Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη για την Έκθεση Λαμίας

Με δεδομένο το ενδεχόμενο να εκλείψει ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ζητεί να τεθεί ο θεσμός υπό την αιγίδα και την εποπτεία της Περιφέρειας.


Στην επιστολή του ο κ. Μπακογιάννης επιχειρεί να δώσει άμεση και οριστική λύση για την συνέχεια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της Φθιώτιδας, αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνολό της.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη

Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας, είναι ένα ζωτικό ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και ένας πόλος ανάπτυξης, για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Εδώ και 50 χρόνια οι οραματιστές αυτού του θεσμού, τον είχαν άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή πορεία  της περιοχής και κυρίως με την οικονομία της. Διαχρονικά, η τοπική κοινωνία έχει κάνει επενδύσεις από το υστέρημά της, θέλοντας να διαμορφώσει καλύτερες εκθεσιακές συνθήκες.

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αποτελούν τιμή γι’ αυτή καθαυτή την 50χρονη ιστορία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας,  δεν θα μπορούσε να μείνει θεατής σε αυτές τις εξελίξεις, αλλά αντίθετα ήταν και είναι στυλοβάτης της κάθε προσπάθειας και των οποιονδήποτε πρωτοβουλιών. Γι’ αυτό και ήταν εκείνη η οποία έδωσε λύση σε άμεσα και επείγοντα ακανθώδη προβλήματα, στην κατά κοινή ομολογία πετυχημένη διοργάνωση, της 50ηςΕκθεσιακής Περιόδου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Θεωρούμε ότι σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να είναι παρούσα και το κυριότερο, οφείλει να ζητήσει ένα διευρυμένο διάλογο, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες δημιουργικής συνέχειας της Πανελλήνιας  Έκθεσης Λαμίας, για να εξασφαλιστεί το μέλλον της και η πορεία της αδιατάρακτα.

Στην κατεύθυνση αυτή, σαν μόνη βιώσιμη λύση είναι να τεθεί η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ανάλογη εφαρμογή των  διατάξεων για τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και να λειτουργήσει αυτή, με την συνεργασία των Δήμων και των λοιπών φορέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε το εν λόγω ζήτημα, προσβλέπω στη θετική σας ανταπόκριση. 

Με εκτίμηση,


Κώστας Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς ΕλλάδαςΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο