Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΣΜΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Πανευρωπαική Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρωπων η σημερινή. Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαικής Ενωσης, για να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατάτης ανθρωπότητας. Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking, έχει ως αντικείμενα την εξαναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος. Είναι μια διεθνοποιημένη επικερδής επιχείρηση, καλά οργανωμένη, με τζίρο 25 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.


Η αναφορά μου στη σημερινή μέρα του ευτελισμού κάθε ανθρώπινης αξίας, δεν είναι άσχετη με τη φιλοσοφική προσέγγιση της παραπλάνησης του ανθρώπου γενικότερα. Και αντίθετα με ό,τι ελέχθη απο τον γράφοντα για το θυμικό, συμβαίνει με το άλλο στοιχείο του ψυχονοητικού μίγματος, δηλαδή τις φρένες, τη διανόηση, τη λογική, τη συνείδηση, που είναι ευλίγιστη και μεταβάλλεται, που σαν νεότερη βιολογική εμφάνιση εγγίζει και συμπεριφέρεται όπως η ιδέα της προσαρμογής σ' όλο τον ζωικό κόσμο.

Η εκδήλωση αυτής της ιδιότητας στον φυσικό και ζωικό κόσμο δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί πλήρως, θεωρούμενη γενικά σαν αποτέλεσμα επηρειών και συσχετίσεων εξωτερικών επιδράσεων και μεταβολών στον κληρονομικό μηχανισμό. Κατά τη λειτουργία της προσαρμογής εμφανίζονται ή εξαφανίζονται ή μεταβάλλονται τα όργανα του οργανισμού που προσφέρονται για την επιβίωση ενός όντος.

Η προσαρμογή στον λοιπό οργανικό κόσμο πραγματοποιείται με τη μετατροπή των φυσιολογικών λειτουργιών στους οργανισμούς, ενώ στον άνθρωπο η προσαρμογή πραγματοποιήθηκε με την ανάπτυξη της διανόησης, της λογικής, της συνείδησης. Στην περίπτωση του ανθρώπου παρατηρούμε την εμφάνιση μιας καινούργιας κοσμικής διαδικασίας, που διαφοροποίησε τον άνθρωπο από την υπόλοιπη πλάση, τον έθεσε υπεράνω όλων των όντων με την τελειότερη δημιουργία και ανάπτυξη ενός οργάνου, που η πλαστικότητα και η τελειότητά του δεν μπορεί να εκφραστεί.

Το τελευταίο ον που θα εκλείψει από τη Γη είναι ο άνθρωπος, γιατί διαθέτει τον τελειότερο μηχανισμό προσαρμογής, τη διανόηση, τη λογική, τη συνείδηση. Γνωρίσματα ωστόσο που τα χρησιμοπιεί αρνητικά εν πολλοίς. Η εξάρτηση αυτή πρέπει από την άλλη πλευρά να μας καταστήσει προσεκτικούς. Ο άνθρωπος με την πνευματική εξέλιξη παραπλανήθηκε και θεώρησε ότι βγήκε και υπάρχει και ότι μπορεί να υπάρξει έξω από το πλαίσιο της κοσμικής λειτουργίας και κατ' επεκταση της συνείδησης. Οπότε και εκτρέπεται. Και μια εκτροπή του είναι η εγκληματική εκμετάλλευση άλλων άνθρώπων.

Η αντίδραση αυτή του ανθρώπου ξεπερνάει τη λογική του Σύμπαντος. Η ιστορική εικόνα που σχηματίζουμε από την ανθρώπινη πορεία είναι αυτής της μορφής των παραπλανήσεων και των παράλογων ενεργειών, συνήθως εναντίον άλλων ανθρώπων.

Τον αυτοματισμό τον δεχόμαστε σαν το ον που πληροί το παν, σαν την ουσία που δίδει το νόημα στον κόσμο. Παράγωγο αυτού του όντος ο άνθρωπος λειτουργεί αυτόματα. Γιατί πως να βασιστεί κανείς στις εξωτερικές επιδράσεις, για να δικαιολογεί κάθε φορά την κάθε κίνηση και την κάθε απόφασή του;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο