Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Στην Επιτροπή της Βουλής ο Μπακογιάννης

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους κινείται η Περιφέρεια, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.


Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα έργα υποδομών που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζοντάς τα ως έργα ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης στη Στερεά. Ενημέρωσε για τις κινήσεις που γίνονται για τη διατήρηση των κοινωνικών δομών και τη δημιουργία νέων για την στήριξη οικογενειών και παιδιών που έχουν ανάγκη και ανέλυσε την στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για τις επαφές που ήδη έχουν ολοκληρωθεί για την ανάπτυξη των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Αντικείμενο της ενημέρωσης που αφορά στην στρατηγική της Περιφέρειας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αποτέλεσαν και οι παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει στον Ασωπό και την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς τα μέλη της επιτροπής, ο κ. Μπακογιάννης παρέθεσε στοιχεία για την εξοικονόμηση δαπανών της Περιφέρειας που αξιοποιήθηκαν σε δράσεις κοινής ωφέλειας, την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής που μείωσε δραστικά το χρόνο διεκπεραίωσης διαδικασιών, αλλά και την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας κάθε συναλλαγή της Περιφέρειας με όλους τους προμηθευτές είναι στη διάθεση των πολιτών.

Αίσθηση προκάλεσε σε μέλη της επιτροπής η αναφορά του Περιφερειάρχη για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας, λόγω μιας στατιστικής στρέβλωσης, με αποτέλεσμα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο σύντομα, να καθυστερούν ή να ολοκληρώνονται με μεγάλη δυσκολία.Ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνεδρίαση δήλωσε:

«Δε χαίρομαι τόσο γιατί είδα θετικές αντιδράσεις γι αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε στην Στερεά Ελλάδα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είδα θετικές αντιδράσεις γι αυτά που ήδη έχουμε κάνει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενημέρωσα τα μέλη της επιτροπής για τα πεπραγμένα μας και τους τομείς προτεραιότητάς μας που αφορούν μόνο στον άνθρωπο, που έχει δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς, έχει ανάγκες λόγω της κρίσης και έχει τη θέληση να αναπτυχθεί και να προχωρήσει. Η συνταγή της αδιάκοπης δουλειάς φαίνεται ότι πετυχαίνει και την συνεχίζουμε».Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο