Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Παρουσίαση των ποιημάτων "Μνήμες της Πέτρας και της Σιωπής" του Γιώργου Μπίμη στο Art Cafe Αστραδενή

Ο ποιητής Γιώργος Μπίμης σας προσκαλεί στην παρουσίαση των ποιημάτων του "Μνήμες της Πέτρας και της Σιωπής" στο Art Cafe Αστραδενή την Τετάρτη 25/5 στις 20:30.

Την παρουσίαση συντονίζει ο Γιώργος Λάιος. Προλογίζει και απαγγέλει ο Γιώργος Αγραφιώτης. Απαγγέλουν επίσης ο Δημήτρης Λεβέντης και η Λαμπρινή Γερονικολού. Στην κιθάρα και στο τραγούδι ο Χρήστος Τάσσιος.

Το 2015 ο συνθέτης και τραγουδιστής Παντελής Θαλασσινός περιέλαβε στο cd του με τίτλο "Χίλια Καραβάκια" δυο τραγούδια σε στίχους του Γιώργου Μπίμη το "Καράβια πάνε κι έρχονται" και το "Σ' είδε απόψε το φεγγάρι". Ο Παντελής Θαλασσινός μελοποίησε ακόμα δυο τραγούδια σε δικούς του στίχους με τίτλους: "Αηδόνι μου" και "Ο Προσκυνητής" που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.


Η Εύα Φάμπα έχει γράψει μουσική για τρία τραγούδια σε στίχους του Γιώργου Μπίμη με τίτλο: "Στον πόλεμο", "Ορφέας κι Ευρυδίκη" και "Τσε Γκεβάρα"
Για το ποίημα "Μέντα και Βασιλικός" έχει γράψει μουσική ο νέος συνθέτης Δημήτρης Κογιάννης.

Μία ακόμα συνεργασία με τον συνθέτη Αλέξανδρο Χατζηνικολιδάκη έχει σαν στόχο τη δημιουργία κύκλου τραγουδιών (νέο cd) σε στίχους αποκλειστικά του Γιώργου Δ. Μπίμη.

Ο Γιώργος Μπίμης 
Γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας και ζει στη Λιβαδειά.
Έχει φοιτήσει στην Πρότυπη Σχολή Εργοδηγών Μηχανολόγων της ΣΕΛΕΤΕ, στα ΤΕΙ του Πειραιά, στην Παιδαγωγική Σχολή της ΣΕΛΕΤΕ και στην Ταχύρρυθμη Σχολή εκπαίδευσης της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Διαβάζει, μελετάει και γράφει ποίηση από την εφηβική του ηλικία. Εκτός από ποίηση ασχολείται με τη στιχουργική, το θεατρικό λόγο, το διήγημα και το μυθιστόρημα. Έχει δημοσιεύσει ποίηση και στίχους επί σειρά ετών στον τοπικό τύπο (ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ) και σε περιοδικά…

Έχει διακριθεί σε αρκετούς ποιητικούς διαγωνισμούς.
Πρώτο Βραβείο σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό από τους "Φίλους του Ξενία" με το ποίημα: το Ποτάμι (Έρκυνα). Έπαινος για το ποίημα: "Οδυσσέας", σε Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης από την OUNESCO Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Έπαινος για το διήγημα: "Τυχαία Συνάντηση", σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Γ' Βραβείο για το ποίημα: "Εγκατάλειψη" σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό από τη Λογοτεχνική Συντροφιά Λεμεσού Κύπρου. Έπαινος για το ποίημα: "Αν λησμονήσουμε" σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδας-Σπάτων. Σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που πραγματοποίησε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ απέσπασε έπαινους για το διήγημα "Τυχαία Συνάντηση" και για το ποίημα "Σαν ευχή". Έπαινος για το Ποίημα: "Αλώβητο μίσος" σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό, από την ΕΤΑΙΡΊΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, το σύλλογο Φιλολόγων και από Πνευματικό κέντρο Λευκάδας. Β΄ Βραβείο σε Παγκόσμιο διαγωνισμό για το ποίημα: "Παραμόρφωση"΄από την Ένωση Κυπρίων στην Ελλάδα (ΕΠΟΚ). Έπαινο από Αμφικτιονία Ελληνισμού για το ποίημα "Στο Ναό του Παρθενώνα"

Ο Γιώργος Δ. Μπίμης έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Μνήμες της πέτρας και της Σιωπής" (Νοέμβρης 2015)…
Η Συλλογή αυτή παρουσιάστηκε με επιτυχία στον Ιστορικό κινηματογράφο Αλκυoνίς στην Αθήνα (17-12-2015), στην πόλη της Λιβαδειάς (13-2-2016) και στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας (6-3- 2016)
Αυτή τη στιγμή στο τυπογραφείο υπάρχει μια δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο: "Τα λυρικά" 
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα "ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ" στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας…Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο