Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ - Παιχνίδια στήνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Έγραφα στην Ελεύθερη ‘Ώρα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2016, ότι οι ευρωβουλευτές σε συνεδρίασή τους με τροπολογία που ενέκριναν, βάζουν φρένο στις ανιστόρητες και προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης. Διατυπώνοντας, τη βαθύτατη ανησυχία τους, γι΄ αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου Σουλτάνου, γιατί η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας και διασφαλίζει επί τόσες δεκαετίες, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, σ΄ αυτήν την τροπολογία καυτηριάζουν και καταδικάζουν τις βάρβαρες πράξεις (συλλήψεις και απάνθρωπους βασανισμούς) του Ταγίπ Ερντογάν, που ακολούθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα ανατροπής του, τον Ιούλιο του 2016.


Συνεχίζονται οι προκλήσεις του Τούρκου Σουλτάνου.

Επίσης, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι ο Μπάρακ Ομπάμα στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ζήτημα του Αιγαίου, ακολουθώντας τις “εντολές” του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαμήνυσε – σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες μας – πως δεν “υποστηρίζει” ένα “θερμό” επεισόδιο στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπρεπε να βρει άλλους δρόμους για να μπορέσει να συντηρήσει την προκλητικότητά του. Έπρεπε να βρει λόγους για νέους τσαμπουκάδες κατά της Ελλάδος.
Ο πρώτος τσαμπουκάς του, είναι ο εκφοβισμός που επιχειρεί, για την καταγγελία από πλευράς του, της συμφωνίας που επετεύχθη τον Μάρτιο του 2016 μεταξύ των 28 κρατών – μελών της ΕΕ και της Τουρκίας για τις προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά. Με αυτήν την τακτική ο Τούρκος Σουλτάνος, επιστρατεύοντας δηλαδή το προσφυγικό, προσπαθεί να εκβιάσει πολιτικές αποφάσεις υπέρ του. Όταν, τα αδιέξοδά του στο ζήτημα της Συρίας, προσκρούουν σε συνεχή αδιέξοδα.
Ωστόσο, ο στόχος του παραμένει και είναι η ισλαμοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο.  
Ο δεύτερος τσαμπουκάς του, είναι ο πιο ουσιαστικός, αφού κατηγορεί την Κύπρο, αμφισβητώντας τη σημαία της. Λέγοντας στην 7η συνάντηση κορυφής του Βοσπόρου: “χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Αυτοί είναι η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία…”.
Αυτός ο τσαμπουκάς είναι και ο πλέον επικίνδυνος και ανησυχητικός, γιατί ο Μπάρακ Ομπάμα (το ισχυρίσθηκε και από την Αθήνα) πιέζει να γίνει αποδεκτή η διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο. Μια λύση που έχει αποδεχτεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια συμφωνία που de jure καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παραμένουν τα τεράστια προβλήματα του Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του, έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Το οποίο αυξήθηκε περαιτέρω, μετά τις τελευταίες συλλήψεις που πραγματοποίησε, 45 πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας και οι οποίοι μαζί με τους 137 που είχαν ήδη συλληφθεί, φθάνουν τους 182. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι για 28 ακόμη πιλότους, έχουν εκδοθεί εντάλματα συλλήψεως και οι οποίοι διαφεύγουν της συλλήψεως και καταζητούνται.
Έτσι, η αεροπορία του Ερντογάν, αλλά και ο στρατός ξηράς, έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα επάνδρωσή τους, με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό. Έχουν τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας μετά από όλες αυτές τις εκκαθαρίσεις που πραγματοποίησε ο Τούρκος Σουλτάνος.
Ωστόσο, ευελπιστεί ο Ερντογάν, ότι το στράτευμα της χώρας του, θα μπορέσει να επανέλθει στην προ του πραξικοπήματος αξιόμαχη κατάσταση, μετά την παρέλευση 3-4 χρόνων. Παρά ταύτα, εκδηλώνει συνεχώς τσαμπουκάδες για να κρύψει και αυτά τα μεγάλα εσωτερικά του προβλήματα.

Στόχος του Ισραήλ, ο Τσίπρας, ο οποίος δυναμιτίζει την ανακήρυξη ΑΟΖ.

Ουδείς επιτρέπεται να ξεχνά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν και κατά του Ισραήλ. Δηλώσεις που ερμηνεύτηκαν από διπλωματικές πηγές, ως μηνύματα προς τη Δύση για την ειλημμένη απόφασή της, της δημιουργίας του Κουρδικού κράτους. Διότι δεν τον έπιασε ξαφνικά ο “πόνος” για τους Παλαιστίνιους και παραλληλίζει τον Χίτλερ με τους Ισραηλινούς. Αυτές οι δηλώσεις υποκρύπτουν μεγάλη σκοπιμότητα.  
Από τη στιγμή που μπορούν να συνδεθούν με την απροθυμία του Αλέξη Τσίπρα, στην ανακήρυξη της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδος, της Κύπρου και του Ισραήλ. Γι΄ αυτό οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο, για βαθύτατη ενόχληση της κυβέρνησης του Ισραήλ κατά του Έλληνος Πρωθυπουργού.

Χειρότεροι εχθροί της Πατρίδος, οι εντός των τειχών.   

Ο Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός  Παιδείας, όταν επιχείρησε τον κατακερματισμό της Εκκλησίας και των ιερών δεσμών που διαχρονικά ενώνουν τον ελληνικό λαό με την Ορθόδοξη Πίστη του, δεν ήταν μόνος.  
Είχε για σύμμαχό του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος συμφωνούσε σε όλες τις αλλαγές που επιχειρούσε ο Νίκος Φίλης. Να μην ξεχνάμε, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσιάστηκε σφόδρα δυσαρεστημένος με τη θέση που έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, στο ζήτημα των Θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία.   

Ακρογωνιαίος λίθος ρήξης ο Αμφιλόχιος Αδριανουπόλεως.

Η “αντιπαλότητα” (ήπιος ο χαρακτηρισμός) των δυο ανδρών ξεκινάει και από την επιθυμία του Οικουμενικού Πατριάρχη να “τοποθετηθεί” ο εκλεκτός του Βαρθολομαίου, Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος στη θέση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Ο   Οικουμενικός Πατριάρχης θεωρούσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα είχε αντίρρηση. Ωστόσο, στις 28 Ιούνιου 2014 ο Ιερώνυμος χειροτόνησε Επίσκοπο Ιωαννίνων, άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, τον Μάξιμο.  
Η ρεβάνς του Οικουμενικού Πατριάρχη, ήλθε μερικούς μήνες μετά, όταν στις 3 Οκτωβρίου 2014, ανήμερα του Πολιούχου της πόλεως των Αθηνών, Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έχριζε τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο, σε Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως. Ο οποίος θα αναλάμβανε καθήκοντα εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.
Έτσι, αυτή η τοποθέτηση δεν ήταν διόλου τυχαία. Σχεδιάστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και δημιούργησε μεγάλη ένταση, όχι μόνο μεταξύ των δυο Εκκλησιών, αλλά και μεταξύ των δυο Προκαθημένων.
Γιατί, ο Πατριάρχης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Έχει μεγάλο παρελθόν σε εκκλησιαστικές ίντριγκες. Από την εποχή του Μακαριστού Χριστοδούλου, όταν οι Πατριαρχικοί αποτελούσαν τον “Δούρειο Ίππο” του Βαρθολομαίου στα σωθικά της Εκκλησίας της Ελλάδος.  
Τότε ακριβώς, που προκάλεσαν ζήτημα “Νέων Χωρών” στον Μακαριστό Χριστόδουλο, προκειμένου να τον εξευτελίσουν και να τον λοιδορήσουν.
Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι η Εκκλησία της Ελλάδος κατηγορεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη, πως με πρωταγωνιστή τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως, προχωρά σε εχθρικές κινήσεις κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να την μετατρέψει από “θυγατέρα” Εκκλησία, σε “δούλα” Εκκλησία.   

Ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ήταν πάντα δόλιος.

Αξίζει να θυμηθούμε πως το 2004 δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ του Βαρθολομαίου και του Μακαριστού Χριστοδούλου. Δημιουργήθηκε μεγάλη κρίση, όταν στις 30 Απριλίου 2004, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγκάλεσε την Διευρυμένη Ιερά Σύνοδο και επέβαλε στον Μακαριστό Χριστόδουλο το επιτίμιο της ακοινωνησίας και τη διαγραφή του από τα Δίπτυχα. Λόγω του γεγονότος ότι ορισμένοι Ιεράρχες των “Νέων Χωρών”, μνημόνευαν και τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ ως όφειλαν, έπρεπε να μνημονεύουν μόνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ελλαδικής Εκκλησίας.    
Αλλά, τι εννοούμε όταν λέμε “Νέες Χώρες”;
Ονομάζουμε εκείνο το καθεστώς των Μητροπόλεων, σε περιοχές της Ελλάδος που απελευθερώθηκαν κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Αυτές οι Μητροπόλεις θεωρούνται επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και “επιτροπικώς” μόνο ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος, με Εκκλησιαστική Πράξη του 1928.  

Θα κινηθεί πάλι ζήτημα “Νέων Χωρών”.

Από μόνος του ο όρος “Νέες Χώρες”, είναι τουλάχιστον ύποπτος. Όπως ύποπτος θεωρείται και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην “κυριαρχία” αυτών των Μητροπόλεων. Εάν βεβαίως δεν ήμασταν υποψιασμένοι, θα μας καθησύχαζε η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας (22 Ιουνίου 2016) που διεξήχθη στην Κρήτη, όπου δήλωσε ότι δεν προτίθεται να “διεκδικήσει” ποτέ τις συγκεκριμένες Μητροπόλεις.  
Ωστόσο, οι δικές μας πληροφορίες, λέγουν ότι πολύ σύντομα θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Μια τέτοια πράξη θα εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από τη στιγμή που αυτές οι Μητροπόλεις (36) βρίσκονται στην Ήπειρο, στην Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Εκείνες τις περιοχές δηλαδή, που μέσω των Hot spots, ισλαμοποιούνται από πληθώρα “μεταναστών - προσφύγων”.
Επανέρχομαι, παρότι θεωρώ, πως όλοι καταλάβατε…
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο