Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ: «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ»

Η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ:
Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έχουν αναπαραχθεί από πληθώρα μέσων σχετικά με την πρόθεση κυβέρνησης και θεσμών για αύξηση του ΦΠΑ στο 24% προκαλούν ένα νέο κύμα ανασφάλειας και δημιουργούν προϋποθέσεις για ολοκλήρωση της ασφυξίας στην εγχώρια αγορά και διάλυση όποιων προοπτικών ανάκαμψης (έστω και περιορισμένης). Οι παρελκυστικές παρεμβάσεις των θεσμών και η μυωπική λογική της κυβέρνησης για την οικονομία ξεπερνούν κάθε όριο.

Η εμμονή στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην ενέργεια, την ύδρευση και την αποχέτευση  και άλλα αγαθά μαζικής κατανάλωσης καταδεικνύει την έλλειψη επαφής με την οικονομική πραγματικότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των ανατιμήσεων ΦΠΑ στην αγορά από το 2010 και έπειτα:
- Τα έσοδα από τα καπνικά προϊόντα μειώθηκαν αναλογικά
- Τα έσοδα από την εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης- κίνησης δεν αυξήθηκαν
- Τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ εστίασης το 2013 ήταν περιορισμένα και οδήγησαν στην επαναφορά του συντελεστή στο 13% με βελτιωμένα αποτελέσματα για τον κλάδο.
- Τα έσοδα από την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά το 2015 δεν συνέβαλλαν στη  βελτίωση των φορολογικών εσόδων σε σχέση με το 2016.


Είναι πλέον κοινός τόπος ότι η αυστηρή λιτότητα των ετών 2010-2016 έχει αποτύχει παταγωδώς. Οι παρεμβάσεις, είτε στο σκέλος περιστολής των δαπανών, είτε στο σκέλος αύξησης των φόρων έχουν εξαντληθεί και έχουν εξαντλήσει την καθημαγμένη οικονομία.

Μία επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ θα είναι ουσιαστικά η ταφόπλακα της μικρομεσαίας επιχείρησης και κατά συνέπεια το ποσοστό της ανεργίας θα ανεβεί δραματικά τους επόμενους μήνες αφού καμία επιχείρηση δεν θα μπορέσει να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό.
Πρέπει οι Κύριοι που υποτίθεται ότι μας κυβερνάνε να καταλάβουν  το αυτονόητο :

« ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ»

                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ          ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο