Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΡΟΣ
Την κα Δήμαρχο Λεβαδέων και
το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λεβαδέων

κοιν: ΠΟΕ ΟΤΑ

Σχετικά με το θέμα των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου και για την στέγαση αυτών, μετά την επίσκεψη του κ. Επιθεωρητή Ασφαλείας και Υγείας - Εργασίας και την σύνταξη Δελτίου Ελέγχου, πληροφορηθήκαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ότι έχει επιλεγεί ως χώρος, το ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Λιβαδειάς, με είσοδο από την οδό Θεσσαλονίκης.

Σας δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με την επιλογή αυτή, πλην όμως θα θέλαμε να σας επισημάνουμε, αφού ήδη πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στον χώρο, με την παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, ότι θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να τοποθετηθούν φοριαμοί ή ντουλάπες, για τον κάθε εργαζόμενο και να κατασκευαστούν χώροι καθαριότητας, δηλ. ντουζιέρες.
Επίσης θα πρέπει να προβλεφθεί χωριστή είσοδος για τους εργαζόμενους, αφού στον χώρο προφανώς θα συνεχίζουν να προσέρχονται, για πρόβες ή παραστάσεις, τα μέλη της θεατρικής ομάδας, κ.ά.
Επειδή όπως γνωρίζετε, η περίπτωση είναι κατεπείγουσα, άλλωστε περί αυτού έχει εκφέρει άποψη ο επιθεωρητής ΣΕΠΕ, κατά τον σχετικό έλεγχο και ήδη έχουν παρέλθει πλέον των είκοσι (20) ημερών, επιπλέον δε οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και τα προβλήματα των εργαζομένων επιτείνονται.
Ζητούμε την άμεση τακτοποίηση των ανωτέρω εκκρεμοτήτων και την παράδοση του χώρου στους εργαζόμενους, σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών, αφού η συνέχιση της παρούσας απαράδεκτης κατάστασης, εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και για τους συμπολίτες μας.
Το προαναφερόμενο ζήτημα απαιτεί τεχνικές κατασκευές, το επίσης όμως σοβαρότατο θέμα της ύπαρξης ιατρού εργασίας, καθυστερεί παντελώς αδικαιολόγητα και θα έπρεπε να είχε επιλυθεί προ πολλού, εντός της προθεσμίας που είχε θέσει ο επιθεωρητής ΣΕΠΕ. Σας χτυπάμε για τελευταία φορά το καμπανάκι του κινδύνου που υπάρχει από την έλλειψη γιατρού εργασίας και για τους κινδύνους που ελοχεύουν για την υγεία των εργαζομένων όσο και των δημοτών( κατ’ επέκταση ) και σας καλούμε να συμμορφωθείτε άμεσα με τις οδηγίες του επιθεωρητή ΣΕΠΕ

Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡOΣ                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ               ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ


 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο