Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Aνακοίνωση λιμενικού για το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι το Φ/Γ »ΜΑΔΑΡΕΣ» N.Π 12258, με οκταμελές πλήρωμα και έμφορτο με κάρβουνο, προσέκρουσε, κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με την πρωραία αριστερή πλευρά επί της Βοιωτικής Ακτής.


Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λαμαρίνας της πρωραίας μάσκας του πλοίου. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, πλην υλικών ζημιών επί της Βοιωτικής πλευράς και ειδικότερα επί των σημείων της πρόσκρουσης, ενώ το Φ/Γ συνέχισε την πορεία του προς το βόρειο λιμένα Χαλκίδας, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 56χρονος Πλοίαρχος και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα.


e-nautilia

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο