Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Φόβοι ΟΗΕ για επισιτιστική κρίση



Ανησυχία προκαλεί η προειδοποίηση που απευθύνει ο ΟΗΕ για μια νέα επερχόμενη επισιτιστική κρίση από την αύξηση στις τιμές των τροφίμων.




Ο δείκτης τιμών τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ εκτοξεύθηκε σε επίπεδα-ρεκόρ και μετά από έξι μήνες αδιάκοπης ανόδου βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, από τότε δηλαδή που ο ΟΗΕ άρχισε να δημοσιοποιεί αυτά τα στοιχεία.


Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι τιμές είναι υψηλότερες κι απ' αυτές του 2008, όταν σε αρκετές γωνιές του πλανήτη καταγράφηκαν κοινωνικές αναταραχές λόγω του δυσβάσταχτου κόστους των τροφίμων.



Αιτία για τη νέα εκτίναξη στις τιμές των τροφίμων είναι η κατακόρυφη άνοδος στην τιμή της ζάχαρης, η έντονα ανοδική πορεία των δημητριακών, αλλά και αυτή του πετρελαίου που επηρεάζει το κόστος της αγροτικής παραγωγής.




Το νέο ρεκόρ στις τιμές καταγράφεται την ώρα που ο πληθωρισμός τρίζει τα δόντια του στις αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα και Ίνδια και αναδύεται ως ενδεχόμενο σοβαρό πρόβλημα ακόμη και στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρωζώνης.

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17572&subid=2&pubid=21610756

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο