Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

1η Συνεδρίαση του Δ.Σ. Θηβαίων στο ανακαινισμένο Παλαιό Δημαρχείο

Στο φυσικό χώρο συνεδριάσεων, που είναι η κεντρική αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας,  επανήλθαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου.


Θυμίζουμε ότι από τις 15 Απριλίου 2015  οι συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου πραγματοποιούνταν στη φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Βαγίων,  καθώς στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας υλοποιούνταν το έργο «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης με αφορμή τη 18η Συνεδρίαση του Δ.Σ. στο ανακαινισμένο κτίριο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016,  δήλωσε τα ακόλουθα:
Ζητούμενο είναι η επιστροφή του Δημοτικού Συμβουλίου, στο συνήθη τόπο συνεδριάσεών του,  να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα,  με το σεβασμό του χώρου του Παλαιού Δημαρχείου- στις υπόλοιπες αίθουσες του οποίου θα εγκατασταθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη - και την ουσιώδη ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν το Δήμο, μέσα σε ήπιο κλίμα”.


Η ανακαίνιση του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου αφορούσε στην ενεργειακή αναβάθμισή του, με παρεμβάσεις τόσο στα οικοδομικά του στοιχεία όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις.

Στα αναμενόμενα οφέλη των παρεμβάσεων που έγιναν συμπεριλαμβάνονται η μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους του κτιρίου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών άνεσης και εργασίας στο εσωτερικό των χώρων. Επιπλέον, θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Δήμο καθώς στο κτίριο αυτό πρόκειται να μεταφερθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δ.Ο.Θ., από τον ενοικιαζόμενο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα.  


Δείτε εδώ φωτογραφίες από τους ανακαινισμένους χώρους του π. Δημαρχείου και τη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο