Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ: Αφαίρεσαν την "ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ" από τις στολές των στρατιωτών

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε στρατιώτες και γονείς στρατιωτών, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση των υπευθύνων σε ΓΕΕΦ και ΥΠΑΜ για αφαίρεση από τις στολές των κληρωτών στρατιωτών της υφασμάτινης λωρίδας με την ένδειξη «ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ». Πολλοί απο αυτούς επικοινώνησαν μαζί μας και εξέφρασαν την έντονη δισαρέσκεια τους για την αφαίρεση της "ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ", δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η απόφαση αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση για όλους.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του ΜΑΧΗdefence.com αναφέρουν ότι η απόφαση λήφθηκε στα ανώτατα δώματα του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ. Ως δικαιολογία για την απαράδεκτη αυτή πράξη, δόθηκε το επιχείρημα ότι η αυτοκόλλητη υφασμάτινη λωρίδα επί της οποίας αναγράφεται η φράση «ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ» στο στήθος του κάθε στρατιώτη, αποτελεί δήθεν πλεονασμό, αφού παρόμοια ένδειξη, αν και πολύ μικρότερη, βρίσκεται και στο μανίκι κάθε στολής, στο σημείο του μπράτσου.


Ωστόσο, τόσο η απόφαση των υπευθύνων αυτή καθεαυτή, όσο και η δικαιολογία που επιχειρήθηκε να δοθεί ως ερμηνεία της αψυχολόγητης αυτής απόφασης από την ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του στρατεύματος, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων εντός του στρατεύματος αλλά και ανάμεσα στους γονείς των κληρωτών στρατιωτών. Κι αυτό γιατί η απόφαση λήφθηκε και εφαρμόστηκε χωρίς ιδιαίτερο λόγο και αιτία μέσω σχετικής διαταγής σε μια χρονική στιγμή, όπου πολύς λόγος γίνεται για μείωση της στρατιωτικής θητείας και για το ενδεχόμενο δραστικής μείωσης του έμψυχου δυναμικού και των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, σε περίπτωση λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Άλλωστε, όπως με νόημα ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, πηγή μέσα από το ίδιο το ΥΠΑΜ, αν ο σκοπός για τον οποίο λήφθηκε η απόφαση ήταν πράγματι η αποφυγή επανάληψης της φράσης «ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ» στις στρατιωτικές σχολές, τότε πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα θα μπορούσε να είχε αφαιρεθεί η σχετική επιγραφή στα μανίκια των στολών.

Όποια όμως κι είναι η πραγματική αιτία για τη λήψη τέτοιας απόφασης από τους αρμόδιους, ένα είναι το σίγουρο: ότι δηλαδή αυτή λήφθηκε και εφαρμόστηκε σε λάθος χρονική στιγμή, με αποτέλεσμα η αντίδραση και η αναστάτωση που προκλήθηκε στο στράτευμα να είναι όχι μόνο έντονη αλλά και πέρα για πέρα δικαιολογημένη.

Πηγή: http://www.maxhdefence.com


mystikaperasmata

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο