Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Επίσημη προκήρυξη και έναρξη του Υπομέτρου 6.1 "Νέων Αγροτών" του ΠΑΑ 2014-2020

Σε συνέχεια της προδημοσίευσης της πρόσκλησης των Νέων Γεωργών (Μέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020) που έγινε τον Ιούλιο του 2016, ανακοινώθηκε η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος. Οι αιτήσεις για τους νέους αγρότες θα γίνονται από τις 31 Οκτωβρίου 2016 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2016.  
Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.
Το υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και το Ελληνικό Δημόσιο. Προβλέπεται ποσό συνολικού ύψους 241.000.000€ για την κάλυψη των αναγκών της παρούσας πρόσκλησης το οποίο κατανέμεται ως εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης – 23.400.000 €
Κεντρικής Μακεδονίας – 43.600.000 €
Δυτικής Μακεδονίας – 12.000.000 €
Θεσσαλίας – 25.500.000 €
Στερεάς Ελλάδος – 25.500.000 €
Ηπείρου – 13.600.000 €
Ιονίων Νήσων – 6.500.000 €
Δυτικής Ελλάδος – 24.700.000 €
Πελοποννήσου – 24.400.000 €
Αττικής – 5.800.000 €
Νοτίου Αιγαίου – 7.600.000 €
Βορείου Αιγαίου – 11.400.000 €
Κρήτης – 24.800.000 €
Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης- φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 31-10-2016 έως 30-11-2016 και ως περίοδος έγκρισης αυτών η μετά την 7-12-2016 περίοδος.
Κάθε υποψήφιος δικαιούχος έχει δικαίωμα να υποβάλει μόνο μία αίτηση στήριξης σε μία μόνο από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Στην ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται το σύνολο των δικαιολογητικών και εγγράφων σε μορφή pdf. 
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε εργασίμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο ΠΣΚΕ, δηλαδή από τις 1-12-2016 έως και τις 7-12-2016, οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής.
Οικονομικοί Όροι
Η οικονομική στήριξη χορηγείται με τη μορφή κεφαλαίου και καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η α’ δόση (70% του συνολικού ποσού στήριξης) καταβάλλεται αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης. Η τελευταία δόση καταβάλλεται το αργότερο εντός 5 ετών από την ένταξη με προϋποθέσεις την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και την επίτευξη των συναφών στόχων και δεσμεύσεων. Το ποσό στήριξης κυμαίνεται από 17.000 έως 22.000 ευρώ ανάλογα με τον προσανατολισμό της παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση και την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της εκμετάλλευσης ως εξής:
Προσανατολισμός παραγωγής εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση: Φυτική (17.000 €), Μικτή (17.000 €), Κτηνοτροφική (19.500€)
Προσαύξηση στα ανωτέρω ποσά ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της εκμετάλλευσης: Ορεινή (2.500 €), Μειονεκτική (2.500 €), Μικρά νησιά με πληθυσμό μέχρι και 3.000 κατοίκους (2.500 €), Λοιπές περιοχές (0 €)
Όροι και Προϋποθέσεις
Δικαιούχοι Υποψήφιοι της υποδράσης 6.1 είναι μόνο Νέοι Γεωργοί. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα. Λεπτομέρειες για την επιλεξιμότητα των υποψήφιων νομικών προσώπων παρέχονται στην αναλυτική πρόσκληση του μέτρου. Για τα φυσικά πρόσωπα και τις εκμεταλλεύσεις τους ισχύουν αθροιστικά τα εξής:
i) Είναι από 18 έως 41 ετών. 
ii) Είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του Υπομέτρου 6.1. Περιορισμοί ως προς την επιλεξιμότητα του τόπου μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου υφίστανται μόνο για το 5ο διαμέρισμα Θεσσαλονίκης και για κάποιες περιοχές της ΠΕ Αττικής. Οι περιοχές αυτές ορίζονται στην αναλυτική πρόσκληση του μέτρου.
iii) Έχουν εγκατασταθεί για πρώτη φορά κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης. Πρώτη εγκατάσταση Νέων Γεωργών νοείται η για πρώτη φορά επαγγελματική ενασχόληση με τη γεωργία. Ως ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης νοείται η για πρώτη φορά εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) του/της υποψηφίου δικαιούχου νέου γεωργού ως «επαγγελματία αγρότη» νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα. Έπεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα.
iv) Είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Στήριξης κατά το έτος υποβολής της αίτησης (2016) στήριξης στο υπομέτρο 6.1. όπως είχε δημοσιοποιηθεί με την προδημοσίευση του υπομέτρου.
v) Δεν πρέπει να έχουν ασκήσει γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα τουλάχιστον κατά τα τελευταία 5 έτη πριν την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης.
vi) Δεσμεύονται να εκπληρώνουν την ιδιότητα του «ενεργού» αγρότη εντός 18 μηνών από την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης.
vii) Εφόσον δεν διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα, αναλαμβάνουν τη δέσμευση να τα αποκτήσουν μέσω του Υπομέτρου 1.1 του ΠΑΑ 2014 – 2020 εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης έγκρισής τους.
viii) Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αναλυτική Πρόσκληση του Υπομέτρου, με ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης τα τρία (3) έτη και μέγιστη τα τέσσερα (4) έτη με δεσμευτικούς ποιοτικούς ή/και ποσοτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους, αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που περιγράφονται στην αναλυτική Πρόσκληση του μέτρου.
ix) Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων, σύμφωνα με το άρθρο 4 της αναλυτικής Πρόσκλησης του Υπομέτρου.
x) Η γεωργική εκμετάλλευση του υποψηφίου πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του/της αρχηγού της εκμετάλλευσης.
xi) Η γεωργική εκμετάλλευσή του υποψηφίου πρέπει να έχει μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) τουλάχιστον ίσο με 8.000 € έως και 100.000 €.
xii) Το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης κατά το έτος υποβολής της αίτησης στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 από τον υποψήφιο δικαιούχο.
xiii) Ως προς τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις ισχύουν επιπλέον τα ακόλουθα:
α) Η ιδιοκτησία στα πλαίσια της οικογένειας θεωρείται ότι υφίσταται στο πρόσωπο και των δύο συζύγων, ανεξαρτήτως πραγματικού γεγονότος. Συνεπώς στη γεωργική έκταση του υποψηφίου δικαιούχου συνυπολογίζεται και η γεωργική εκμετάλλευση που ανήκει στο/στη σύζυγο εφόσον αυτή έχει περιληφθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του υποψηφίου κατά το έτος υποβολής της αίτησης στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1.
β) Μόνο ένας εκ των συζύγων μπορεί να θεωρηθεί ως αρχηγός της οικογενειακής εκμετάλλευσης.
Μεταβίβαση της αρχηγίας γεωργικής εκμετάλλευσης από σύζυγο που είναι εγγεγραμμένος στο ΜΑΑΕ με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη ή έχει τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίας αγρότης, δεν γίνεται αποδεκτή για την ένταξη στο Υπομέτρο 6.1.
γ) Το σύνολο της εκμετάλλευσης του υποψηφίου πρέπει να έχει περιληφθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης που αυτός έχει υποβάλλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μη επιλέξιμοι υποψήφιοι
Δεν είναι επιλέξιμοι ως υποψήφιοι για ένταξη στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών και δεν δύνανται να κριθούν δικαιούχοι στήριξης οι κάτωθι:
 1. Οι αρχηγοί εκμετάλλευσης φυσικού ή νομικού προσώπου οι οποίοι:
1.1. Έχουν ασκήσει γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών που προηγούνται της πρώτης εγκατάστασης. Ο έλεγχος συνίσταται στη διενέργεια διασταυρωτικών ελέγχων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων (ΟΣΔΕ, ΟΓΑ κ.λπ.).
1.2. Έχουν εξωγεωργική απασχόληση, μόνιμη εξαρτημένη ή μη εξαρτημένη. Δεν λογίζεται ως εξωγεωργική μη εξαρτημένη απασχόληση η άσκηση διοίκησης και επιχειρηματικής δραστηριότητας σε νομικό πρόσωπο με κύρια δραστηριότητα τη γεωργική (Ομάδα ΚΑΔ 01, εκτός των ΚΑΔ 01.6 και ΚΑΔ 01.7).
1.3. Είναι δικαιούχοι των Υπομέτρων 6.2 «εκκίνηση για μη γεωργικές δραστηριότητες» και 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014 – 2020.
1.4. Έχουν υπάρξει στο παρελθόν δικαιούχοι μέτρων «νέων γεωργών» του ΠΑΑ 2007-2013 ή του ΕΠΑΑ-ΑΥ 2000-2006.
1.5. Έχουν σύζυγο που είναι είτε επαγγελματίας αγρότης εγγεγραμμένος στο ΜΑΑΕ ή έχει τις προϋποθέσεις για να οριστεί ως επαγγελματίας αγρότης από το ΜΑΑΕ, εξαιρουμένων των συζύγων των επαγγελματιών αγροτών στο τομέα της αλιείας.
1.6. Είναι σπουδάστριες- σπουδαστές ή φοιτήτριες- φοιτητές από την έναρξη της φοίτησης έως τη συμπλήρωση του αριθμού των προβλεπόμενων ετών φοίτησης για κάθε σχολή.
1.7. Λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67% και κρίνονται από τον αρμόδιο φορέα (ΚΕΠΑ) ως μη ικανοί προς εργασία (βιοποριστικό επάγγελμα).
1.8. Είναι άμεσα συνταξιοδοτούμενοι από οποιοδήποτε ταμείο του εσωτερικού ή εξωτερικού. Οι συντάξεις αναπηρίας κρίνονται ανά περίπτωση.
1.9. Εκτίουν ποινές φυλάκισης.
2. Τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν τις προϋποθέσεις να οριστούν ως νεοεισερχόμενοι στον γεωργικό τομέα επαγγελματίες αγρότες στο ΜΑΑE, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν κάθε φορά.
3. Όσοι δεν συγκεντρώνουν την ελάχιστη συνολική βαθμολογία όσον αφορά τα βαθμολογικά κριτήρια του Υπομέτρου 6.1 που αποφασίζεται από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2020.
4. Τα υπό σύσταση νομικά πρόσωπα.
5. Ομάδες ή οργανώσεις παραγωγών ή άλλο κοινό εταιρικό σχήμα (και νόμιμος εκπρόσωπος ή κύριος εταίρος αυτών) που χρηματοδοτούνται από άλλα μέτρα του ΠΑΑ 2014 – 2020 για κοινό επιχειρηματικό σχέδιο.
6. Όσοι δεν αποδέχονται τη διασταύρωση των δηλούμενων στοιχείων με τα επίσημα στοιχεία του Κράτους και λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών, ιδιαιτέρως δε με τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου και των λοιπών μητρώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του TAXIS, των ασφαλιστικών οργανισμών, του Εθνικού Δημοτολογίου, του Εθνικού Κτηματολογίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
7. Όσοι δηλώνουν στην αίτηση στήριξης – φάκελο υποψηφιότητας ψευδή ή αναληθή στοιχεία.
8. Όσοι δεν υποβάλλουν εγγράφως ή/και ηλεκτρονικά μαζί με την αίτηση στήριξης τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός των απαιτούμενων χρονικών προθεσμιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα Προκήρυξη του Υπομέτρου.
Δεσμεύσεις και υποχρεώσεις
1. Επιπρόσθετα, ο δικαιούχος αναλαμβάνει τις παρακάτω δεσμεύσεις καθώς και τις επί μέρους χρονικές προθεσμίες επίτευξής τους που αφορούν στα ακόλουθα:
1.1. Να αρχίσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου το αργότερο εντός εννέα (9) μηνών από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης. Ως έναρξη υλοποίησης θεωρείται η έναρξη δραστηριοτήτων στη ΔΟΥ από τον αρχηγό της γεωργικής εκμετάλλευσης σχετικά με την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας ή τη διαχείριση του νομικού προσώπου με κύρια δραστηριότητα στη γεωργία. Οι εν λόγω δραστηριότητες πρέπει να διατηρηθούν μέχρι την ολοκλήρωση και ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου. Η καθυστέρηση της έναρξης της υλοποίησης μέχρι εννιά (9) μήνες σε καμία περίπτωση δεν παρατείνει την καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου, ήτοι εντός τεσσάρων (4) ετών από την απόφαση ένταξης.
1.2. Να αποκτήσει Άδεια προέγκρισης εγκατάστασης για πτηνοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, όπου απαιτείται, εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης.
1.3. Να αποκτήσει, το αργότερο εντός 18 μηνών, την ιδιότητα του «ενεργού αγρότη» (άρθρο 1, παράγραφος δ) από την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασής και να τη διατηρήσει έως την ολοκλήρωση και ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου.
1.4. α) Στην περίπτωση ατομικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ο αρχηγός της εκμετάλλευσης εντός δύο ετών από την πρώτη εγκατάσταση να αποκτήσει την ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη», (άρθρο 1, παράγραφος η) και να τη διατηρήσει έως την ολοκλήρωση και ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου.
β) Στην περίπτωση γεωργικών εκμεταλλεύσεων οι οποίες ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα, ο αρχηγός της εκμετάλλευσης εντός δύο ετών από την πρώτη εγκατάσταση να αποκτήσει ποσοστό απασχόλησης και ποσοστό εισοδήματος από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας σε νομικό πρόσωπο με γεωργική δραστηριότητα αντίστοιχα με αυτά που ορίζονται για τον επαγγελματία αγρότη και να τα διατηρήσει έως την ολοκλήρωση και ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου.
1.5. Ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης να αποκτήσει επαρκή επαγγελματικά προσόντα, (άρθρο 1, παράγραφος ιδ) εντός χρονικής περιόδου η οποία δεν υπερβαίνει τους 36 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης, εφόσον δεν τα διαθέτει.
1.6. Ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης (άρθρο 1, παράγραφος ε) να διατηρήσει την ιδιότητά του έως την ολοκλήρωση και την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου.
1.7. Να υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ ανελλιπώς καθ΄όλη τη διάρκεια του επιχειρηματικού σχεδίου.
1.8. Η γεωργική εκμετάλλευση του/της υποψηφίου πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του/της. Αγροτεμάχια εκτός της ευρύτερης περιοχής δεν γίνονται αποδεκτά από το μέτρο.
1.9. Να διατηρεί τουλάχιστον την αρχική παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσης (σε όρους τυπικής απόδοσης) με την οποία εγκρίθηκε για το Υπομέτρο 6.1 έως την ολοκλήρωση και την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου. Συνεπώς δεν πρέπει, κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού του σχεδίου η τυπική απόδοση της εκμετάλλευσης να πέσει κάτω από εκείνη του έτους ένταξης.
1.10. Ο αρχηγός της εκμετάλλευσης να διατηρήσει τον τόπο μόνιμης κατοικίας του και την έδρα του νομικού προσώπου σε περιοχή εφαρμογής του Υπομέτρου 6.1 εντός της ίδιας Περιφέρειας έως την ολοκλήρωση και την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου.
1.11. Έως την ολοκλήρωση και την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου, να διατηρήσει την βαθμολογία που επιτυγχάνει βάσει των κριτηρίων επιλογής σε επίπεδο ανώτερο ή τουλάχιστον ίσο με το επίπεδο της βαθμολογίας του τελευταίου δικαιούχου, εφόσον υπάρχουν επιλαχόντες. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν επιλαχόντες να διατηρήσει την βαθμολογία που επιτυγχάνει σε επίπεδο ανώτερο εκείνου της ελάχιστης επιλέξιμης βαθμολογίας.
1.12. Ο δικαιούχος Νομικό Πρόσωπο να διατηρεί ως κύρια δραστηριότητα τη γεωργική ( Ομάδα ΚΑΔ 01εκτός του ΚΑΔ 01.6 και του ΚΑΔ 01.7) ως την ολοκλήρωση και την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου.
1.13. Να αποδέχεται και να διευκολύνει ελέγχους και ενέργειες για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ορθής υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, την επίτευξη των συναφών στόχων και την τήρηση της εθνικής ή κοινοτικής νομοθεσίας και ειδικά να αποδέχεται και να διευκολύνει επιτόπιους ελέγχους ή επισκέψεις που πραγματοποιούν Εθνικά και Κοινοτικά Όργανα, προσκομίζοντας οποιοδήποτε στοιχείο που αφορά την εκτέλεση της πράξης, εφόσον ζητηθεί.
1.14. Να ενημερώνει έγκαιρα και ορθά τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την πορεία υλοποίησης της πράξης ,αποστέλλοντας όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στη φυσική και οικονομική υλοποίηση της πράξης όπως και να λαμβάνει τις σχετικές εγκρίσεις και να συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών.
1.15. Να αποδέχεται πρόσκληση συμμετοχής σε ενέργειες που διεξάγονται για συλλογή λογιστικών στοιχείων όσον αφορά εισοδήματα και οικονομική λειτουργία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (έρευνα για τη διάρθρωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων) ή για συλλογή δεδομένων και άλλων πληροφοριών που αφορούν την αξιολόγηση του ΠΑΑ 2014-2020.
1.16. Να αποδέχεται τη συμπερίληψή του στο κατάλογο των πράξεων του ΠΑΑ που δημοσιοποιεί η ΕΥΔΠΑΑ ή η Περιφέρεια με στοιχεία όπως η ονομασία του δικαιούχου, ημερομηνία έναρξης και λήξης, συνολική δαπάνη και Περιφέρεια.
2. Οι ως άνω δεσμεύσεις περιλαμβάνονται στο επιχειρηματικό σχέδιο του υποψηφίου και στην απόφαση ένταξης, αποτελώντας συμβατικούς όρους της απόφασης. Κάθε δικαιούχος πρέπει να τις τηρεί μέχρι την ολοκλήρωση και την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου καθώς και να τηρεί τις επί μέρους χρονικές προθεσμίες επίτευξής τους.
3. Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, οι ΔΑΟΚ επιβλέπουν την υλοποίηση και παρακολουθούν την πορεία επίτευξης των δεσμεύσεων
4. Ειδικά στην περίπτωση της μη τήρησης των δεσμεύσεων των υποπαραγράφων 1.2 και 1.16 ανωτέρω, η ΔΑΟΚ της οικείας Περιφερειακής Ενότητας απευθύνει σύσταση στο δικαιούχο να συμμορφωθεί εντός δύο μηνών από την ημερομηνία του εγγράφου της σύστασης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα εφαρμόζονται οι κυρώσεις του άρθρου 
Οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή επενδυτικής πρότασης στο πρόγραμμα "Νέων Γεωργών", παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την PLAN A.E. (801-300-3221, 26510-85030, 26510-93470, info@plan.gr).
Γιατί να επιλέξετε την PLAN A.E.? 
Στην PLAN A.E. έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία στην σύνταξη και υποβολή επενδυτικών προτάσεων για επιχορηγούμενα προγράμματα. Μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε έγκυρα και αξιόπιστα ώστε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή έγκριση και να υλοποιήσετε με επιτυχία τα επενδυτικά σας σχέδια.
Στη PLAN A.E. έχουμε υποβάλλει και διαχειριστεί με επιτυχία εκατοντάδες επενδυτικά έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Δείτε τις εγκρίσεις των επενδυτικών μας σχεδίων στη σελίδα http://www.plan.gr/egkriseis
Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την επιτυχία σας είναι η επιλογή του κατάλληλου συμβούλου.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την PLAN A.E. με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
  • Τηλέφωνο: 801-300-3221 (αστική χρέωση), 26510-85030, 26510-93470
  • Στείλτε μας mail στο info@plan.gr
  • Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας (www.plan.gr/form).
  • Online επικοινωνία μέσω του chat (κάτω δεξιά στο site μας).
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώνεστε για τα επιχορηγούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020;
Πολλά προγράμματα μένουν ανοιχτά μόλις για 1 ή 2 μήνες ενώ δεν λείπουν και τα προγράμματα που τρέχουν με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και κλείνουν μέσα σε μερικές ώρες ή ημέρες.
Για να είστε άμεσα ενημερωμένοι για τα προγράμματα που προκηρύσσονται επιλέξτε τον τρόπο που σας ταιριάζει.
1. Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα της PLAN A.E. (www.plan.gr)
2. Κάντε like στη σελίδα της PLAN A.E. στο Facebook (https://www.facebook.com/PlanSA)
3. Συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας στο site μας (http://www.plan.gr/formκαι εμείς θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις προκηρυχθεί κάποιο πρόγραμμα που σας αφορά

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο