Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Συναντήσεις στην Ξηρονομή & στην Β.Ι.Π.Ε. Θίσβης, από την Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Διαπιστώνοντας καθημερινά ότι τα προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνονται, αφού στα παλιά προστίθενται και νέα, απόρροια της αναποφασιστικότητας, της αδράνειας και της έλλειψης πρωτοβουλίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, αποφασίσαμε να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να προωθηθούν οι ενδεικνυόμενες λύσεις.
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήσαμε ήδη δυο συναντήσεις με εμπλεκόμενους πολίτες και φορείς, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και προώθηση κοινά αποδεκτών προτάσεων προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Κοινοτικό Κατάστημα Ξηρονομής, μεταξύ του Τοπικού Συμβουλίου, της Επιτροπής κατοίκων του οικισμού Αλυκής και εκπροσώπων της Παράταξης μας, όπου συζητήθηκαν τόσο οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει ο νέος νόμος 4389/2016 περί δασικών εκτάσεων και τις δυνατότητες που προκύπτουν για την ένταξη και νομιμοποίηση εκατοντάδων οικιών και οικοπέδων οικιστών της Αλυκής όσο και για τα προβλήματα της υδροδότησης και των οικονομικών απαιτήσεων του Δήμου, έναντι παλαιάς δανειοδότησης για την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης.
Άξιο αναφοράς είναι ότι και για τα δύο ζητήματα διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων από όλες τις πλευρές και έτσι αναλάβαμε την υποχρέωση να μεταφέρουμε και να προωθήσουμε προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο τις κοινά αποδεκτές προτάσεις και για τα δύο θέματα.
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι εκλεγμένοι Τοπικού Σύμβουλοι της Παράταξης μας προγραμματίσαμε επίσκεψη στην Β.Ι.Π.Ε. Θίσβης, όπου συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ. ΘΙΒ. Α.Ε., τόσο για το θέμα που προέκυψε με την απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην κοινόχρηστη οδό προς τον όρμο της Νούσας εντός των ορίων της ΒΙ.ΠΕ., όσο και για την δυνατότητα δημιουργίας ενός κλίματος αμοιβαίας κατανόησης, σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Έγινε μια πολύωρη συζήτηση όπου εκθέσαμε τις απόψεις μας και για τα δύο θέματα και ακούσαμε με προσοχή τις απόψεις και τις θέσεις της άλλης πλευράς.
Τις τελικές μας θέσεις και προτάσεις θα τις καταθέσουμε στα πλαίσια της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πρέπει να ληφθούν και οι αποφάσεις, που θα δεσμεύουν και θα διασφαλίζουν μια μόνιμη και κοινά αποδεκτή λύση.
Σε κάθε περίπτωση βεβαίως καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να σταθούν με υπευθυνότητα και ξεκάθαρη θέση απέναντι στα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Δημότες και να μην περιμένουν τον “από μηχανής Θεό” να τους βρει λύσεις.
Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο