Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .. ΠΡΟΣ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ; Ἤ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ…;

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ
κ. ΚΥΡΙΑΚΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΝ
ΑΡΧΗΓΟΝ ΤΗΣ Ν.Δ.


Αγαπητέ μοι κ. Μητσοτάκη,

Απευθύνομαι προς Υμάς σήμερον διά της παρούσης ανοικτής επιστολής μου, στιχών στο αξίωμα «τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται».
Αντλώ την δύναμιν όχι μόνον από την έως σήμερον προσωπικήν μου εκτίμησιν προς το  πρόσωπόν Σας, αλλά και εκ της ιδιότητός μου ως Ποιμένος του λογικού Ποιμνίου, το οποίον ονομάζεται «Χριστεπώνυμον Πλήρωμα».

Απευθύνομαι προς Υμάς σήμερον επίσης ως Έλληνας πολίτης και ψηφοφόρος.
Αιτία της ταραγμένης καρδίας μου, ου μην αλλά και της προς Υμάς οργής μου, είναι το δημοσίευμα, και δη και στην 1η σελίδα, της εφημερίδος «Δημοκρατία», το οποίον έχει ως εξής:

«Αυτογκόλ Κυριάκου (που εξέθεσε 16 βουλευτές του) για το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ».
Στη συνέχεια παρέχεται η είδησις:
«Διέταξε να αποσύρουν ερώτηση για την ανέγερση του ναού των αγωνιστών του 1821, παρότι το κόστος του καλύπτεται από δωρεά»    

      Στη συνέχεια η εφημερίδα αφιερώνει δύο σελίδες της με ειδησεογραφικά στοιχεία στη σελίδα 07 και τίτλο όπως ανωτέρω εγράφη (Αυτογκόλ…) και με επικριτικά σχόλια εις βάρος Σας και στη σελίδα 10 με τίτλο:

«ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΑ (ΔΩΡΕΑΝ) ΤΑΜΑ»

Στο ίδιο κλίμα ευρίσκεται και η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», η οποία στην πρώτη σελίδα της γράφει:

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΓΙΝΕ…..ΤΕΜΕΝΟΣ!
αφιερώνει δε εκτενέστατο ρεπορτάζ στις σελίδες της 02, 24, 25 και 26!
Ειδικώτερα στη σελ. 02 ο κ Γεώργιος Μιχαλόπουλος πολύ εύστοχα γράφει και τα εξής:
«Ο οργισμένος –λέει- Κυριάκος θεώρησε πως το  «Τάμα του Έθνους» είναι ….χουντικό, γιατί εξαγγέλθηκε η υλοποίησή του  από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο το Δεκέμβριο του 1968 (το έργο έμεινε στις μακέτες)……
  Το γεγονός ότι το «Τάμα του Έθνους» αποτελεί όραμα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και απόφαση που ελήφθη από την Δ΄ Εθνοσυνέλευση το 1829, προκειμένου με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους προς το Σωτήρα Χριστό για την απελευθέρωσή τους, προφανώς δεν συγκινεί την «δημοκρατική« ηγεσία της Ν.Δ.»

*******************************
Αυτά, λοιπόν, είναι τα δεδομένα επί των οποίων Σας προσκαλώ να συζητήσουμε ανοικτά και να μου απαντήσετε υπεύθυνα.
Σας θέτω τα ερωτήματά μου:
1.     Αληθεύει η πληροφορία; Πράγματι εξεδώσατε εντολή στους 16 Βουλευτές σας, όπως αποσύρουν τις υπογραφές των από την Επερώτηση περί του Τάματος του Έθνους, την οποίαν υπέβαλε ο Βουλευτής Κοζάνης  κ.   Γ. Κασαπίδης;
2.     Έάν, ναι, τι Σας έχει πειράξει;  Η ανέγερσις του Τάματος του Έθνους δεν προέρχεται από την πρωτοβουλίαν των παραγόντων της Απριλιανής Κυβερνήσεως με Πρωθυπουρ- γόν τον Γεώργιον  Παπαδόπουλον! Είναι μια παληά υπόσχεσις των Ηρώων Αγωνιστών του 1821. Υπόσχεσις του Έθνους διά να εκφράσουμε εμπράκτως την ευγνωμοσύνην μας προς τον Πανάγαθον Θεόν, ο Οποίος μας ανέστησε από την τέφραν μας!  
3.     Τι Σας έχει πειράξει;  Μήπως η θεοσέβεια των Ηρώων Προγόνων μας; Σεις, λοιπόν, δεν αναγνωρίζετε το Τάμα; Δεν είναι Τάμα του Έθνους; Το θεωρείτε παράλογο ή και υπερβολικό; Αρνείσθε την υλοποίησίν του;  Εάν ΝΑΙ. Παρακαλώ να μας το δηλώσετε, ώστε να γνωρίζουμε τα βαθύτερα πατριωτικά Σας αισθήματα.
4.     Τι Σας έχει πειράξει;  Μήπως η έννοια Θεός;  Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζωμεν, Σεις προέρχεσθε από μίαν οικογένειαν θεοσεβών ανθρώπων! Τόσον η αείμνηστος Μητέρα Σας, η Μαρίκα, εσέβετο τον Θεόν, όσον και ο πολυσέ-βαστος και δι’ εμέ πολύαγαπητός Πατέρας Σας, ο τ. Πρωθυ-πουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ευλαβείται τον Θεόν και αγαπά την Εκκλησίαν μας! Μήπως, λοιπόν, Σείς, επηρεασμένος ίσως από το κλίμα της εποχής «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ AΡΙΣΤΕΡΑ», έχετε απαρνηθή την Ορθοδοξίαν μας;  Παρακα- λώ να μας το δηλώσετε, ώστε να γνωρίζουμε τα βαθύτερα αισθήματά Σας. Ανήκετε εις την χορείαν των πιστών χριστιανών ή μήπως των απίστων; Εμείς, προσωπικά, δεν τολμάμε ούτε και να το φαντασθούμε! Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια δείγματα!  
5.     Θα το επαναλάβω: Τι, λοιπόν, Σας έχει πειράξει;  Μήπως η έννοια της Πατρίδος; Η Ελλάδα μας είναι ενιαία! Διαχρονικά οι Αποφάσεις μιάς εποχής βαρύνουν ή και εκτελούνται από μία επόμενη γενηά! Έτσι, λοιπόν, και οι Αποφάσεις μιάς Κυβερνήσεως του χθες, λέγε με ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ,  εφαρμόζονται σήμερα από μίαν επομένην Κυβέρνησιν! Οι  Συμφωνίες της Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως τα φορολογικά βάρη,  θα βαρύνουν τους Έλληνες μέχρι  το έτος 2025 και πέραν απ’ αυτό. Η ζωή συνεχίζεται! Η Ελλάδα μας είναι ενιαία! ‘Ετσι, λοιπόν, και το Τάμα των προγόνων μας της εποχής του 1821, εφ’ όσον μέχρι σήμερα δεν έχει εκπληρωθή, βαρύνει εμάς τους νεωτέρους! Τι άραγε Σας επείραξε, όταν οι 16 Βουλευτές  Σας  προσυπέγραψαν την σχετική ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ;  Σε ποιο αδίκημα υπέπεσαν;   Η στάσις Σας παραμένει ανεξήγητη!

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,
Ως Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος Σας παρακαλώ να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα! Να μας είπετε τι πιστεύετε και τι φρονείτε!
Και τούτο είναι αναγκαίο να γίνη πρίν φθάσουμε στις εκλογές.
Γύρω από το πρόσωπό Σας υπάρχει μία «αχλύς» δηλ. μία θολούρα! Αμέσως μόλις εξελέγητε Αργηγός της Ν.Δ., χωρίς κάποιο δισταγμό, χωρίς κάποια ανάγκη  και χωρίς κάποια δικαιολογία, παριστάμενος στη Βουλή, δεν εδιστάσατε να ψηφίσετε το κατάπτυστο «Σύμφωνο Συμβίωσης των Ομοφυλοφίλων»! Στη συνέχεια, δυστυχώς, εψηφίσατε το Νόμο, ο οποίος δίδει το δικαίωμα στα Ομοφυλόφιλα «ζευγάρια» να  υιοθετούν παιδάκια! Έπειτα ουδόλως αντιδράσατε στο Νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ένα ζευγάρι μπορεί να χωρίση με συνοπτικές διαδικασίες,  κάνοντας δηλ. μια Δήλωση στον Συμβολαιογράφο! Όλα αυτά μας έχουν προβληματίσει.
Τελικά πιστεύετε στο θεσμό της οικογενείας; Καθ’ όσον ταύτα πάντα αντιστρατεύονται στο Νόμο του Θεού και στο νόμο της φύσεως! Όλα αυτά τα νομοθετικά μέτρα τελικώς καταλύουν τον ιερό θεσμό της οικογενείας! Δεν πιστεύετε, λοιπόν, στην ιερότητα του θεσμού;  
  Ας συνεχίσουμε το ερωτηματολόγιο. Μη φαντασθείτε, ότι Σας αντιμάχομαι! Θέλω να Σας επαναφέρω στην ορθή τροχιά του Ελληνισμού και της αγίας Ορθοδοξίας μας. Έτσι, λοιπόν, ο αχαρακτήριστος Υφυπουργός επί της Παιδείας κ. Κωνστ. Ζουράρις πολύ πρόσφατα εξεστόμισε τα φοβερά αυτά λόγια: «Και τι θα μας πείραζε  εάν οι Τούρκοι μας πάρουν δύο-τρία νησιά;»  Στο άκουσμα αυτής της παραδόξου  Ζουραρείου εθνοπροδοτικής τοποθετήσεως δεν Σας άκουσα να αντιδράτε! Δεν είσθε ο Αρχηγός της συντηρητικής παρατάξεως των Ελλήνων;
‘Εξ άλλου, Σεις δεν είσθε «ο χωρίς γραβάτα» Πρωθυπουργός!  Αντιθέτως χρησιμοποιείτε την «γραβάτα» και εκπροσωπείτε την σοβαρότητα! Θα περίμενα βεβαίως να αντιδράσετε, όταν ο κ. Ζουράρις έρχεται στη Βουλή φορώντας  «σαγιονάρες»! Θα περίμενα όμως να αντιδράσετε πολύ περισσότερο, όταν ξεπουλάει την γλυκειά μας Πατρίδα!

Αγαπητέ μοι κ. Μητσοτάκη,
    Ακούστε με  με προσοχή: 'Επειτα από το λάθος Σας με τις υπογραφές των 16 Βουλευτών σας, τα πράγματα στενεύουν όχι μόνο για Σας, αλλ΄ -εξ αιτίας Σας- και για την Νέα Δημοκρατία!  Διό και θερμότατα Σας παρακαλώ να επανορθώσετε αμέσως το σφάλμα Σας ως προς το ΤΑΜΑ του Έθνους, ήτοι:
1.  Με μία Δήλωση Σας ΑΜΕΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ να τονίσετε την ανάγκην υλοποιήσεως του Τάματος, δηλ. την ανάγκη ανεγέρσεως του Ναού, τον οποίον οι Ήρωες Πρόγονοί μας του 1821 έταξαν στον Χριστό μας.
2.     Εν συνεχεία να αναλάβετε Υμείς ως Νέα Δημοκρατία, την περαιτέρω προώθησιν του θέματος μέχρι της τελικής ρυθμίσεως του. Να ηγηθείτε μιάς σταυροφορίας! Το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ πρέπει να υλοποιηθή! Δεν είναι Τάμα των Απριλιανών! Είναι Τάμα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και των Ηρώων Συναγωνιστών του!  Είναι Τάμα των Ελλήνων, Τάμα του Έθνους!
3.     Μη φοβηθείτε την δαπάνην!Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι προθύμως θα θυσιάσουν τα υπάρχοντά τους διά την υλοποίησιν του οράματος αυτού! Το ζεύγος Ιωάννου και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου το έχουν δηλώσει! Προσφέρουν ανδιοτελώς κάποιες δεκάδες εκατομμυρίων €.
4.     Να ξεκαθαρίσετε επίσης την θέσιν σας ως προς τον θεσμό της οικογενείας. Να δηλώσετε, ότι τιμάτε και σέβεσθε τον θεσμό!
5.     Τέλος, να ξεκαθαρίσετε την θέσιν Σας ως προς την Εκκλησίαν, την Μητέρα και Τροφόν του Γένους.

Ταύτα μετά παρρησίας εθεώρησα ως ιερόν χρέος μου να Σας τα δηλώσω δημοσίως. Να τα δηλώσω προς το συμφέρον Σας, το προσωπικόν και το κομματικόν συμφέρον όλων Σας και όλων ημών των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών! 
Παρακαλώ να γράψετε κάπου στο μυαλό Σας: Το θέμα «Τάμα του Έθνους» Θα είναι ή η ΔΟΞΑ Σας ή ο πολιτικός ΤΑΦΟΣ Σας! Οι γνήσιοι Έλληνες έχουν πολύ πληγωθή από τη στάσιν Σας. Διότι άλλο πράγμα είναι να είπετε στους Βουλευτές σας «μη υπογράφετε» και άλλο να τους είπετε: «πάρετε πίσω την υπογραφή σας». Αυτό, δηλ. το δεύτερο, συνιστά πράξιν προδοσίας!

Διά να κλείσω το θέμα, μετά λόγου γνώσεως, Σας διαβεβαιώ, ότι δεν πολιτεύομαι και δεν πολιτικολογώ!  Δεν ανήκω σε πολιτικά κόμματα και σχήματα! Επομένως ως ελεύθερος πολίτης ελέγχω την Εξουσίαν, δηλ. όλους υμάς! Και δεξιούς και κεντρώους και αριστερούς! Όσοι ζημιώνουν ή και βλάπτουν την Ορθοδοξίαν μας και την Πατρίδα μας τοποθετούνται στο στόχαστρό μου. Ακόμη και Πατριάρχες! Παρακαλώ, ενημερωθείτε. Μόλις προχθές, με μια άλλη ανοικτή επιστολή μου, κατέκρινα δημοσιως τον Πρωθυπουργόν κ. Αλ. Τσίπραν! Τον ερώτησα δημοσίως: αφού δεν πιστεύει στο Χριστό γιατί σφικταγκιαλάζεται με Μητροπολίτες και με Πατριάρχες;  Γιατί τις επίσημες ημέρες, π.χ. την Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια κλπ,  πηγαίνει στην Εκκλησία; Γιατί συμμετέχει στα εκεί τελούμενα; Γιατί φοράει το Σταυρό στον κολυμβητή, ο οποίος έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό, τον Οποίον ο Μητροπολίτης προηγουμένως έρριψε εις την θάλασσαν προς αγιασμόν των υδάτων;
 Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα! Η Πατρίδα μας με ενδιαφέρει!
Ως Έλληνας, αγαπώ την Πατρίδα μας!
Ως Ιεράρχης, αγαπώ την Εκκλησία του Χριστού μας!
     Ως Έλληνας και Ιεράρχης, με όλες μου τις πτωχές δυνάμεις, αγωνίζομαι «για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία»!

Μετά πλείστης τιμής

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, Σάββατον, 18 Φεβρουαρίου 2017 





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο