Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!..

Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία! Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την πολιτικά "επικίνδυνη αποστολή", με λαική εντολή και "συμπυκνωμένη" την κοινωνική επιθυμία για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από τα δημοσκοπικά ευρήματα που παρουσιάζονται με το κατάλληλο "περιτύλιγμα" από τα ΜΜΕ της "αμετανόητης" διαπλοκής, να φέρει σε πέρας το "εγχείρημα" της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών, ώστε να μη διακυβευτούν συγκροτημένα συμφέροντα, υπογράφοντας νέο μνημόνιο με τους δανειστές.


Γιατί περί νέου μνημονίου πρόκειται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω εξαθλιωση των κοινωνικών ομάδων. Το νέο μνημόνιο, βέβαια, μετονομάστηκε ήδη σε "συμφωνία", η τρόικα σε "θεσμούς" και η διαπραγματευτική ομάδα των γνωστών και μη εξαιρετέων "αρπακτικών" κάθε "ικμάδας" της ελληνικής αξιοπρέπειας σε Brusells group, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στην "εθνική προσπάθεια" για τη "σωτηρία" της χώρας.

Οπως δεν έχει καμία σημασία, που για μια ακόμη φορά, η...εθνική προσπάθεια αναλαμβάνεται και πάλι από αρλεκίνους της πολιτικής. Από Ταρτούφους φέροντες ιματισμό άλλης απόχρωσης, πιο "φανταχτερό" ίσως, αγραβάτωτους προς άγραν εντυπώσεων των αείποτε μωρών του τόπου τούτου, με την ετικέττα της αριστεροθολοκουλτούρας στο πέτο. Πρόθυμους να "υπηρετήσουν" μεν την λαική εντολή, αλλά πιο πρόθυμους να εξασφαλίσουν την "ησυχία" τους και την επιμήκυνση της παρουσίας τους στα κυβερνητικά έδρανα.

Και η πολλά υποσχόμενη προεκλογικά κυβέρνηση της αριστερής ιδεοληψίας, αλλά πρώτιστα των "νεοφιλελεύθερων" πολιτικών πρακτικών, τηρώντας απαρέγκλιτα την επιθυμία του "σοφού" λαού, του οποίου η "σοφία" για χρόνια καλλιεργείται από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της παραπληροφόρησης και της αποπληροφόρησης της πολιτικής κοινότητας των "επιτηδείων", είναι έτοιμη να υπερψηφίσει τη νέα "συμφωνία", πέραν των όσων "ακούγονται" ως βοή περισσότερο από την λεγόμενη αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο πρωθυπουργός τρέχοντας ασμένων και κάθιδρος πίσω από την Γερμανίδα Καγκελάριο, με νέες υποχωρήσεις που και πάλι μετονομάζονται σε "προτάσεις", ολοκληρώνει αφ' ενός μεν τη συγγραφή της νέας συμφωνίας - μνημονίου, στο οποίο και θα θέσει την υπογραφή του με το γνωστό mont blac στυλό του, όπως επιβάλλει η "εθνική περίσταση", αφ' ετέρου δε θα υπογράψει και το "πονημάτιον" της πολιτικής του αναξιοπιστίας και της πολιτικής του ανειλικρίνειας.

"...Ανάξιος,όποιος δε μπορεί μεσ' στο σεισμό, το χαλασμό, κάστρο τη γνώμη του να στήσει", διεκτραγωδούσε ο Κωστής Παλαμάς. Και είναι Ανάξιος πράγματι, όποιος ξάφνου ακούει το προσκλητήρι των καιρών, και δεν λέει Παρών!..Πως να πει το "Παρών", όμως, ο ελάχιστος το δέμας εκάστοτε πρωθυπουργός του έρμης τούτης χώρας; Οπότε επιλέγει να είναι "Απών" ως πολιτικός της φυγής από την ευθύνη ή να λέει το "παρών" στην υποταγμένη λογική της πολιτικής ανευθυνότητας, ως υποκείμενος στην ανάγκη που οι περιστάσεις επιβάλλουν, με άλλοθι συνήθως τη "σοφία" του λαού.

Ενός λαού, ο οποίος ακόμη και προ των στιγμών της επιθανάτιας κρίσης του έθνους, "ταμπουρώνεται" πίσω από φοβίες και ανασφάλειες, πίσω από εκβιαστικά πολιτικά διλήμματα, για να αποδεχθεί παθητικά και να υποδεχθεί με περισσή υποκρισία και με την παραίσθηση πάντα της δημοκρατικής ευαισθησίας, τον καταιγισμό των τετελεσμένων γεγονότων.

Καμία ανησυχία λοιπόν! Ολά καλά! Δεν χρειάζεται να προσμετρούμε τα "χαμόγελα" του Γιουγκέρ, του Σόιπλε ή της Μέρκελ. Ούτε να αγωνιούμε για τους υποτιθέμενους "επικίνδυνους" διαπραγματευτικούς ελιγμούς του Αλέξη Τσίπρα και του οικονομικού επιτελείου του, από το οποίο εσχάτως ηχηρά απουσιάζει ο έτερος της πολιτικής γκροτέσκο, ο Γιάννης Βαρουφάκης. Και το "Γιάννης" με δύο "νν", για να μην ευτελίζουμε κάθε έννοια γραμματολογικής αισθητικής τουλάχιστον...

Καμία ανησυχία. Ολα έχουν "τακτοποιηθεί" και καταλλήλως "επικοινωνούνται" στο πλήθος. Και η,,,,πολιτική επικοινωνία χρειάζεται χρόνο για να είναι τελεσφόρα. Με "παρούσα" την αριστερή πολιτική ηθική χωρίς Ηθος και "παρόντα" τον πρωθυπουργό του στρουθοκαμηλισμού και της αποδεδειγμένης προσήλωσής του στη "σοφία" του λαού, όλα τραβούν το δρόμο τους...

Της φιέστας της "νέας ΕΡΤ" σήμερα, μετά την παντελώς αναξιοκρατική επιλογή της διοίκησής της με στελέχη από τη μεγάλη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ που απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και είναι ένα είδος "κολυμβήθρας του Σιλωάμ" για την αυθαιρεσία της "Αριστεράς για πρώτη φορά", θα ακολουθήσει οσονούπω η πομπώδης υπογραφή της "συμφωνίας" με τους "ανάλγητους" δανειστές...

Και θα είναι μια "συμφωνία" που θα υποδεχθεί φυσικά με "ανακούφιση" ο "σοφός" λαός, μετά την πλύση εγκεφάλου και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των τελευταίων πέντε μηνών διακυβέρνησης της χώρας από τους "ιδεολόγους" της συμφοράς!..

"...Κατά το μέτρο που πάντα θα ξεχνάμε, όπως λέει και ο Ζαν Φρανσουά Ρεβέλ, ότι πριν απ' όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ατομικά δικαιώματα...", η ολοκληρωτική και αυταρχική πολιτική λογική, η λογική της πολιτικής υποκρισίας και των "στημένων" προσδοκιών, που διαμορφώνουν τις κοινωνικές ψευδαισθήσεις, θα μας προσβάλλουν σαν άτομα και σαν πολίτες. Θα μας εκμηδενίζουν και θα τείνουν στη δημιουργία μιας κλειστής κοινωνίας πολιτών, με περιορισμένους ορίζοντες, έρμαιης των αναγκών της και των προβλημάτων της ως απόρροια της πολιτικής ανικανότητας και της πολιτικής σκοπιμότητας....

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο