Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Προς παράταση της εκκρεμότητας στα ΑΕΙ

Της Μαρίνας Μάνη

Μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχαν σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα των απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, φαίνεται να προκρίνουν την αναβολή της απόφασης για έναν ακόμη μήνα, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Πρόκειται για προσωρινή λύση εκτόνωσης της κατάστασης στην οποία οδηγούνται ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει πίστωση χρόνου και να αντιμετωπισθεί η πρώτη, μετά τον ανασχηματισμό, ενδοκυβερνητική κρίση.


Αύριο θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στο πρώτο νομοσχέδιο του Α΄Θερινού Τμήματος που ξεκινά την Τρίτη, προκειμένου να μην υπολογισθεί ως dead line της εξάμηνης διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων η 30η Ιουνίου.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε στο Μαξίμου και πάλι με τον κ. Μητσοτάκη, Στη συνάντηση, στο πλαίσιο των διαδοχικών επαφών που πραγματοποιεί με τους υπουργούς, ενώ στη συνάντηση πήραν μέρος ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αύριο το πρωί ο κ. Σαμαράς αναμένεται να δεχθεί στο Μαξίμου και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Και αιφνίδια τετραμερής

Το πρωί έγινε εκτάκτως τετραμερής συνάντηση μεταξύ του κ. Σαμαρά, του Ευ. Βενιζέλου και των δύο υπουργών που βρέθηκαν απέναντι με το «καλημέρα» του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται τις αποφάσεις που έχει λάβει κεντρικά η κυβέρνηση για τον αριθμό των απολύσεων γενικά στο Δημόσιο στη διετία 2013-2014 και ειδικά στο διοικητικό προσωπικό των οκτώ ΑΕΙ, και προβάλλει την άποψη ότι «μία απόφαση που ελήφθη κεντρικά, μόνο κεντρικά μπορεί να αλλάξει».

Ο κ. Λοβέρδος όχι μόνο αντιδρά στον αριθμό των απολύσεων στα ΑΕΙ, αλλά χθες δήλωσε δημοσίως ότι «η τακτικη των περικοπών τελείωσε» και ότι βάσει αυτής της παραδοχής δέχθηκε να αναλάβει υπουργός Παιδείας.

500 ή 880;

Η κόντρα των δύο υπουργών, πέραν της ουσίας, αφορά στην «τύχη» 1.113 διοικητικών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

O κ. Λοβέρδος υιοθέτησε την πρόταση του προκατόχου του Κων. Αρβανιτόπουλου να επανατοποθετηθούν σε (αυξημένες) θέσεις 883 υπάλληλοι και να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα οι υπόλοιποι 230 – δηλαδή να απολυθούν εάν δεν γίνει κατορθωτή η μετακίνησή τους αλλού.

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στον αρχικό σχεδιασμό να προκηρυχθούν θέσεις μόνο για 500 υπαλλήλους και οι υπόλοιποι να απολυθούν εάν δεν προκύψει άλλο κενό για να μετακινηθούν.

Και οι δύο πλευρές διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τις θέσεις τους – αλλά και ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση, παρά τις περί αντιθέτου διαρροές.


Πηγή:www.capital.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο