέθοδος είναι απλή, αναίμακτη και δεν πραγματοποιείται αφαίρεση ή εκτομή ιστού αλλά μόνο καταστροφή των αγγείων με φωτοπηξία». Συγκεκριμένα εισάγεται το ειδικό πρωκτοσκόπιο, με τη χρήση των υπερήχων εντοπίζεται το αγγείο και ο αιμορροϊδικός όζος και στη συνέχεια ασκείται ενέργεια από τη συσκευή laser με αποτέλεσμα ο όζος να συρρικνωθεί και το αγγείο να καταστραφεί φωτοδυναμικά. Στη συνέχεια η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρις ότου καταστραφούν όλοι οι αιμορροϊδικοί όζοι. Το τελικό αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενώ η συρρίκνωση των όζων συνεχίζεται για αρκετό καιρό”.
Η τεχνική HeLP παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα:
• είναι αναίμακτη
• μπορεί να γίνει με τοπική ή και καθόλου αναισθησία
• δεν απαιτείται νοσηλεία
• παρουσιάζει ελάχιστες πιθανότητες επιπλοκών
• παρουσιάζει εξαιρετικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα
• μικρή πιθανότητα υποτροπής
• διαρκεί πολύ λίγο (10-15 λεπτά)
• επιτρέπει την άμεση επιστροφή του ασθενή στο σπίτι του μετά τη θεραπεία και την άμεση επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες
• μεταξύ των ασθενών είναι η πιο δημοφιλής
• είναι η πιο καλά ανεκτή μέθοδος.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.filippou-surgery.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο