Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΜΟΝΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ Β.ΗΠΕΙΡΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της Ελλάδος, δεν έκαναν απολύτως τίποτε προκειμένου να προστατέψουν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Ανύπαρκτες διπλωματικές ενέργειες προκειμένου να τηρείται το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”.
Δεν έκαναν απολύτως τίποτε γιατί απλά ήταν όλες προδοτικές κυβερνήσεις που δεν αγωνίσθηκαν ποτέ για τα δίκαια των Ελλήνων και της μάνας ελληνικής γης. Δημιούργησαν και εξακολουθούν να ανέχονται την κατοχή της Βορείου Ηπείρου, όπως και την κατοχή του Βορείου τμήματος της Κύπρου μας. Αποδέχτηκαν διεθνώς να ονομάζεται η Βόρειος Ήπειρος, Νότια Αλβανία και το Βόρειος Ήπειρος, είναι όρος απαγορευτικός ακόμη και για το εσωτερικό της χώρας. Απαγόρεψαν τους παιάνες που τραγουδούσαν οι στρατιώτες μας στους στρατώνες – έχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ - και οι οποίοι θύμιζαν πως η Βόρειος Ήπειρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.   

Αισχρή προβοκάτσια Αλβανών.

Θρασύτατοι Αλβανοί φίλαθλοι που πήγαν στη Γαλλία για να παρακολουθήσουν στο Euro την εθνική τους ομάδα, λίγο πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδος τους με την αντίστοιχη της Ελβετίας, ανάρτησαν στις εξέδρες του σταδίου προκλητικό πανό στα αγγλικά, το οποίο έκανε λόγο για ανιστόρητες και ανύπαρκτες αξιώσεις Τσάμηδων.  
Και βέβαια, η αντίδραση της ελληνικής Πολιτείας ήταν για μια ακόμη φορά, υποτονική έως ανύπαρκτη. Τάχατες, το Υπουργείο των Εξωτερικών της χώρας μας, λέγεται πως θα ζητήσει να λάβει η ΟΥΕΦΑ, αυστηρά πειθαρχικά μέτρα γι΄ αυτό το γεγονός κατά της ποδοσφαιρικής Αλβανίας.  

«Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σου ανέβει στο κρεβάτι».

Ωστόσο, όταν δίνεις θάρρος στο χωριάτη, θα σου ανέβει στο κρεβάτι. Έτσι και οι Αλβανοί έχουν τελείως αποθρασυνθεί από τη στιγμή που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος αρκείται στις ψεύτικες υποσχέσεις που του δίνει η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, περί μη ύπαρξης τσάμικου ζητήματος από πλευράς της. Όταν στο πρόσφατό ταξίδι του ο κ. Κοτζιάς, εισέπραξε την μεθοδευμένη αντίδραση αλβανικού όχλου. Που θα μπορούσε η αλβανική κυβέρνηση να τους έχει διαλύσει, εντός ολίγων λεπτών της ώρας.

Η Αλβανία συγκροτήθηκε ως Κράτος το 1913.

Με τη Συνθήκη του Λονδίνου τον Μάιο του 1913, η γειτονική χώρα συγκροτήθηκε ως κράτος και τα σύνορά της καθορίστηκαν με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας στις 17 Δεκεμβρίου 1913. Οι τότε μεγάλες δυνάμεις – ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία και Αυστροουγγαρία -  συμπεριέλαβαν στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος και το κομμάτι της Βορείου Ηπείρου. Να σημειωθεί πως κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο (1912-1913) το τμήμα της Βορείου Ηπείρου, είχε ελευθερωθεί από τον ελληνικό στρατό.  Αυτή η απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, βρήκε αντίθετους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ήσαν Έλληνες και από τη στιγμή που αγνόησαν την διατυπωμένη απόφασή τους για Ένωση με την μητέρα Ελλάδα, επαναστάτησαν με αποτέλεσμα την δημιουργία της “ανεξάρτητης πολιτείας της Αυτονόμου Ηπείρου” στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Έτσι, άρχισε ο Αυτονομιακός Αγώνας της Βορείου Ηπείρου και την ημέρα αυτή στο Αργυρόκαστρο υψωνόταν η Σημαία με τον Σταυρό και τον Δικέφαλο Αετό. Αυτός ο αγώνας των Βορειοηπειρωτών είχε ως αποτέλεσμα να συναντηθούν μέλη της Διεθνούς Επιτροπής, εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Αυτονόμου Ηπείρου (Αλ.Καραπάνος και Γ.Ζωγράφος) στους Αγίους Σαράντα, για να συζητήσουν το ζήτημα.

Το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”.

Ακολούθως, στην Κέρκυρα νομιμοποιήθηκαν τα συμφωνηθέντα με την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου την 17η Μαΐου 1914. Σ΄ αυτό το Πρωτόκολλο καθιερωνόταν επίσημα ως “Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός”, ο Ελληνισμός της περιοχής και η Αυτόνομη Πολιτεία, αναγνωριζόταν ως “Βόρειος Ήπειρος”. Παραχωρείτο δε, πλήρες καθεστώς Αυτονομίας, δηλαδή, διοικητικής, δικαστικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής.
Δυστυχώς όμως, η Αλβανία  ουδέποτε εφάρμοσε αυτή τη συμφωνία, παρ΄ ότι την είχε αποδεχθεί με την υπογραφή της και παρ΄ ότι ήταν εγγυήτριες οι 6 μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Οι Αλβανοί καταπίεζαν αφόρητα τους Βορειοηπειρώτες  και τους στερούσαν όλα τα υπογραφέντα δικαιώματα. Έτσι, αποφασίστηκε το 1946 στην Κοινωνία των Εθνών (σήμερα Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) να τεθεί προς επίλυση το ζήτημα, μαζί με το Αυστριακό και το Γερμανικό. Ωστόσο, το Αυστριακό ζήτημα λύθηκε το 1955 με την πλήρη ανεξαρτησία και μόνιμη ουδετερότητα της Αυστρίας, το Γερμανικό ζήτημα λύθηκε το 1991 με την Ένωση των δυο Γερμανιών, και παραμένει σε εκκρεμότητα το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.  
Αξίζει να σημειωθεί πως με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέλαβε δικτατορικά την διακυβέρνηση της Αλβανίας, ο κομμουνιστής Ενβέρ Χότζας μέχρι τον θάνατό του το 1985. Στις ημέρες του Χότζα η Αλβανία ήταν ένα φεουδαρχικό κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Το Ελληνικό στοιχείο της Βορείου Ηπείρου εξορίστηκε και φυλακίστηκε. Τους στερήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους στερήθηκε η Ορθόδοξη Πίστη, η εκμάθηση της γλώσσας των προγόνων τους. Ήταν τόσο στυγνό και απάνθρωπο το καθεστώς Χότζα, ώστε αγανάκτησε και ο ηγέτης της Σοβιετικής Ενώσεως, Νικίτα Χρουστσόφ, και ζήτησε από τον Ενβέρ Χότζα να σεβασθεί το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας” και να παραχωρήσει αυτονομία στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Η άρνηση του Χότζα οδήγησε σε βαθιά ρήξη τη χώρα του με τη Σοβιετική Ένωση.     

Μόνο ο Μητροπολίτης Ανδρέας “επαναστατεί”.     

Την 10η Ιουνίου 2016 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας έκανε δηλώσεις που αποτυπώθηκαν σε Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως. Σας το παραθέτω αυτούσιο:
«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, που πραγματοποίησε, πρόσφατα, επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, δυστυχώς δεν πέτυχε απολύτως τίποτε για τους άτυχους Βορειοηπειρώτες. Γιατί, ενώ θα έπρεπε έντονα να αντιδράσει στις μεθοδεύσεις των Αλβανών, οι οποίοι συστηματικά αυθαιρετούν σε βάρος των εκεί αδελφών μας, δημεύοντας τις περιουσίες και τα σπίτια τους, που πολλές φορές γκρεμίζονται κάτω από την απειλή βίας της αλβανικής αστυνομίας, τι έκανε;  
Περιορίστηκε να αναφέρει ότι τα δικαιώματά τους αποτελούν “ιστορική επιταγή και ευρωπαϊκή προοπτική”, χωρίς καθόλου να θέσει το ζήτημα των αυθαιρεσιών που εξακολουθεί να ασκεί η Αλβανία σε βάρος τους! Την ίδια ώρα, όμως, διαβεβαίωνε ότι η προοπτική εντάξεως της γειτονικής χώρας στην ΕΕ έχει την …καθολική υποστήριξη της Ελλάδος!
Κι αυτά, ενώ ομάδες διακοσίων “Τσάμηδων” διαδήλωναν έξω από το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας, μάλιστα, επικεφαλής τον πρόεδρο του “Τσάμικου κόμματος” και Πρόεδρο της Βουλής Στετίμ Ίντριζι!!!
Για όσους δεν γνωρίζουν, κάνουμε γνωστό ότι οι μεθοδεύσεις της Αλβανίας για τους Βορειοηπειρώτες και για τους “Τσάμηδες”, έγιναν με τις “ευλογίες” του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.     
Η χλιαρή αντίδραση του κ. Κοτζιά στις άθλιες αλβανικές μεθοδεύσεις και προκλήσεις, μου προκάλεσε οργή και αγανάκτηση. Πως θα πορευθούν στο εξής οι Βορειοηπειρώτες, όταν η Μάνα τους η Ελλάδα τους αντιμετωπίζει με παγερή αδιαφορία και αυτόχρημα τους προδίδει;
Νοιάζεται περισσότερο ο κ. Κοτζιάς για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, από το να δοθεί ένα τέλος στο δράμα των Βορειοηπειρωτών αδελφών; Και δεν ντράπηκε να κατηγορήσει “μικρές συντριπτικά μειοψηφίες των άκρων” στην Αθήνα, ότι “δημιουργούν νευρικότητα”… στα Τίρανα έναντι των “επιτυχημένων προσπαθειών” που προβάλλονται από το υπουργείο;;;      
Όσο για τους “Τσάμηδες”, ας γνωρίζει ο κ. υπουργός, ότι με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, θα τους βρει – αργά ή γρήγορα – μπροστά της η Ελλάδα, αφού μάλιστα οι ανθέλληνες αυτοί απόγονοι των εγκληματιών στην Κατοχή, έχουν ήδη προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης…  
Για μια ακόμη φορά, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Οι καιροί είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και οι γείτονες έχουν αποθρασυνθεί.  
Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήσει την αδιαφορία για τα εθνικά θέματα και να αναλάβει επί τέλους, τις ευθύνες της. Ακούει, άραγε, τα πολεμικά τύμπανα, που χτυπάνε εδώ και πολύ καιρό;».  
Για όλα τα παραπάνω, εμείς, δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο!!
Μόνο μια σημείωση: Σεβασμιότατε, και να μην είχαν κλειστά τα αυτιά τους με αντεθνικό βουλοκέρι, πάλι δεν θα άκουγαν τα πολεμικά τύμπανα, γιατί, η ακριτική Κόνιτσα και η Β.Ήπειρος πέφτουν μακριά από την Αθήνα!!!



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο