Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δωρεάν σεμινάριο αφήγησης παραμυθιών για εκπαιδευτικούς

Δωρεάν σεμινάριο αφήγησης παραμυθιών

(για εκπαιδευτικούς)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Σύλλογος «Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» συμμετέχοντας και φέτος στο Μήνα Εφηβείας των Εκδόσεων Πατάκη, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τη συγγραφέα και αφηγήτρια παραμυθιών ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ και θέμα;




«Προσέγγιση της αφήγησης λαϊκών παραμυθιών στη σχολική τάξη:
Πως μπορεί να ζωντανέψει ένα παραμύθι (από τον δάσκαλο,
από τα ίδια τα παιδιά)»


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στις 7 μμ., στο Media Lab της Βιβλιοθήκης.

Τα λαϊκά παραμύθια -και ειδικά τα μαγικά- έχουν τη δύναμη να ξορκίζουν λογιών λογιών φόβους, να μερεύουν, να δυναμώνουν. Αν ζωντανέψουν εντός των πυλών του σχολείου, μπορούν να ακολουθούν τα παιδιά σαν μαγικοί βοηθοί ως και το Λύκειο. Η μεγάλη τους χάρη: μιλάνε για το ανείπωτο, για κρυφές οδύνες και προτείνουν λύσεις ανάλαφρα, χωρίς διδακτισμό, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Θα προσεγγιστούν τα θέματα: Τι είναι τα παραμύθια προφορικής παράδοσης; Σε ποιους απευθύνονται; Γιατί είναι θεραπευ¬τικά; Με ποιους τρόπους ο εκπαιδευτικός ή και οι ίδιοι οι μαθητές καλούνται να τα αφηγηθούν;

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: στο τηλ. 2261089977



ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ

Οι παππούδες μου, Μικρασιάτες από το Αϊβαλί. Οι γιαγιάδες μου, βέρες Μυτιληνιές. Γεννήθηκα στον Πειραιά. Σπούδασα νομικά και κάμποση μουσική. Έκανα λίγη δικηγορία και για πολλά χρόνια (ως τον Ιούνιο του 2014) δούλεψα μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες. Το 1998, από καθαρή συγκυρία, συνάντησα τον παραμυθά Henri Gougaud και βούτηξα στα βαθιά των παραμυθιών – δεν έχω αναδυθεί ποτέ. Έχουν εκδοθεί δεκαεφτά δικά μου βιβλία (τα δέκα για παιδιά), δύο συλλογικά κι ένα CD με παραμύθια.

Η Λίλη Λαμπρέλλη προτάθηκε για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Άστριντ Λίντγκρεν του 2016. Έχει επίσης βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο