Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Θανάσης Σκούμας: Βαφτίζουν "συμβιβασμό" την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Δήμου

Βαφτίζουν "συμβιβασμό" την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Δήμου και την απεμπόληση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και δεν ενημερώνουν κανέναν πολίτη, αποκρύπτοντας δυο μήνες τώρα το πρακτικό που έφτιαξαν.

Στις 16.12.2016 συγκλήθηκε η περιβόητη επιτροπή που αποφάσισε η πλειοψηφία και η μνημονιακή αντιπολίτευση του Δήμου Θηβαίων για να βρει ... "συμβιβασμό", δηλαδή για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του καταπατητή των κοινοχρήστων πραγμάτων της Θίσβης, δρόμου και αιγιαλού παραλίας στη Νούσα της Θίσβης, της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ.

Προ 20 περίπου ημερών, λόγω παντελούς έλλειψης ενημέρωσης, ζήτησα πληροφορίες από το Δήμαρχο Θηβαίων, ο οποίος με πληροφόρησε ότι συγκλήθηκε η επιτροπή και έλαβε απόφαση να οδεύσει στον "συμβιβασμό", που περιλαμβάνει διάνοιξη δρόμου για άλλη παραλία εκτός του όρμου της Νούσας! (στη λεγόμενη "Ντράσσα"), παρόλο που η οι κάτοικοι της Θίσβης με δύο λαϊκές συνελεύσεις τους έχουν εναντιωθεί σε αυτή την πρόταση, την οποία θεωρούν προσχηματική για να καταργηθούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα στους υπάρχοντες κοινόχρηστους χώρους της Νούσας Θίσβης. Με πληροφόρησε μάλιστα ότι απόφαση αυτή ήταν ομόφωνη, όπως είπε μετά από ερώτηση μου και στο προχθεσινό συμβούλιο. 
Ζήτησα λοιπόν από τότε το πρακτικό, που μου υποσχέθηκε ότι θα μου το έστελνε, αλλά ακόμα δεν μου απέστειλε τίποτα. 
Ζητώ λοιπόν τόσο από το Δήμαρχο, όσο και από τους επικεφαλής των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας, που έχουν λάβει το πρακτικό να το δημοσιοποιήσουν για να μάθει ο κόσμος τι ετοιμάζουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος του Δήμου μας και σε βάρος της ιστορικής περιοχής της Κοινότητας Θίσβης και των πολιτών της.
Ο "συμβιβασμός" τους,  δεν είναι τίποτα άλλο παρά χάρισμα στα ιδιωτικά συμφέροντα της δημόσιας και κοινόχρηστης γης.

Θήβα 24.02.2017
Θανάσης Σκούμας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο