Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η Πολιτεία άφησε αφύλακτα τα σύνορα με την Αλβανία. Αλωνίζουν διακινητές ναρκωτικών, ληστές και κάθε "καρυδιάς καρύδι"...

Στην τύχη τους έχουν αφεθεί τα σύνορα της Ηπείρου με την Αλβανία, αφού η Κυβέρνηση στο βωμό των περικοπών έχει αποδυναμώσει τη φύλαξή τους. Αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης πολιτικής είναι να… αλωνίζουν οι διακινητές ναρκωτικών και άλλων παρανόμων, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς συλλήψεις Ελλήνων και αλλοδαπών στην Ήπειρο, που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες χασίς.

Άγνωστος βεβαίως είναι ο αριθμός και η επικινδυνότητα εκείνων που δεν συλλαμβάνονται και ανενόχλητοι διαπράττουν εγκληματικές πράξεις στο...

εσωτερικό της χώρας μας.

Αυτοί μπορεί να είναι και οι περισσότεροι, αν λάβει κανείς υπόψη του τα χθεσινά επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα οποία οι ληστείες, οι κλοπές και άλλες παράνομες πράξεις έχουν φτάσει στο ζενίθ. Απαντώντας χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, σε ερώτηση του Γιώργου Ανατολάκη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., σχετικά με τις αποσπάσεις αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων σε άλλες, προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποδυνάμωση των συνόρων, συνδέοντάς την με την κατάργηση της «βίζας» για τους Αλβανούς.

Όπως τόνισε, στο πρώτο 8μηνο του έτους σημειώθηκαν 664 συλλήψεις, ένας αριθμός που είναι μειωμένος κατά 81,65% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (3.618 συλλήψεις).

ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ… 
Αν και είναι εμφανής η προσπάθεια του Υπουργού να μην αναφερθεί στην αυξημένη εγκληματικότητα που μαστίζει την Ήπειρο, τα απανωτά περιστατικά διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών που γίνονται στις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου αποδεικνύουν, γιατί είναι εσφαλμένη η τακτική του Υπουργείου να αποδυναμωθούν τα σύνορα της Ηπείρου με την Αλβανία.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ…
Κατά τ΄ άλλα, ο Υπουργός αναφέρει στην απάντησή του, ότι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων μετακινούνται σε μηνιαία βάση λιγότεροι από 10 αστυνομικοί. Μάλιστα, όπως τονίζει, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ενισχύει καθημερινά την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας με ένα όχημα και 3 άτομα πλήρωμα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Ο Υπουργός τονίζει ότι οι μεταθέσεις των Αστυνομικών μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Β΄ από μια περιοχή σε άλλη γίνονται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και δεν γίνεται παρέμβαση από την Υπηρεσία. «Ωστόσο, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του π.δ. 100/2003 δίδεται η δυνατότητα στους Οικείους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές και Αστυνομικούς Διευθυντές να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του αστυνόμου Α’ ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν στην εκάστοτε Υπηρεσία»!

ΣΤΟ… ΜΕΛΛΟΝ! 
Τέλος, ο Χρήστος Παπουτσής παραπέμπει στο… μέλλον το θέμα ανακατανομής και αύξησης των οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή που θα προκύψει, «ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών για την εκπλήρωση της αποστολής τους»…

proinoslogos.gr
 Epirus-Ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο