Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων και την λειτουργία του εργαστηρίου ζωγραφικής για παιδιά δίνοντας την δυνατότατα στα παιδιά των μελών και συμπολιτών μας να γνωρίσουν τις εικαστικές τέχνες.
Τα μαθήματα γίνονται στο Καραμανώλειο Μικρασιατικό Κέντρο Τεχνών (Θέατρο-Μουσική-Εικαστικά ) στην οδό Σμύρνης 45 στο Συνοικισμό, κάθε Κυριακή απόγευμα στις 18:00 από την ζωγράφο Ελένη Αγαπάκη-Αναδιώτη

Ακολουθεί ενημερωτικό από την δασκάλα και σύντομο βιογραφικό της

Τάκης Φωτόπουλος: Η Υπερεθνική Ελίτ ως "συνωμοσιολογία"

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το περασμένο Σάββατο χιλιάδες Ευρωπαίων πολιτών (πλην Ελλήνων!) κατέβηκαν σε διαδηλώσεις ενάντια στη νέα υπερατλαντική συμφωνία (ΕΕ-ΗΠΑ) ελεύθερου εμπορίου που σχεδιάζει η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε), χωρίς βέβαια να ρωτήσει κανέναν. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει τελικά την πλήρη ιδιωτικοποίηση Υγείας και Παιδείας, κατά το άθλιο πρότυπο των ΗΠΑ, των οποίων οι σχετικές πολυεθνικές ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην Ευρώπη. Μια τέτοια συμφωνία θα ήταν βέβαια το σημαντικότερο ίσως βήμα στην ολοκλήρωση της Νέας Διεθνούς Τάξης (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Όχι τυχαία, την ίδια στιγμή ανώνυμοι λασπολόγοι είχαν αμοληθεί στο διαδίκτυο για να βρίζουν σαν συνωμοσιολόγους αν όχι ως ...

Η «μάχη» της Χαιρώνειας με τα φορτηγά!

Η κοινότητα Χαιρώνειας συγκαταλέγεται σε εκείνες της Βοιωτίας που υποφέρουν από τη συνεχή διέλευση βαριών φορτηγών, λόγω των τσουχτερών διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Η κατάσταση στο χωριό έχει φτάσει στο απροχώρητο, υποχρεώνοντας τους κατοίκους να προχωρήσουν προ ημερών σε συμβολική κατάληψη της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Τι έγινε το τεκμήριο της πρωτοελλαδικής γραφής του 5500 π.Χ.

Ο αρχαιολόγος Αδ. Σάμψων μιλά στον Γιώργο Λεκάκη
για την τύχη του ευρήματός του, ενός όστρακου με γραφή του 5500 π.Χ., που βρήκε σε ανασκαφή του στα Γιούρα Β. Σποράδων.

ΔΕΣΜΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Πανευρωπαική Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρωπων η σημερινή. Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαικής Ενωσης, για να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατάτης ανθρωπότητας. Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking, έχει ως αντικείμενα την εξαναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος. Είναι μια διεθνοποιημένη επικερδής επιχείρηση, καλά οργανωμένη, με τζίρο 25 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 19/10/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Βιταμίνες ελπίδας (Περί εκλογομανίας)

Πηγή:  Ἑστία
Ημερομηνία:  17/10/2014

Η αισιοδοξία ήταν πάντα το ζητούμενο στην Ελλάδα. Αλλ’ αισιοδοξία μπορεί να βρεις σε έκταση διαρκείας μό­νο στα τρελοκομεία και σε έκταση βραχεία στις προ­εκλογικές περιόδους. Ο Έλληνας (όχι Έλλην) θαρρεί για χρονικό διάστημα περισσότερο των 30 ημερών πως όλα τα προβλήματα  του θα λυθούν ως διά μαγείας. Οι εκλογές είναι γι’ αυτόν ψυχικό ελιξήριο· βιταμίνες ελπίδας.

Όλα έτοιμα για την 10η Γιορτή τσίπουρου στην Δομνίστα Ευρυτανίας

"Δεν είναι πια Θεσμός..είναι Δεσμός.."
Κάθε χρόνο, η Δομνίστα σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή γαστρονομίας, με πρωταγωνιστή… το τσίπουρο.
Το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο(25-26) του Οκτωβρίου, όλη μέρα, στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Δομνίστας, θα συναντήσουμε καζάνια με τσίπουρο να βράζουν, ζεστά κάστανα, πολλούς παραδοσιακούς μεζέδες και το μοναδικό τσιπουρό..μελο.
Φέτος η «Γιορτή Τσίπουρου» συμπληρώνει 10 χρόνια  και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.."Δεν είναι πια Θεσμός..είναι Δεσμός.."
Δείτε την παρουσίαση της διαδικασίας απόσταξης και παραγωγής τσίπουρου.

Βίντεο

ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΜΕ ΛΥΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
 Ο Σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
σας προκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου 
ΜΕ ΛΥΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ
της Λιβαδείτισσας συγγραφέως 
Μάρτυ Λάμπρου


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η Δύναμη της Αισιοδοξίας σε Περίοδο Κρίσης".

Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, Αθήνα.
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΞΑΓΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ

Οι σημερινοί πολιτικοί στην Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με την ενεργό συμμετοχή τους στα πολιτικά δρώμενα σε θέσεις ευθύνης ή και με την ανοχή τους, έχουν διαπράξει σωρεία "εγκλημάτων" κατά του λαού, τον οποίο καλούν συχνά να επικυρώνει τις αλλοπρόσαλλες ή και άνομες ενέργειές τους. Οι πολιτικοί αυτοί δεν είναι προοδευτικοί, ούτε εκφραστές του ανθρωπισμού, γιατί δεν τον θεραπεύουν, αλλά εκμεταλλευτές μιας ξεπερασμένης πολιτικής πρακτικής , ενίοτε και δοξασίας, τη οποία προβάλλουν για να κρατήσουν ή να υφαρπάσουν την εξουσία.

Κριτική και Πρόοδος

Όλοι οι λαοί έχουν, εν συγκρίσει προς τους άλλους, κάποιες ιδιαιτερότητες. Έχουν και οι Έλληνες και η Ελλάδα τις ιδικές των ιδιαιτερότητες. Πάντοτε οι Έλληνες είχαν ένα ιδιαιτέρως υψηλό μορφωτικό επίπεδο, εφάμιλλο ή και ανώτερο του μορφωτικού επιπέδου των πλέον ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών λαών. Αναλόγως του πληθυσμού της, η Ελλάδα έχει περισσότερους ιατρούς και δικηγόρους από οποιανδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά και εις τα άλλα ακαδημαϊκά επαγγέλματα, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, φαρμακοποιοί κλπ. δεν υστερεί η Χώρα μας, εν συγκρίσει π.χ. με την Γαλλία ή την Μεγάλη Βρετανία. Δεν μας χωρούν τα Πανεπιστήμιά μας! Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού. Οι Έλληνες φοιτητές είναι, μετά τον 2ο Παγκόσμιο  Πόλεμο, οι εκάστοτε μεγαλύτερες εθνικές ομάδες εις όλα τα Πανεπιστήμια της Δυτικής και Βορείου Ευρώπης! Δεν είναι αμόρφωτοι οι Έλληνες και ουδείς μπορεί να τους λέγει ότι του «καπνίσει».

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ  ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ

Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Παιδείας&Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο

Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο για το τμήμα «Διοίκησης Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της διατήρησης του τμήματος «Διοίκησης Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα, έστειλε στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο, επιστολή με την οποία καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει η επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

( ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...)
ΝΟΜΙΖΩ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΜΕ  ΝΑ  ΑΚΟΥΜΕ  ή  ΝΑ   ΡΩΤΑΜΕ.
ΕΜΕΙΣ  ΤΙ  ΚΑΝΟΜΕ ? , ή  ΚΑΙ  ΤΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΚΑΝΟΜΕ  ΕΜΕΙΣ  ? ?
Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΑΔΙΚΗ   ΚΑΙ  ΑΠΛΗ.
Η΄  ΚΟΨΕ  ΤΟΝ  ΛΑΙΜΟ  ΣΟΥ   Η΄   ΚΑΝΕ  Ο,ΤΙ  ΣΟΥ  ΚΑΤΕΒΕΙ.
ΣΠΑΣΕ   ΤΟ   ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ  ΚΑΙ  ΦΥΓΕ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΚΑΝΑΠΕ .

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α
         ------------------------------------------------------------
                                   Πρόλογος
                                   -------------
Οι σύγχρονοι εφιάλτες πολιτικοί δεν ομιλούν καθόλου για τα Εθνικά μας θέματα, δεν ομιλούν για τη Μακεδονία, περιορίζονται ΜΟΝΟ στα θέματα της οικονομίας με τα οποία έχουν ζαλίσει τον Ελληνικό Λαό.
Τα μνημόνια τώρα τα βάπτισαν «δίχτυα ασφαλείας»……  
Η Ιστορία της Μακεδονίας είναι γνωστή από τις εγκυκλοπαίδειες, και τα βιβλία ιστορίας των σχολείων.

Διαφθορά και διαπλοκή - Το Πλεόνοσμα της ληστείας

Επικοινωνιολογία ως επιστήμη δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως ως κλάδοι άλλων επιστημών, της πολιτικής επιστήμης, της κοινωνιολογίας ή των οικονομικών , ένα σύνολο μαθημάτων, αντικείμενο των οποίων είναι η δημοσιογραφία, δημόσιες και διανθρώπινες σχέσεις κ.λ.π. Πολλοί εντρυφούν εις τα μαθήματα αυτά, γράφουν και κάποιες εργασίες με αυτό το αντικείμενο, αποκτούν έστω και κάποια εξειδίκευση και αυτοτιτλοφορούνται κατόπιν όπως θέλουν. Δικαίωμά των. Έτσι μας προκύπτουν και οι επικοινωνιολόγοι. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν δεν είναι πάντοτε ανεγνωρισμένου επιπέδου. Αντιθέτως, έχουν δημιουργήσει πολλές φορές παντού πολλά προβλήματα. Συνήθως ασχολούνται εις τα κόμματα, αλλά και από μεμονωμένους υποψήφιους βουλευτές, δια να διοργανώσουν τον προεκλογικό των αγώνα.

Η ΝΟΗΣΗ ΩΣ ΣΥΜΒΑΔΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΩΝ

Η νόηση δεν είναι η απλή ανταπόκριση του μυαλού στον ερεθισμό όχι μόνον των αισθήσεων και των αισθημάτων, αλλά ακόμη και της λογικής. Είναι προπαντός το συμβάδισμα όλων των ατομικοτήτων, των πολλών, προς τη γραμμή που ενώνει τη βούληση του Σύμπανος και τον προορισμό της ατομικότητας.

Ο κόσμος ειναι σύνθεση, δημιουργία, φθορά και αναδημιουργία. Το δε πρόβλημα που έφερνε σε σύγχυση τον Descartes, τον Malebrance, τον Spinoza, αν δηλαδή μπορεί να συνδεθεί το σώμα με την ψυχή, που ο πρώτος τη θεωρούσε αδύνατη, ενώ οι άλλοι δύο περιττή, αφού ο κόσμος ο ίδιος ήταν ο Θεός, προσεγγίζει τη λύση που δίνουμε ότι ο κόσμος είναι δημιουργία, αλλά και ο ίδιος ο δημιουργός, γιατί η δημιουργία είναι αυτοδύναμη.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 30418/16-10-2014 πρόσκληση για την 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  20  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 2014, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

“ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ”.

“ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ”.
ΠΟΙΟΥΣ  ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ  Η  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  ΤΟΥ  ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ  κ.ΕΥΤΕΡΠΗ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ;   ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΤΟΝ ....ΚΑΘΡΕΦΤΗ;

 Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
           

 Πριν από μία δεκαετία κανείς δεν φανταζόταν,  πως στο 2014, θα είχαν απαξιωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων, όλες οι ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, που διαμορφώνουν με τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους  τον κοινωνικό ιστό.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

29χρονος δραστης μαχαίρωσε στο λαιμό το θύμα του στη Θήβα

Όπως αποκλειστικά σας μετέφερε το esterea σήμερα το πρωί, έχουμε πλέον το επίσημο δελτίο της αστυνομίας για το θέμα της ανθρωποκτονίας στη Θήβα (ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Βρέθηκε πτώμα νεαρού άντρα στο κέντρο της Θήβας)
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η ανθρωποκτονία 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε σήμερα (14-10-2014) το πρωί νεκρός, σε περιοχή της Θήβας.

Πρόσκληση για την επετειακή εκδήλωση

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας
ο “ ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ” σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940
που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.

ΟΤΑΝ Η "ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΙΑ" ΕΝΑΓΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μια τρομερή σύγχυση κυριαρχεί στον καθορισμό του εννοιολογικού περιεχομένου πολλών χαρακτηρισμών της πολιτικής και γενικότερα της κοινωνικής ζωής του τόπου τούτου. Το φαινόμενο αυτό ίσως είναι παλαιό γνώρισμα της ψυχικής και πνευματικής κατάστασης του Ελληνα. Σήμερα, όμως, η απαράδεκτη διαστρέβλωση της σοβαρότητας, ακόμη και των συμβόλων του λόγου, που γίνεται εσκεμμένα απο τους προπαγανδιστες και τους επιφορτισμένους για τα επικοινωνιακά επινοήματα των πολιτικών με την....αρχοντοχωριάτικη μάλιστα νοοτροπία άσκησης της εξουσίας, είναι πρόκληση για την κοινή λογική και κυνική αναίδεια των τυχοδιωκτών της πολιτικής.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ: «ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ»

Παρουσίαση-Ομιλία «ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ» (15/10/14)

Στις 16 Οκτωβρίου και κάθε χρόνο από το 1945, με την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Το χρυσάφι του τάφου της Αμφίπολης

6 Οκτ 2014
Στην Αμφίπολη είναι θαμμένος
ο "Μέγας Δράκων" της Αποκάλυψης του Ιωάννη...
...Θαμμένος στο "θησαυροφυλάκιο" του βασιλείου της Μακεδονίας.
Τα μυστικά του τάφου της Αμφίπολης μέσα από τη Θεωρία των Αριθμών.

Οι φύλακες άγγελοι των νησιών μας!

Το καλοκαίρι τα νησιά μας βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής λόγω του τουρισμού, καθώς όλοι έρχονται σ' αυτά για να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα.
Για μας τους νησιώτες όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο... ειδυλλιακά. Ειδικά τον χειμώνα, όπου οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι αισθητά μειωμένες και οι κάτοικοι των μικρών νησιών μπορεί να μείνουν αποκομμένοι για πολλές μέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ - Δήλωση ΒΟΜΒΑ: «Το ψηφιδωτό μας συνδέει ευθέως με τη δυναστεία του...»

Η γγ του υπουργείου Πολιτισμού είπε ότι πρόκειται για ένα έργο που δεν έχει βρεθεί σε άλλο ταφικό μνημείο πουθενά

Το ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολη και οι εντυπωσιακές εικόνες που έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού στη δημοσιότητα, έχουν εξάψει τη φαντασία των Ελλήνων και όχι μόνο, αφού πολλά ΜΜΕ από όλο τον κόσμο αναφέρονται σήμερα στον Τύμβο Καστά, σε μια προσπάθεια να βρουν τον «ένοικο» του Τάφου αλλά και ποιος είναι ο γενειοφόρος άνδρας του ψηφιδωτού.

Νέος Πρόεδρος & Εκτελεστική Επιτροπή για τον Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Στις 10 Οκτωβρίου 2014 συνεδρίασε στην Θήβα το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα την εκλογή Προέδρου & Εκτελεστικής Επιτροπής.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν 55 αιρετοί εκπρόσωποι από τους 25 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Μη μου τους Άγγλους τάραττε» - Η πικρή αλήθεια της κλοπής των μαρμάρων

Η Αμάλ Αλαμουντίν έβγαλε το «πιστόλι» της

Μία πικρή αλήθεια αποκαλύπτεται μέσα από την επίσκεψη της διάσημης δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα (της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ) μαζί με τρεις κορυφαίους Άγγλους δικηγόρους, για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο. 

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συσπείρωσης εργαζομένων Schneider Electric‏‎

Συνάδελφε/σα,

Σε συνάντηση που είχαμε με τη διοίκηση της εταιρίας ενημερώθηκε το ΔΣ του σωματείου ότι δεν φαίνεται δουλειά για το εργοστάσιο τους επόμενους μήνες. Δυστυχώς απέναντι σε αυτό το υπαρκτό πρόβλημα μπαίνει σε μας ξανά το δίλλημα τι θα προτείνουμε εμείς ως λύση! Ρόλος μας δεν είναι να προτείνουμε πως θα χάσουμε αλλά πως θα παλέψουμε για τις δουλειές και τα δικαιώματά μας.

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων: Παράταση αιτήσεων συμμετοχής για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος Θηβαίων  ΚΑΛΕΙ τους γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου  να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων από ώρα 08:30 μέχρι 13:00 και μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2014,  με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Η ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ στο Μελωδείον the stage cafe στη Θήβα

ΕΝΑΡΞΗ  ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ  ΣΕΖΟΝ
«Μελωδείον the stage cafe»

Το «Μελωδείον the stage cafe» εγκαινιάζει  τη χειμερινή σεζόν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου παρουσιάζοντας την εξαιρετική μπάντα του σε ένα κεφάτο ολοκαίνουριο πρόγραμμα που θα διασκεδάζει και θα ανεβάζει την διάθεση όλων μας αυτόν τον χειμώνα κάθε Σάββατο.
Κατά τη διάρκεια της σεζόν ξεχωριστοί καλεσμένοι, εκπλήξεις και ανατροπές θα είναι πάντα μέρος του προγράμματος!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ!!!!!! ; ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!!!.

·        ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ  ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο  Γ’  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. 
·        ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ Ο  “ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ”;
                        Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
                       
           
Πάρα πολλά έχουν γραφτεί για αυτόν τον μέγα ανθρωποκτόνο Γ’ παγκόσμιο πόλεμο, που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου ως ο πόλεμος της πέμπτης σάλπιγγος. Και τα γεγονότα που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους αλλά και αναμένονται,  είναι φοβερά όπως μας προειδοποιεί ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός:  “έστε  γαρ τότε θλίψις μεγάλη, οία ού γέγονεν απ’ αρχής κόσμου έως του νύν  ουδ’ ού μή γένηται”.  Ιησούς Χριστός ( Ματθ.  Κδ’  21 ) ( Θα υπάρξει τότε μεγάλη θλίψη στους ανθρώπους,  που όμοια δεν εγινε από την αρχή του κόσμου έως την σήμερον , ούτε και θα ξαναγίνει.)
 

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Περισσότεροι επισκέπτες στα μουσεία της χώρας!

Μια σημαντική στροφή στα μουσεία όλης της χώρας καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2014, με τους ξένους τουρίστες να «ψηφίζουν» Ελλάδα... για την πολιτιστική τους ενημέρωση!
Να σημειώσουμε εδώ ότι η αυξημένη κίνηση στα μουσεία της Ελλάδας είναι προ Αμφίπολης εποχή, καθώς μέχρι τον Ιούνιο υπήρχε μόνο η φήμη ενός εντυπωσιακού οικοδομήματος στη Βόρειο Ελλάδα, αφού οι Καρυάτιδες δεν είχαν «ξυπνήσει» από το λήθαργό τους.

Κακόβουλο λογισμικό «χτυπάει» τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, για την εμφάνιση στη χώρα μας του κακόβολου λογισμικού «Crypto-Wall».

Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους Η/Υ των χρηστών

Ευρωπαϊκό χαστούκι στην Τουρκία

Ν. Λυγερός

Όταν παριστάνεις τον νταή και προσπαθείς να πεις ότι είσαι με όλους και λαϊκός και θρησκευτικός, καταντάς λαϊκιστής και γραφικός. Είναι πάντα εύκολο να τα βάλεις με κάποιον που καταπατάς ήδη. Έχει όμως ενδιαφέρον η αντίδρασή σου όταν δεν έχεις ανάδραση με μια υπερκρατική οντότητα που αποτελεί τον τρίτο πληθυσμό του κόσμου με πάνω από 500 εκατομμύρια πολίτες, που είναι η πρώτη οικονομική δύναμη του κόσμου και κατέχει μέσω των κρατών – μελών της την πρώτη σε μέγεθος ΑΟΖ στον κόσμο.

Παγκόσμιος ο Μπουγιούρης στην Ιστιοπλοΐα!!!


Μας έκανε υπερήφανους - ''Το αφιερώνω στην Σύρο και την οικογένειά μου''


Ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας laser master στο Hyeres της Γαλλίας με τον Αντώνη Μπουγιούρη να παίρνει την πρώτη θέση, κάνοντας την Ελλάδα και την Σύρο υπερήφανη, κατατάσσοντας την στο υψηλότερο σκαλί παγκοσμίως. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 500 αθλητές από 37 χώρες, αριθμός που αποτέλεσε ρεκόρ.

Conférence de Nikos Lygeros sur "Stratégie de la Méditerranée", Mairie Lyon 7e. 08/10/2014



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΑΝΟΥ ΔΗΜΑΔΗ

ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΩΤΗΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

"ΣΤΟΝ ΔΑΙΔΑΛΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ": Ένα βιβλίο από τον Θάνο Δημάδη που δίνει απαντήσεις σε όσα ζήσαμε

Τάκης Φωτόπουλος: Οι πραγματικοί στόχοι της Υ/Ε στη Συρία


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέσα από νέο ορυμαγδό παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ (που σωστότερα στη ΝΔΤ θα έπρεπε να τα αποκαλούμε ΜΜΠ=Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης) η Ισλαμοφοβία έχει οργιάσει και παίρνει τώρα και ρατσιστικές διαστάσεις. Η αφορμή είναι βέβαια οι τηλεοπτικοί αποκεφαλισμοί δυτικών από τους τζιχαντιστές της ISIS, ενώ τα ΜΜΠ αποσιωπούν ότι οι αποκεφαλισμοί είναι συνηθισμένη ποινή π.χ. στη Σαουδική Αραβία, ένα από τα ισχυρότερα και εγκληματικότερα προτεκτοράτα της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε).

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο