Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ο Γιούνκερ που μας ζητάει να παραδώσουμε το Αιγαίο στους Τούρκους.. ξέχασε να μας πει για τους αγώνες της χώρας του για ένα Ποτάμι..

Όταν μιλάει για το Αιγαίο ο Γιούνκερ να θυμάται τι διεκδικούσε η χώρα του για έναν παραπόταμο …
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ 5/11/2015 

Υπέρ της διατήρησης ανοιχτών συνόρων στο εσωτερικό της
Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ
Γιούνκερ και τόνισε ότι για να καταστεί αυτό δυνατό, πρέπει να φυλαχθούν
καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Εξέφρασε δε την απορία του

για το γεγονός ότι από την Ελλάδα απορρίφθηκε η πρότασή του για κοινή ακτοφυλακή από Έλληνες και Τούρκους στο Αιγαίο.«Τα εσωτερικά σύνορα πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Και αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα εσωτερικά σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά – και αυτό ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα για την Ευρώπη – πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα. Τώρα λένε όλοι ότι πρέπει να φυλαχθούν πιο αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα.
Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε, αλλά είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεται κανείς», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Φρανκφούρτη με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στην Προεδρία της Κομισιόν και πρόσθεσε:

«Είχα π.χ. προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι.Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές;Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή», επισημαίνοντας ότι θα υποβάλει σχετική πρόταση ήδη εντός του έτους.
Διαβάστε τώρα τι αναφέρεται σε άρθρο της 23ης Ιαν. 2012 των The New York Times , με τίτλο «The World’s Most Exclusive Condominium»…
που αναφέρεται στην ουσία στα Καθεστώτα συγκυριαρχίας στην ιστορία και στο διεθνές δίκαιο..
Μία απ αυτές της περιπτώσεις συγκυριαρχίας αφορά στον παραπόταμο του Ρήνου τον Μόζελ..
Το ευρωπαϊκό condominium στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα εκτείνεται σε ένα τμήμα του παραποτάμου του Ρήνου, Μόζελ, στο ύψος της πόλης Schengen του Λουξεμβούργου. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του αρθογράφου ότι η Συμφωνία του Σένγκεν που είχε ως στόχο τηνκατάργηση των διασυνοριακών ελέγχων δεν υπογράφηκε στο σημείο εκείνο μόνο επειδή τέμνονται οι συνοριακές γραμμές τριών χωρών (Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Γαλλίας). Η υπογραφή της το 1985 πάνω σε ένα ποταμόπλοιο στον Μόζελ κατά πάσα πιθανότητα συνδέεται και με την κοινή κυριαρχία Γερμανίας και Λουξεμβούργου (συνεπώς και την απουσία συνόρου εντός του ποταμού) σε εκείνο το τμήμα του.
Το καθεστώς αυτό χρονολογείται από το Συνέδριο της Βιέννης του 1815, ορόσημο τόσο της διπλωματικής ιστορίας όσο και του διεθνούς δικαίου. Σύμφωνα με το άρθρο, όταν η ναζιστική Γερμανία θέλησε να καταργήσει το καθεστώς συγκυριαρχίας, το Λουξεμβούργο αντέτεινε πως απαιτούταν η σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Συνεδρίου, δηλαδή των μεγάλων ευρωπαϊκών Δυνάμεων. 
Ακολουθεί η μετάφραση του επίμαχου σημείου..
Στη δεκαετία του 1930, η ναζιστική Γερμανία απέδειξε την έλλειψη διάθεσης για διεθνή συνεργασία, προτείνοντας να τερματίστει η συγκυριαρχία. Το Λουξεμβούργο γενναία αντέτεινε ότι αυτό θα απαιτούσε την έγκριση όλων των μερών της Συνθήκης της Βιέννης. 
Η περίεργη διάταξη σώθηκε, και επιβιώνει μέχρι σήμερα. Αλλά όχι χωρίς τα εγγενή προβλήματα στην κοινή κυριαρχία πάνω σε ένα ποτάμι….
Υ.Γ
Ο Γιούνκερ τόνισε..»Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι.Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους..»
Ο κ. Γιούνκερ..που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να παραδώσουν την εθνική τους κυριαρχία στο Αιγαίο..
ξεχνάει να μας πει ότι η χώρα του αντέδρασε και ορθά έπραξε, όταν οι Ναζί στη δεκαετία του 1930 προσπάθησαν να τους πάρουν την κυριαρχία ορισμένων γεφυρών και τμήματος του Μοζέλ παραποτάμου το Ρήνου..
Ο Γιούνκερ που μας ζητάει να παραδώσουμε το Αιγαίο στους Τούρκους..ξέχασε να μας πει για τους αγώνες της χώρας του για ένα Ποτάμι..
exomatiakaivlepo

olympia.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο