Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Θεία Λειτουργία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας

Την 4 Δεκεμβρίου 2016 ανήμερα του Εορτής της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα. 

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Στην Δοξολογία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και ο Διοικητής του κέντρου εκπαιδεύσεις πυροβολικού Ταξίαρχος Δημήτριος Τρυφωνοπουλος παρέστησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Αξιωματικοί του Στρατού, αποςτρατοι αξιωματικοί αλλα εκπρόσωποι των αρχών της Βοιωτίας πλήθος πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν την Αγία Βαρβάρα ενω διαβαςτηκε επιστολή του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη.


Στην επιστολή του ο Α/ΓΕΣ αναφέρθηκε στην ιστορία της Αγίας Βαρβαράς και στον κεραυνό ο οποίος ως «θεια δίκη κατέκαψε τον πατέρα της Αγίας Βαρβάρας, τον τιμωρό αυτόν κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του πυροβολικού. Όπως ο κεραυνός εκείνος τιμώρησε τον άπιστο και παιδοκτόνου εκείνο πατέρα, έτσι και τα οπλικά συστήματά του πυροβολικού υπηρετούμενα από άξιους πυροβολητές είναι έτοιμα να κατακεραυνώσουν οποιονδήποτε επιβουλευτεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας» ενώ έκλεισε την επιστολή του λέγοντας: «Πυροβολητές! Μνήμονες των θυσιών των αθανάτων προγόνων μας, θεματοφύλακες βαριάς κληρονομιάς, πειθαρχημένοι και αφοσιωμένοι στα στρατιωτικά σας καθήκοντα, εργαστείτε με πάθος έτοιμοι και αποφασισμένοι για κάθε θυσία υπό τη σκέψη της προστάτιδας Αγίας Βαρβάρας εάν η τιμή της πατρίδας το επιβάλει».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, στην ομιλία του προς τους παρισταμένους, περιέγραψε κι ο ίδιος την ζωή και τα πάθη της Αγίας  και την προέβαλλε ως παράδειγμα για όλους τους χριστιανούς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Κέντρου από τον Διοικητή του κέντρου εκπαιδεύσεις πυροβολικού Ταξίαρχο Δημήτριο Τρυφωνόπουλο ενώ ακούστηκε ο εθνικός ύμνος από τους φαντάρους του στρατοπέδου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τους πεσόντες.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος ενημερώθηκε από εκπαιδευτές για το πως λειτουργούν τα κανόνια τα οποία είχαν στηθεί στον προαύλιο χώρο του Στρατοπέδου.

Τέλος η τελετή έκλεισε με την καθιερωμένη δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακοί λουκουμάδες και κονιάκ.


newsbomb



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο