Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων και όλων των Αθλητικών Σωματείων, διοργανώνουν την ημερίδα «Παράθυρο στη Ζωή»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                   Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων και όλων των    Αθλητικών  Σωματείων  της πόλης μας, ,διοργανώνουν  στις 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00
στο Κλειστό  Γήπεδο της Θήβας, την ημερίδα «Παράθυρο στη   Ζωή» με στόχο την ευαισθητοποίηση και την  ενημέρωση τους. Ομιλητής ο Καθηγητής  Αιματολόγος, Ογκολόγος κ. Στέλιος Γραφάκος.

                     Στον εθελοντισμό και τον αθλητισμό υπάρχουν κοινές αξίες και οράματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι η ενεργοποίηση όλων και κυρίως των νέων σε θέματα αθλητισμού και εθελοντισμού ώστε αυτά να γίνουν μέρος της καθημερινότητας τους  και στάση ζωής.            
                   Ο  Σύλλογος  «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Πρωταρχικός του στόχος είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, για να προσφέρει ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.
                Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ( ή μυελού των οστών) είναι κυριολεκτικά «θεραπεία σωτηρίας» για ασθένειες όπως  η λευχαιμία, η απλαστική αναιμία, η μεσογειακή αναιμία, οι κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, λέμφωμα που δεν θεραπεύονται με άλλο τρόπο. Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση είναι να υπάρχει ένας κατάλληλος δότης.
                Μόνο το 30% των ασθενών θα βρουν συμβατό δότη μέσα στην  οικογένειά τους. Για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να αναζητηθεί μη συγγενής εθελοντής δότης. Πρέπει να σημειωθεί, ότι για να βρεθεί ένας συμβατός δότης χρειάζονται χιλιάδες εθελοντές.
                  Σήμερα διεθνώς είναι καταγεγραμμένοι περισσότεροι από 28 εκατομμύρια εθελοντές δότες. Στη χώρα μας ο αριθμός εθελοντών δοτών είναι  περίπου 20.000, αριθμός ανεπαρκής για την ανεύρεση κατάλληλου δότη για έλληνες ασθενείς που λαμβάνουν μοσχεύματα κατά πλειοψηφία από το εξωτερικό.
                Αναγκαίο είναι να γίνουν συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες από όλους τους φορείς ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια τράπεζα με τουλάχιστον 100.000 εθελοντές δότες, καθώς  και η κοινή καταγωγή  αυξάνει τις πιθανότητες ανεύρεσης συμβατού δότη για έναν έλληνα ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση.
                 Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, χαρίζοντας ζωή. Δίνοντας λίγο αίμα, με διαδικασίες ακίνδυνες για τον δότη γίνεται η αρχή για την σωτηρία ενός συνανθρώπου μας και

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο