Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Στο πρώην κλωστήριο Σαγίρογλου, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Θήβας

Επιστολή Αν. Υπουργού κ. Βίτσα στον Δήμαρχο Θηβαίων σχετικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων

Με την από 29-6-2016 επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Συντονιστής του Διυπουργικού Οργάνου στα θέματα των προσφύγων κ. Δημήτριος Βίτσας,  μας γνωρίζει, σε απάντηση της από 23-6-2016 επιστολής του Δημάρχου Θηβαίων, σύμφωνα με την 176/22-6-2016 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόθεση της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων το πρώην κλωστήριο Σαγίρογλου, στη θέση Χαραϊντίνη πλησίον του Στρατοπέδου Θηβών, θέση που είχε προταθεί από το Δήμο μας.

Με την πρόταση αυτή του κ. Υπουργού βαίνει προς δικαίωση ο αγώνας της Δημοτικής Αρχής, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και κατοίκων της πόλεως μας, που αμέσως αντέδρασαν στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο Αμπάζογλου.

Ο Δήμος Θηβαίων, όπως έχει ήδη δηλώσει, θα συνδράμει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, τόσο στη διαμόρφωση του χώρου του κέντρου φιλοξενίας όσο και στην εν γένει λειτουργία αυτού, ώστε να καταστεί κατά το δυνατόν καλύτερη η διαμονή των προσφύγων.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο