Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΔΝΤ και Βερολίνο «έριξαν» τον Τσίπρα στα σκοινιά – Απειλεί με εκλογές ο πρωθυπουργός

Δεν αποδίδουν οι απειλές του Πρωθυπουργού προς τους δανειστές για νέες, πρόωρες εκλογές – Ισχυρό το ενδεχόμενο να τον «ρίξουν» εκ των έσω αν δεχθεί επιπλέον μέτρα - «Τσιμέντο» το ΔΝΤ δεν κάνει πίσω σε καμία από τις απαιτήσεις

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του αφού οι εξωπραγματικές νέες απαιτήσεις των δανειστών και η σκληρή στάση του ΔΝΤ μπορούν να τινάξουν στον αέρα τις εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ωρολογιακή βόμβα, αφού όλοι πλέον φοβούνται την επανάληψη των γεγονότων του καλοκαιριού του 2015.
AdTech Ad
Όσο περνούν οι μέρες φουντώνουν οι φήμες ότι αρκετά στελέχη του κόμματος είναι έτοιμα να «εγκαταλείψουν» στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεχθεί περεταίρω μέτρα από τα συμφωνηθέντα του περασμένου καλοκαιριού.
Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν υπό αμφισβήτηση ακόμα και τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, δηλαδή το μνημόνο, λέγοντας ότι «απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό, κοινωνικά και ταξικά προσανατολισμένο πρόγραμμα».
Παράλληλα, επισημαίνουν και προειδοποιούν πως «τείνει, να γίνει αυτό που από την αρχή είχαμε επισημάνει ως σοβαρό κίνδυνο: να μετεξελιχθεί η ήττα και ο συμβιβασμός του περασμένου καλοκαιριού σε στρατηγική επιλογή».
Αμφισβητούν την εσωκομματική δημοκρατία λέγοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό κυβερνητισμό.
Διαφωνούν και με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος που θα διαχωρίσει τη θέση του απέναντι στον πρωθυπουργό, θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!
Ήδη η κριτική που δέχεται το Μαξίμου από την αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετέχει και ο κ. Τσακαλώτος είναι εξόχως σκληρή. Τόσο για την οικονομική πολιτική, όσο και για το προσφυγικό.
Οι διαφωνούντες, δημιούργησαν μάλιστα και το δικό τους σάιτ υπό τον τίτλο commonality.gr και εκφράζουν τις διαφωνίες τους, χωρίς ωστόσο να παραιτούνται από το κόμμα.
Το κακό σενάριο και οι εκλογές
Λίγο έως πολύ, το κακό σενάριο είναι πλέον γνωστό σε όλους:
Περισσότερα μέτρα που θα ξεπερνούν τα 7 με 8 δις συνολικά, κανένα κούρεμα χρέους και αρνητική αξιολόγηση.
Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς τα εκεί και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια.
Οι διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως όλα θα πάνε καλά δεν φαίνεται να πείθουν κανέναν.
Το τι ακριβώς θα συμβεί και πώς θα συμβεί, ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει αρκετά καλά.
Ξέρει πολύ καλά πως αν δεν δεχθεί τις απαιτήσεις τους, δε μένει τίποτα άλλο από ένα έκτακτο Eurogroup εις το οποίο θα τεθεί το γνωστό δίλημμα : «take it or leave it». Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι έπεσε μόνος του μέσα στην παγίδα που πήγε να στήσει στους δανειστές και αυτό είναι κάτι που θα συμβεί για 2η φορά μέσα στη θητεία του.
Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό του όπλο την προσφυγή στις κάλπες.
Στις επαφές του με τους ξένους αξιωματούχους, για άλλη μια φορά απείλησε ότι αν τον πιέσουν περεταίρω θα πάει στις κάλπες...
Άλλωστε, οι επιτελείς του Μαξίμου, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους τονίζουν συνεχώς το ίδιο συμπέρασμα: «Εμείς από το λαό ερχόμαστε και στο λαό θα ξαναπάμε».
Μόνο που αυτή τη φορά οι τροικανοί δεν δείχνουν να «συγκινούνται».
Παρόλα αυτά οι εκλογές φαντάζουν μονόδρομος αφού ακόμα κι αν δεν αποσυρθεί από μόνος του, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι με το ένα πόδι εκτός...
Το θλιβερό πάντως είναι ότι μετά από τρεις εκλογικές διαδικασίες (μαζί με το δημοψήφισμα) μέσα σε ένα χρόνο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταφέρει να εδραιώσει την πολιτική σταθερότητα ούτε στο ελάχιστο.
Αυτό και μόνο είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου και δυστυχώς τα «θαύματα» σώθηκαν...

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο