Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΤΕΛΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...

Ποιος ενδιαφέρεται για τη φιλοσοφική σκέψη και τις φιλοσοφικές αντιλήψεις, που έχουν περιστραφεί και περιστρέφονται γύρω στα ίδια σχεδόν κεντρικά προβλήματα της ανθρώπινης διανόησης;

Οταν μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία έχει εγκλωβιστεί μεταξύ της ελαφρότητας και της ανέχειας, μεταξύ της ισοπέδωσης των αξιών και της βαρβαρότητας των πολιτικών χειρισμών ακόμη και στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, το να ασχολείται κανείς με τη σύνδεση των σκέψεων με τα φιλοσοφικά συστήματα και τις ιδέες, μάλλον "αναπαύεται μακαρίως" στις παρυφές της γραφικότητας...

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ 840.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ/ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή, με πρόσφατες Ερωτήσεις του, δύο πολύ σημαντικά κοινωνικά προβλήματα: α) τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της Κυβέρνησης, είτε πρόκειται για δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, είτε για κατασχέσεις εισοδημάτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, για 839.056 οφειλέτες, καθώς και τη θλιβερή πραγματικότητα όπου ένας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη στην εφορία, με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός του 2016 να αγγίζει τα 13,906 δισ. Ευρώ και β) τις μεγάλες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με μεγάλους χαμένους τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένους που ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη. 
Οι σχετικές Ερωτήσεις έχουν ως εξής:

Αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ κατά ασφαλιστικού-Συναινετικά διαζυγια-POS

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 4.2.2017

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ας μιλήσουμε για όσα δεν λέγαμε, ελπίζοντας στη σωφροσύνη των γειτόνων μας

Το ότι η ελπίδα σωφροσύνης αλλά και η κατανόησης των προβλημάτων των γειτόνων ή των συμμάχων, απαιτεί, πολλές φορές την σιωπή και την μη κοινοποίηση των όποιων δυνατοτήτων μας, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν, μόνο όσα λίγα επιτρέπουν οι παρούσες συνθήκες…

“7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ”

Πρόσκληση συμμετοχής
επιχειρήσεων & παραγωγών
                                      στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

“7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ”
(31/3– 2/4/2017, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Αθήνα)

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά στο “7o Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των ελαιοκομικών προϊόντων και του συνόλου του παραγωγικού της κεφαλαίου.

ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ.

Περισσότεροι από 200.000 Ρουμάνοι κατέκλυσαν τις κεντρικές πλατείες του Βουκουρεστίου και εκατοντάδες χιλιάδες τους δρόμους άλλων πόλεων, για να διαδηλώσουν εναντίον της πρόσφατα εκλεγμένης αριστερής κυβέρνησης, η οποία με επείγοντα διατάγματα νομοθετικού περιεχομένου προσπαθεί να ευνοήσει συγκροτημένα και κατεστημένα συμφέροντα.

Μια προσπάθεια που αποβλέπει στην απελευθέρωση ή στην απαλλαγή από ποινικές κατηγορίες συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματιών, με το πρόσχημα του "αδιαχώρητου" στις φυλακές και της "μεταρρύθμισης" του ποινικού κώδικα. Πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια με τους νόμους περί διαφθοράς καταδικάστηκαν ή αναμένεται να καταδικαστούν για κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκίας ή εξαπάτηση του δημοσίου.

Στη δημοσιότητα το Μητρώο Βιομηχανιών της Βοιωτίας

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  www.pste.gov.grαναρτήθηκε το μητρώο μετρήσεων βιομηχανιών της Βοιωτίας. Πρόκειται για την πλατφόρμα από όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν τα στοιχεία των βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην Βοιωτία, όπως τον αριθμό αδείας τους, το όριο εκπομπής ρύπων κ.α. Το μητρώο υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για την προστασία, την εξυγίανση και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Ασωπού.

Πρόγραμμα “Υγεία για όλους” : Κινητή μονάδα υγείας στις 5/2 στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου ΠΕ Βοιωτίας στη Θήβα για δωρεάν γυναικολογικές & οδοντιατρικές εξετάσεις

Με θέμα το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” , που τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Βοιωτίας, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρη Αργύρη, των Δημάρχων Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και Λιβαδειάς κας Γιώτας Πούλου και των Προέδρων των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας κκ. Μόρφως Βαλλά και Αντώνη Αγάτσα.

Απάντηση Δημοτικής Αρχής Θηβαίων στις καταγγελίες της “Ώρας ευθύνης” σχετικά με την κοινωφελή εργασία

Στα αναγραφόμενα στο Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης “Ώρα Ευθύνης”, περί “εξυπηρέτησης, διαμεσολάβησης στο σύστημα επιλογής”, “βόλεμα σε ειδική θέση απασχόλησης” και “γραφείου προσλήψεων” από τη Δημοτική Αρχή, αναφορικά με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία, γνωρίζονται τα παρακάτω:

Αρχαίο Θέατρο Άσκρης Βοιωτίας: Οι ανασκαφές άρχισαν, στην πατρίδα του Ησιόδου, αλλά…

Αρχαίο Θέατρο Άσκρης Βοιωτίας:
Οι ανασκαφές άρχισαν, στην πατρίδα του Ησιόδου, αλλά…

Η Κοιλάδα των Μουσών βρίσκεται χαμηλά στην προτεραιότητα Δήμου και Εφορείας Αρχαιοτήτων! Παραίτηση προέδρου για να αντιμετωπίσει «αυτούς που σκότωσαν την Άσκρη»!

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2017, με μεγάλη επιτυχία
και μαζική συμμετοχή στην Αθήνα η ημερίδα για τη διαχείριση των
βιοαποβλήτων.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ε.ο.αν) και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος
& Ενέργειας και συμμετοχή της ΚΕΔΕ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑ "MINIONS"



Σάββατο 4/2 στις 18:30
Κινηματοθέατρο Μαυροματίου Βοιωτίας


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ "ΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ"




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί  με σωστή διατροφή, σωματική άσκηση, αποφυγή τοξικών ουσιών και διακοπή του καπνίσματος.
Αυτό τόνισαν σήμερα κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μιλώντας στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Η συνέντευξη με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου» διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Νόσου.

Πραγματοποίηση εκδήλωσης "Ουράνιες Ευχές", την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι η εκδήλωση “Ουράνιες Ευχές”,  που είχε αναβληθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην πόλη μας στις 5 Ιανουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

Ημερίδα στη Θήβα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου και ομιλητή τον καθηγητή χειρουργικής Γ. Ζωγράφο

Ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “Επαμεινώνδας”, η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών  και   η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (παράρτημα Θήβας), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών διοργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας με θέμα :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6μμ., στο Τοπικό μας Κέντρο, Κάδμου 56-60, καλούμε τα μέλη μας, σε τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές, για την ανάδειξη νέων μελών του Δ.Σ., σε αντικατάσταση όσων αποχωρούν.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας ΚΑΠΗ Βαγίων

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή πίτας του ΚΑΠΗ Βαγίων,  το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στην ταβέρνα Ν.Καλύβεζα  στα Βάγια. 

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ της υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

Έχοντας υπόψη: 

1) Τις διατάξεις του άρθρου 21 Ν.2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 63 του Ν.4430/2016. 

2) Την υπ’αρ.37/23-12-2016(ΑΔΑ:6ΩΖΝ4690ΒΝ-ΣΥΡ) του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λιβαδειάς, με θέμα 6 « Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για καθαριότητα-σίτιση» και την υπ΄αρ. 30 η /19-10-2016 (ΑΔΑ:70Ξ4690ΒΝ-Ε40) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λιβαδειάς, με θέμα 4 ο «Πραγματοποίηση Υπηρεσιών Καθαριότητας στην Οργανική Μονάδα Γ.Ν. Λιβαδειάς». 

3) Την υπ’αρ. 461/25-01-2017 Εγκριτική απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). 

Ανακοινώνει 

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας στην Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, που στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσής τους στη Θήβα, ενίσχυσαν το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο με ποσότητα παιδικού γάλατος αξίας 500 ευρώ.

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας στην GRIECHENLANDHIFE GREECE

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά την  ΜΚΟ GRIECHENLANDHIFE GREECE για την ενίσχυση του Παντοπωλείου μας με ζυμαρικά, παιδικές τροφές, υπνόσακους και κουβέρτες.

4 σημαντικά έργα σε Φθιώτιδα και Φωκίδα


                                              
                                                          

Σε τέσσερα σημαντικά έργα στην Φθιώτιδα και τη Φωκίδα προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων.

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, υπέγραψε τις αντίστοιχες συμβάσεις έργων που αφορούν στην οδική ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου και την αντιπλημμυρική προστασία στις συγκεκριμένες περιοχές.

Πρόκειται για τα έργα:

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Οταν η πολιτική δεν αποβλέπει προς τους ιδανικούς της σκοπούς και δεν υπακούει σε έννοιες θεωρητικά τουλάχιστον επικυρωμένες από την ηθική της Ιστορίας, αδιαφορώντας μάλιστα για τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει για να εξαπατήσει ή να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, τότε είναι αναπόφευκτος ο ακρωτηριασμός της εθνικής αξιοπρέπειας και της εθνικής κυριαρχίας.

Κι αυτό βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με τον πιο ανελέητο τρόπο. Η πολιτική έχει ξεφύγει από τον κυρίαρχο έλεγχο της πλειοψηφίας και ασκείται με...αριθμούς, που σαν σαράκι διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό.

Στον Μπακογιάννη οι αγρότες

Αντιπροσωπεία των αγροτών της Φθιώτιδας δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ,Κώστας Μπακογιάννης. Οι εκπρόσωποι επέδωσαν ψήφισμα στον κ. Μπακογιάννη, ενώ, κατά τη συνάντηση, μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με το κόστος παραγωγής αλλά και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει μία κοινή απόφαση από το σύνολο του και δήλωσε:

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Κατακόρυφη επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας  καταγράφεται στην χώρα μας κατά την διάρκεια της επτάχρονης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Η επιδείνωση   οφείλεται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, την  παρατεταμένη εργασιακή ανασφάλεια, τις  απολύσεις αλλά και την ανεργία που έχουν εξουθενώσει τους πρώην και νυν εργαζόμενους. Παράλληλα στο γεγονός ότι λόγω κόστους έχουν μειωθεί σημαντικά τα κονδύλια για τη λήψη μέτρων ασφάλειας από πλευράς επιχειρήσεων αλλά και οι έλεγχοι από την Πολιτεία στους χώρους εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι στις ΗΠΑ το 2007 το κόστος  για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας ήταν 250 δις δολάρια!

Πρόσκληση από τον Αγροτικό Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής Θηβών σε συγκέντρωση στην αερογέφυρα Θηβών- Μουρικίου, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΗΒΩΝ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών προσκαλεί όλους τους αγρότες σε συγκέντρωση μηχανημάτων που θα πραγματοποιηθεί στην αερογέφυρα Θηβών- Μουρικίου, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ.

Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς (Ο.Γ.Ε.) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Σε μια πολύ όμορφη και με πολιτιστικό περιεχόμενο εκδήλωση, η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς , μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε), έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στο cafe «ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ» σήμερα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα.
Οι γυναίκες κάθε ηλικίας που γέμισαν την αίθουσα,  παρακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε, εκτός από την ομιλία της προέδρου Λαμπρινής Γερονικολού, παρουσίαση του ποιητή και του έργου του, Γιώργο Μπίμη, και μουσικό πρόγραμμα από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Χρήστο Τάσσιο.

ΙΑΣΙΜΟΣ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 90%

Ιάσιμος σε ποσοστό άνω του 90% είναι πλέον ο καρκίνος του λάρυγγα, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα!
Αυτό τονίστηκε σε συνέδριο, που διοργάνωσαν στις 27 και 28 Ιανουαρίου στη Λειψία της Γερμανίας με θέμα "EarlyCanceroftheLarynx", οι επιστημονικές εταιρείες ELS(EuropeanLaryngologySociety), ESO(EuropeanSchoolofOncology) και η Πανεπιστημιακή Κλινική Κεφαλής και Τραχήλου της Λειψίας.
«Η εξέλιξη στη χειρουργική αφαίρεση του όγκου ( με ραδιοσυχνότητες και laser) και τη θεραπεία σε συνδυασμό με την έγκαιρη διάγνωση μας δίνει ποσοστά ίασης πάνω από 90%» αναφέρει ο  διαπρεπής  Χειρουργός  Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που παρακολούθησε το συνέδριο .
Το 60% των περιπτώσεων  του καρκίνου του λάρυγγα εμφανίζεται σε άτομα ηλικία από 55 μέχρι 74 χρόνων, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 65 χρόνια.

Το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς ξεκινάει δυναμικά τις εκδηλώσεις του για το 2017.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η παράσταση «Παραμύθια για 4 χέρια»  θα παρουσιαστεί στο Θολωτό της Κρύας το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.
Με την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία της καθηγήτριας του Ωδείου μας  κ. Φιλιώς Στάμου, οι μεγαλύτεροι μαθητές ερμηνεύουν στο πιάνο μαζί με τη δασκάλα τους έργα Stravinsky, Dvorak, Faure, Bizet, Arensky.

ΝΔ ΚΑΙ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, μαζί με άλλους Βουλευτές της ΝΔ – με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Κορινθίας κ.Χρ.Δήμα - έφεραν στη Βουλή, με πρόσφατη Ερώτησή τους, τις δυσμενείς επιπτώσεις για ολόκληρο τον κλάδο του καταστροφικού Κυβερνητικού μέτρου της επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ένα ήδη βεβαρυμμένο από φόρους προϊόν.

Πρόγραμμα “Υγεία για όλους” : Κινητή μονάδα υγείας στις 5/2 στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου ΠΕ Βοιωτίας στη Θήβα για δωρεάν γυναικολογικές & οδοντιατρικές εξετάσεις

Με θέμα το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” , που τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Βοιωτίας, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρη Αργύρη, των Δημάρχων Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και Λιβαδειάς κας Γιώτας Πούλου και των Προέδρων των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας κκ. Μόρφως Βαλλά και Αντώνη Αγάτσα.

Τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας στην 4η Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ & Έλληνες Παραγωγοί.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσε δυναμικά το παρών και φέτος στην 4η Έκθεση Τροφίμων Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ & Έλληνες Παραγωγοί, που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό από 27 έως 30 Ιανουαρίου 2017 και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ : ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι συγκροτήθηκε σύλλογος με σκοπό την φροντίδα των ζώων και την προαγωγή της φιλοζωίας στην πόλη και στην περιοχή μας. 

Ο σύλλογος είναι ανοιχτός σε όλους και όλες που θα ήθελαν να συμμετέχουν ή να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο στο έργο μας. Ένα έργο δύσκολο καθώς καθημερινά εγκαταλείπονται αδέσποτα ενώ πολύ συχνά είμαστε μάρτυρες δηλητηριάσεων με φόλες, κακοποιήσεων αλλά και βασανιστικών συνθηκών διαβίωσης ζώων που έχουν ιδιοκτήτες.

Αμερικανικό Προεδρικό Διάταγμα κατά της Τρομοκρατίας

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα που επιτρέπει αυστηρότερους ελέγχους για την είσοδο στη χώρα. Αυτά τα νέα μέτρα ελέγχου έρχονται να καταπολεμήσουν ειδικά τους ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες, διότι η Αμερική βλέπει ότι μια παθητική άμυνα του εδάφους της δεν επαρκεί. Έρχεται λοιπόν με αυτά τα μέτρα να εμποδίσει από την αρχή την είσοδο και όχι μόνο να καταγράφει εκ των υστέρων τον ερχομό επικίνδυνων στοιχείων. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει και προεκλογικά ότι θα πάρει αυτά τα μέτρα και η Αμερική περίμενε να δει αν κρατά αυτές τις υποσχέσεις του.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΑΥΛΕΙΑ

Αυτή την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 περπατάμε στο καταπληκτικής ομορφιάς ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ στην Δαύλεια!
Θα γίνει προσυγκέντρωση στις 9.15 πμ στο Ζάππειο για να εξυπηρετήσουμε και όσους δεν διαθέτουν ΙΧ. Το περπάτημα μας θα ξεκινήσει στις 10.00πμ από την κεντρική πλατεία της Δαύλειας, με κατεύθυνση προς τον βορρά, προς το ρέμα ΦΛΕΒΑ και την πηγή. Ακολούθως στην πηγή ΝΕΡΟΜΑΝΑ,από όπου υδροδοτείται ο οικισμός. Κατόπιν στην πηγή του ΑΗ ΛΙΑ,η όποια επίσης υδροδοτεί τον οικισμό.

Εφαρμογή προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" Δήμου Λεβαδέων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει ότι από αύριο Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”, που αποτελεί βασική πολιτική κατεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Την ελληνική «NASA» ιδρύει η Κυβέρνηση

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ιδρύει, με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία.

Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα.

“ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ήμασταν οι πρώτοι που γράψαμε ότι κάτι τρέχει με την τέως Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδος. Παρουσιάζοντας ρεπορτάζ επιβεβαιωμένο με ατράνταχτες φωτογραφίες, που έδειχναν ότι υπάρχει τελικά ζήτημα!!
Αρχικά μας αμφισβήτησαν και μας περιγέλασαν, ακολούθως μας επιβεβαίωσαν με συνέντευξη του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ με τους δημοσιογράφους Παπαχελά Κοσιώνη. Έγινε ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος και ο Πρίγκιπας Παύλος, πρωτοσέλιδο στην “Δημοκρατική” Kontra News, στη “Δημοκρατία”, στην Espresso και σε άλλες εφημερίδες.

Στάθης και Τάσος Χατζηλάμπρος. Τα δύο αδέλφια ξανασυναντιούνται στην ομάδα της Θήβας

Ο Στάθης και ο Τάσος Χατζηλάμπρος, οι δίδυμοι ποδοσφαιριστές από τη Θήβα μιλούν στο exeisminima.gr για τη συνύπαρξη τους στην ομάδα της πόλης μας.

Είναι μόλις 19 χρονών, με εντυπωσιακά εργομετρικά και πάθος για το ποδόσφαιρο. Ο Στάθης  επαγγελματίας μεσοεπιθετικός σήμερα, με ευχέρεια στο σκοράρισμα, θα αγωνιστεί δανεικός από τον Λεβαδειακό μέχρι το τέλος της σεζόν στην ομάδα της Θήβας. Ο Τάσος μεσοαμυντικός με ευχέρεια στις τελικές πάσες παίζει ήδη στην ομάδα της Θήβας εδώ και 1,5 χρόνο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΚΡΟΤΕΣΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ "ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ" ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΜΑΥΡΟ...

Σε γεωγραφικούς χώρους με υψηλό συντελεστή ιστορικής συνέχειας και παράδοσης όπως η Ελλάδα, απομονωμένης με τα ηπειρωτικά της όρη ή τα νησιά του Αιγαίου, με το Απολλώνιο φως να λούζει τον τόπο και το Διονυσιακό στοιχείο και το χιούμορ υπό μορφή "πλάκας" κυρίως να είναι κυρίαρχο στο λαό,ευδοκιμούν παντός είδους "ειρωνείες". Και ο πολιτικός ωχαδερφισμός με στοιχεία γκροτέσκο και πρωτογενούς γελοιότητας αποδεικνύεται αυτοφυής.

Το νέο του βιβλίο “Ταξίδι στ' αστέρια” παρουσίασε στη Θήβα ο αθλητικός δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το νέο του βιβλίο “Ταξίδι στ' αστέρια” παρουσίασε στη Θήβα ο αθλητικός δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, σε μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων και ο Α.Ο. “Η Θήβα”.

Εγκρίθηκε το ΣΧΟΟΑΠ ΔΕ Πλαταιών Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι με την αριθ. 4231/186327/21-11-2016 (ΑΔΑ: 7NO7OΡ10-ΛΥ7) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης ( Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δήμου Πλαταιών ( ΔΕ Πλαταιών, Δήμου Θηβαίων) και η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 272/Α.Α.Π./12-12-2016.

Η Ελλάς ενώπιον της ιστορικής ευθύνης της - οι ανόητοι, οι απλοί και ο Γόρδιος Δεσμός

Παρακολουθούμε καθημερινώς τα τεκταινόμενα αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει ο Λαός μας. Οι καθημερινές και έντονες συγκρούσεις εντός της Βουλής, αυτό το θέατρο του παραλόγου για να εξασφαλίσουμε την εξευτελιστική και τόσο ταπεινωτική για εμάς ως Έθνος χορήγηση της «δόσης». Όλη αυτή η  ασυδοσία, αλόγιστη πορεία και εκφυλισμός, αυτή η πρωτοφανής για μία «σύγχρονη Πολιτεία» ατιμωρησία των ηγεσιών του πολιτικού συστήματος εξουσίας, της Αρχής της Διακρίσεως των Εξουσιών, των Οργάνων και Θεσμών της Πολιτείας ευθύνονται για τα Μνημόνια και την εκρηκτική, άκρως επικίνδυνη κατάσταση που ευρίσκεται τώρα η Πατρίδα μας.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΖΕΙ

Οσο στεκόμαστε στις λέξεις που σχηματοποιούν τις έννοιες, τόσο και "χανόμαστε" στην ανάλυση της πολιτικής του Μηδενός. Οσο μένουμε στα παραποιημένα γεγονότα και στις πολιτικές αλχημείες, τόσο δεν βλέπουμε την εκδορά των ίδιων των γεγονότων και αποδεχόμαστε τα πολιτικά διλήμματα, χωρίς προυποθέσεις και χωρίς να υπολογίζουμε τις συνέπειες.

Μπορεί να ρίχνουμε το βάρος της εκλογής μας στη ζωή, όπως ο καθένας μας αντιλαμβάνεται το νόημα της ζωής του, αλλά οι πράξεις μας ή μάλλον η αδράνειά μας, συγκομίζουν μόνο εξαθλίωση και κοινωνικό θάνατο.

Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία»

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας
3 & 4 Φεβρουαρίου 2017


Ο 3ος κύκλος των επιμορφωτικών Σεμιναρίων «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία» που διοργανώνει το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.)σε συνεργασίαμε τον σχολικό σύμβουλο Ευστράτιο Μαϊστρέλλη συνεχίζεται. Ο επόμενος σταθμός είναι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας,την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 ξεκινάει η εφαρμογή του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΠΕΚΑΑ).
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Προχωρά η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στην Ι.Μ. Παναγίας Βαρνάκοβας

Στην πρώτη καταγραφή των ζημιών που υπέστη η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας στην Φωκίδα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, προχωρούν τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με το Υπουργείο Πολιτισμού, κλιμάκιο του οποίου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή την ερχόμενη Δευτέρα, με σκοπό την άμεση αποκατάσταση και διάσωση των μνημείων της.

Πρόσκληση Ορκωμοσίας Αποφοίτων Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics Management)

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 – 11:30 π.μ. Συνεδριακό Κέντρο Θήβας Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης»

Σας προσκαλούμε στην Τελετή καθομολόγησης και απονομής Πτυχίων στους αποφοίτους του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στην Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
                        
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ελληνίδες και Έλληνες. Σας  εύχομαι από καρδιάς να είναι η χρονιά σας Θεάρεστη, να οδηγεί ο Θεός τα βήματά σας και να σας προστατεύει από κάθε κακό,  η Φοβερά Προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Θα σας συστήσω αυτά τα κείμενα να μην τα διαβάζετε βιαστικά. Περιέχουν πολλές και πολύ σημαντικές αλήθειες και προς καλύτερη κατανόηση χρειάζεται η ανάγνωση να γίνεται ήσυχα και ήρεμα. Κρατήστε τα κείμενα σε αρχείο και διαβάστε τα με την ησυχία σας. Αυτά που γράφω,  είναι πολύ «ξένα» και διαφορετικά για τα δεδομένα της Ελληνικής «ενημέρωσης». Βασικά δεν είναι «ενημέρωση». Είναι προκυρήξεις αντίστασης, απέναντι στον  αντίχριστο που προσπαθεί να επιβληθεί στην Ελλάδα με την κοροϊδία την εξαπάτηση και την πλάνη. 

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο