Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Το μουσείο της Θήβας άνοιξε μόνο για σήμερα με μια ωραία εκδήλωση.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, άνοιξαν τις πύλες του μεσαιωνικού πύργου Σαιντ Ομέρ, που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Θηβών.

Εκδήλωση στο Μουσείο Θήβας το Σάββατο 13/6


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας σας καλούν να δείτε το μεσαιωνικό Πύργο Σαιντ Ομέρ
και να γνωρίσετε τις εργασίες επανέκθεσης του Μουσείου Θήβας το Σάββατο 13/6/2015.

Η Θήβα δημιουργεί Οργανισμό Αρχαίου Δράματος

Στην σύσταση ενός Οργανισμού Αρχαίου Δράματος προχωρά η δημοτική αρχή της Θήβας. Σκοπός της είναι να ανοίξει νέους δρόμους στην πλούσια ιστορική κληρονομιά που διαθέτει και να ενισχυθεί ο τουρισμός στην περιοχή.

Αναμένεται η συγκρότηση της Επιτροπής που θα γίνει από το δημοτικό συμβούλιο.

Νέα "φωτιά" από τον υφυπουργό Άμυνας για το στρατόπεδο της Θήβας

Φωτιές ανάβει και πάλι ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας για το κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στη Θήβα.


Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κριθεί ότι δεν εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας οπότε να ενταχθεί στη μελέτη αναδιάρθρωσης της δομής των ενόπλων δυνάμεων και αποφεύγει οποιαδήποτε δέσμευση υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα το κέντρο εκπαίδευσης της Θήβας.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ημερίδα "Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο"

Στις 22 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο"
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΟΧΕΛ με ομιλητές τους αξιωματικούς του Σώματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ΑΠΟΓΥΜΝΩΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ΟΣΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ...

Στην Ελλάδα του 2015 όλα είναι ρευστά. Δεν πτώχευσε απλώς η χώρα, με τους πολιτικούς και τις πολιτικές πρακτικές τους να την κάνουν ρεζίλι του...διεθνούς σκυλοτροφείου, αλλά χρεοκόπησαν και εγκαταλείφθησαν μια σειρά από μύθοι, που καλλιέργησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δύο και πλέον δεκαετιών.

Στην περίοδο των μνημονιακών χρόνων κατρακύλησε στα Τάρταρα η αξιοπιστία της χώρας, η ποιότητα της ζωής του Ελληνα υποβαθμίστηκε, η ακρίβεια συμπιέζει τα λαικά βαλάντια, η ανεργία αθροίζεται στον πληθωρισμό και στο δημόσιο χρέος, που δεν δείχνει να κατέχεται από...υψοφοβία, με τις γραφικές πολιτικές φιγούρες να κυριαρχούν και να συμπορεύονται με τις διαπλεκόμενες μίξεις των ανομολόγητων συμφερόντων. Προσπαθώντας πάντα να μας παραπείσουν με πομπώδεις και "ηρωικές" φράσεις, που εκστομίζομται από πρωθυπουργικά χείλη, του τύπου: "...αγωνιζόμαστε και διαπραγματευόμαστε".

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για δυνατότητες εξαγωγών βάμβακος


ΘΕΜΑ:             
«Εισαγωγές – Εξαγωγές Βάμβακος»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση   2300/6-5-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής:

Η Ελλάδα αν και έχει απωλέσει τα υψηλά ποσοστά του 2008, εν τούτοις παραμένει μεταξύ των 10 μεγαλύτερων βαμβακοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως και πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 80% της καλλιεργούμενης έκτασης.

Στις εκδηλώσεις των ειδικών σχολείων ο Δήμαρχος Θηβαίων

Στις εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς των Ειδικών Σχολείων Δήμου Θηβαίων παραβρέθηκε  Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Πέπμτη 11 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση  διευθυντών και  μαθητών.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με την Αστυνομική Ηγεσία Βοιωτίας

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας Ταξίαρχο κ. Γεωργακόπουλο Νικόλαο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Κατσακιώρη Ιωάννη και τον Διοικητή Τροχαίας Θηβών Αστυνόμο Α' κ. Κανιάρη Παναγιώτη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των δημοτών και την κυκλοφοριακή ευταξία της πόλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                                        
Θήβα 12/06/2015
2ου   12ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                           
                   ΘΗΒΑΣ                                                                    
                                                                                           

            Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Θήβας ανέβασαν με εξαιρετική επιτυχία την θεατρική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου “ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ”.  Μια παράσταση που, με την καθοδήγηση των υπευθύνων δασκάλων τους  κατάφερε να αποσπάσει τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων. 

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Δίστομο

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τους 218 σφαγιασθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Δίστομο, στις 10 Ιουνίου του 1944.

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ανακήρυξε επίτιμο δημότη Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας τον κο Προκόπη Παυλόπουλο.

Περιοδεία Γιώργου Μαρίνου σε δομές υγείας

Κλιμάκιο της ΤΕ Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, θα επισκεφτεί δομές Υγείας της επαρχίας Θήβας την Παρασκευή 12 Ιούνη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από τις Κατηγορίες του Αριστοτέλη στο Tractatus του Wittgenstein".


26ης Οκτωβρίου 90, Κτήριο Α, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη. 
Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
Εφέσου  10  Προσφυγικός Συνοικισμός Θηβών
Τ.Κ. 32200
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Αρμόδιος  :
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com                                            
 Θήβα , 10 Ιουνίου 2015

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης , την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 η Εξόδιος   Ακολουθία  τού Αδικοχαμένου Παλαίμαχου Συμπαίκτη μας , Αλέκου Κουφογιώργη στο Ναυάγιο τής 28 ης Δεκεμβρίου 2014 τής Ναυτικής Τραγωδίας
 τού Νorman Atlantic .

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ 
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 
Θήβα , Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Παρουσία πολλών πιστών πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξις ο Πανηγυρικός Εσπερινός τής Εορτής τού Αγίου και Θαυματουργού Λουκά τού Ιατρού Αρχιεπισκόπου  Κριμαίας , μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , από τον Εφημέριο τής Ενορίας τού Αγίου Γεωργίου Πανοσιολογιότατο Πατέρα Νικόδημο , και τον Πατέρα Βασίλειο .
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΛΟΥΚΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΙΜΑΙΑΣ !!!!!!!!!

Συνεχίζεται η απρόσκοπτη προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας “Μόρνος” στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου χαιρετίζουν την αξιέπαινη πρωτοβουλία των εργαζομένων της Εταιρείας “Μόρνος” στη Θήβα  για την ευγενική προσφορά γάλατος και κρουασάν για τις ανάγκες των ωφελουμένων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Θυμίζουμε ότι η χορηγία τους ξεκίνησε το Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει παραλάβει 1.668 φιάλες γάλα και 54 πακέτα κρουασάν.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!..

Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία! Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την πολιτικά "επικίνδυνη αποστολή", με λαική εντολή και "συμπυκνωμένη" την κοινωνική επιθυμία για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από τα δημοσκοπικά ευρήματα που παρουσιάζονται με το κατάλληλο "περιτύλιγμα" από τα ΜΜΕ της "αμετανόητης" διαπλοκής, να φέρει σε πέρας το "εγχείρημα" της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών, ώστε να μη διακυβευτούν συγκροτημένα συμφέροντα, υπογράφοντας νέο μνημόνιο με τους δανειστές.

Με επιτυχία και φέτος ο “Δρόμος του Επαμεινώνδα” στη Θήβα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Δήμο Θηβαίων ο Λαϊκός Ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα», που διοργάνωσαν ο Δημοτικός  Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.), ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) και ο Γ.Σ. Πίνδαρος προς τιμήν του Μεγάλου Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα.

Περισσότεροι από 130 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή, κατατάσσοντας την διοργάνωση σε μια από τις καλύτερες Πανελλαδικά.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων Μαΐου

Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζοντας τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύνατους δημότες, πραγματοποίησε όλο τον μήνα Μάιο μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, διανομή τροφίμων σε 230 οικογένειες δικαιούχων.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής τους δικαιούχους του, από προσφορές επιχειρήσεων  και πολιτών.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Παράταση του προγράμματος έως το Μάρτιο του 2016 ζητά η Ελλάδα

Μια σκληρή παρτίδα πόκερ μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.
Πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον πρόεδρο του Eurogroup να υποστηρίζει μάλιστα πως είναι εφικτή η συμφωνία στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα.

Σεμινάριο με θέμα τις εξαγωγές από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

Tο Επιμελητηριο Βοιωτίας επιθυμεί να σας ενημερώσει για την διοργάνωση  δωρεάν σεμιναρίου για την επιμόρφωση και ενημέρωση των μελών του.
Σεμινάριο, με θέμα: «Εφαρμοσμένη ανάπτυξη σε ξένες αγορές – εξαγωγές» & «Διαδικαστικά – Τελωνειακά Εξαγωγών εντός και εκτός EU» για το άνοιγμα σε ξένες αγορές (Europe , Asia, Latin America, USA ).

Ρήξη με την Ευρωζώνη ή ρήξη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ;

του Ραφήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.            Η πλειοψηφία των πολιτών έχει πλέον καταλάβει πως η ρήξη με την Ευρωζώνη θα έχει δραματικές συνέπειες, οικονομικές και πολιτικές (ακραία φτωχοποίηση και απομόνωση της Χώρας), και πως ακόμα και μια επώδυνη συμφωνία με την Ευρωζώνη είναι προτιμότερη από τη ρήξη μαζί της.
2.            Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αναγνωρίσει την αμείλικτη αυτή πραγματικότητα και να να έρθει τελικά σε συμφωνία με τους Δανειστές.
Παραδεχόμενος τα (παγκοσμίως και διαχρονικώς) αυτονόητα, που έδειχνε να αγνοεί πριν από τις  εκλογές, αλλά και αμέσως μετά:

Ανίερη συμμαχία Δεξιάς και Αριστεράς

Οι εκδόσεις ΠΛΗΘΩΡΑ και οι εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Δημοσθένη Δαββέτα HXOI TOY ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ οργανώνουν την Πέμπτη 11 Ιουνίου του 2015, στις 19.00 μία συζήτηση του συγγραφέα με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου) . 


Από τη δεκαετία του ’70 ως σήμερα σε Ευρώπη και Ελλάδα βιώσαμε τη μάχη δύο αντίπαλων απόψεων γύρω από το εθνικό ζήτημα και τις κλασικές σπουδές. Η μία άποψη, η αστική, υποστήριζε τη συγχώνευση των πολιτισμικών διαφορών μέσα από ένα κοινό αίσθημα. Η άλλη άποψη, η αριστερίζουσα απο-δομητική σχετικοποιούσε το κοινό αίσθημα

ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων - 12η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Εργασίας

Κάθε παιδί ένας κόσμος - Ένας κόσμος για το παιδί

ΑΡΣΙΣ  Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων
12η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Εργασίας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΣΩΡΡΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Σίγουρα οι περισσότεροι Έλληνες,  που διαθέτουν στοιχειώδη λογική σκέψη,   βλέποντας αυτόν τον θίασο  εδώ και τρία χρόνια να περιφέρεται στα καφενεία της Ελλάδος και να  “μοιράζει  τρις”,  ΘΑ  ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ  κάποια στιγμή,  ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ , τι ρόλο “βαράνε”   και τι επιδιώκουν;
Σήμερα θα τα πούμε όλα ,  γι’ αυτούς τους Αμερικανόφερτους εχθρούς της Δημοκρατίας  και της πίστεως των Ελλήνων,  που ήρθαν κρατώντας  Ελληνική σημαία να μας το παίξουν  “Έλληνες”.
 Θα δυσαρεστηθούν βέβαια γιατί δεν τους αρέσει ο έλεγχος και η κριτική.  Και για να τον κρατήσουν μακρυά,  επιτίθονται  από την πρώτη στιγμή που ήρθαν, με ύβρις και απειλές κατά οποιουδήποτε  “τολμήσει” να ελέγξει τα λόγια και τις πράξεις τους. 

"9η Πανελλήνια Σύνοδος των Φο.Δ.Σ.Α. "


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 26/6 ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α’) «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.6.2015, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983. Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 26η Μαΐου 2015 (άρθρο 6 παρ. 1 Ν. 4321/2015).

Συγκεκριμένα:

Στο Βασίλειο του Αργαίου - Παρουσίαση βιβλίου για την Καππαδοκία στη Θεσσαλονίκη


Η Ομάδα Μελέτης και Διάδοσης του Μικρασιατικού Πολιτισμού Ανατολής Ιχνη και οι Εκδόσεις Μπαλτά σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Καππαδοκικού ιστορικού μυθιστορήματος του Αρχάγγελου Γαβριήλ

Στο Βασίλειο του Αργαίου

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ : ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

Θέματα που αφορούν τη χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους, καθώς και την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, ρυθμίζονται από την Πυροσβεστική Διάταξη 9/2000 όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την 9Α/2005 (ΦΕΚ 1554, τεύχ. Β΄) και από τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (ΚΥΑ 125347/568/29-1-2004, ΦΕΚ 142/ Β΄/29-1-2004 όπως έχει τροποποιηθεί με την ΚΥΑ 140920/2005, ΦΕΚ 1710/Β΄/6-12-2005). Αρμόδιες για την εφαρμογή τους είναι οι κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

ΟΜΙΛΙΑ:«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ »

                                 «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
                                               ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ


                                                 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
                               (συνεργασία με το Κοινόν των Βοιωτών)   

Στη Ν. Κορέα η Κουντουρά για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού

Τη Σεούλ επισκέπτεται η αν. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  KOTFA (Κοrean World Travel Fair), αλλά και στο πλαίσιο του ανοίγματος νέων αγορών που προωθεί η αναπληρώτρια Υπουργός.

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Σεούλ η Έλενα Κουντουρά θα συναντηθεί με τον Υπουργό Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού  της Νότιας Κορέας κ.Kim Chong, τον Υπουργό Βετεράνων και Πατριωτών κ. Park Sungchon, την ηγεσία της Korean Air, με κορυφαίους tour operators.   Επίσης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε σημαντικά ΜΜΕ της Νοτίου Κορέας.

Δήμος Θηβαίων :Λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων υπενθυμίζει στους κατοίκους άλλα και επισκέπτες του Δήμου, τις δράσεις πρόληψης, που οφείλουν να υιοθετήσουν μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31η Οκτωβρίου, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιάς :

• Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
• Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Θανάση Καραπέτσα στη Θήβα

Στην αίθουσα του Σ.Φ.Ε. στη Θήβα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουνίου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα και εκπαιδευτικού κ. Θανάση Καραπέτσα με τίτλο “Ο Διχασμός του '18- Τα Λαμιακά και τα Θηβαϊκά”, τα οποία αποτελούν μέρος του Διχασμού που δοκίμασε αντοχές, χώρισε ανθρώπους και έσπειρε εχθρότητα στην κοινωνία μας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Αν. Υπουργό Πολιτισμού- Παιδείας & Θρησκευμάτων για δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα

Ένα πάγιο αίτημα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, που αφορά τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βοιωτίας στη Θήβα υπέβαλλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με έγγραφό του στον Αν. Υπουργό Πολιτισμού- Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κουράκη Αναστάσιο, σε συνέχεια της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων.

Ο κ. Δήμαρχος στο έγγραφό του αναφέρει αναλυτικά τους λόγους που επιβάλλουν την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός τέτοιου κέντρου στη Θήβα, που θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλης της Βοιωτίας, καθώς και τις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές που προτίθεται να παραχωρήσει και να διαθέσει ο Δήμος Θηβαίων για τον σκοπό αυτό.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Τα θαλάσσια Θέματα της Ελληνικής ΑΟΖ".

Αμφιθέατρο "Παναγής Παναγιωτόπουλος" Κτήριο Εδρών. 
Θεσσαλονίκη. Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3R στον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 04.09 τα ξημερώματα της Τρίτης, στον θαλάσσιο χώρο του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, 78 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας. 

Ιταλικά υποβρύχια στην υπηρεσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Α΄ΜΕΡΟΣ


Του Αριστομένη Μπιλάλη
Ερευνητή Ναυτικής Ιστορίας

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική
Επιθεώρηση», τεύχος 589, σελ. 74,
ΙΟΥΝ – ΑΥΓ 2014. Αναδημοσίευση στο
Περί Αλός με την έγκριση της « ΝΕ» και
του συγγραφέως Αριστομένη Μπιλάλη.





Το Υ/Β «PERLA» κατά την άφιξή του στο Μπορντό.
ΦΩΤΟ: Ναυτική Επιθεώρηση

Το μοναδικό ιταλικής προέλευσης υποβρύχιο που υπηρέτησε στις τάξεις του ελληνικού ΠΝ ήταν το «ΜΑΤΡΩΖΟΣ». Ωστόσο και το ιταλικό υποβρύχιο «BALILLA» περιήλθε έστω και πρόσκαιρα στο ναυτικό μας, έχοντας ήδη υποβιβαστεί σε ένα βοηθητικό ρόλο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΠΟΔΑΘ - ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), διοργάνωσε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, το πρωί, από τις 10.00 μέχρι τις 13.00.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

BINTEO - Ο δρόμος του Επαμεινώνδα 2015 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι 2 πρώτοι που τερμάτισαν στην πλατεία της Θήβας.
Ο δρόμος του Επαμεινώνδα 2015 πραγματοποιήθηκε σήμερα 7/6 στη Θήβα με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.
Πάνω από 130 Αθλητές από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στον ιστορικό αγώνα, με σημείο εκκίνησης το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων και ακολουθώντας την διαδρομή  Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτούφι - Τάχι τερμάτισαν  στην κεντρική πλατεία της Θήβας όπου έγιναν και οι απονομές.
Δείτε φωτογραφίες από το esterea   καθώς και το βίντεο που ακολουθεί

ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗ ΣΤΥΦΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΝ...

Γιατί αυτό το μένος κατά του εαυτού μας; Πρόκειται για ένα "διαστροφικό μένος", που ναι μεν υπαγορεύεται από τις επιταγές των αναγκών μας και των ανομολόγητων φόβων μας, αλλά δεν μπορούμε σε καμία "φάση" του να το τιθασεύσουμε, με αποτέλεσμα να παραμένει "κυρίαρχο" και εκφυλιστικό κοινωνικά ελάττωμά μας, γιατί ακρωτηριάζει τη βούλησή μας...

Και ενώ είμαστε ευεπίδεκτοι στην πολιτική αυθαιρεσία, κατά των ήχο των προσδοκιών μας, ταυτόχρονα αναπτύσσουμε προοδευτικά "μένος" κατά του εαυτού μας. Κι αυτό, γιατί διαπιστώνουμε να ακροβατεί καθημερινά μεταξύ πραγματικότητας και ονειροβασίας. Και την μεν πραγματικότητα συγκροτούν οι επαναλαμβανόμενες ολέθριες πολιτικές, την δε ονειροβασία ο ακατάσχετος πολιτικός βερμπαλισμός.

ΗΓΕΜΩΝ

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

Ο Νικκολό Μακιαβέλλι το 1500 μ.χ. έγραψε τον «Ηγεμώνα». 
Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ το 1600 μ.χ. έγραψε τον «Έμπορο της Βενετίας».
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 1900 μ.χ. έγραψε το βιβλίο οι «ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ».
Σήμερα το πνεύμα του «Ηγεμώνα»,του «Έμπορου της Βενετίας», και των «Εμπόρων των Εθνών»,εκφράζεται από την ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Ανάλυση 

ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΘΕΑΜΑ !!! ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-15 ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ

Κλείσιμο Χορευτικής Περιόδου 2014-2015


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου, η καθιερωμένη γιορτή  του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας για το κλείσιμο της χορευτικής περιόδου 2014-2015. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα παιδιά όλων των χορευτικών τμημάτων, (ηλικίας από 3 έως 18 ετών), τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς που διδάχθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Την εκδήλωση έκλεισε το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου.

Απάντηση Στρατούλη σε Μπασιάκο για υποστελέχωση ΙΚΑ Βοιωτίας

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη στελέχωση των Τοπικών Υποκ/των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ   Λειβαδιάς και Θηβών.
ΣΧΕΤ:
  1. Η υπ΄  αριθμ. πρωτ.526/05-03-2015  ΕΡΩΤΗΣΗ.
  2. Το υπ΄  αριθμ. πρωτ.11590/9-4-2015 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας.
       
Σε απάντηση του υπ’ αριθμ. (1) σχετικού, που κατατέθηκε στη Βουλή από το  Βουλευτή  κ. Ε. Μπασιάκο, σας πληροφορούμε τα εξής:  

Δήμος Θηβαίων: Ανακοίνωση για επιχειρήσεις που λειτουργούν παιδότοπους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων καλεί όσες επιχειρήσεις λειτουργούν παιδότοπους ως κύρια ή πρόσθετη δραστηριότητα να προσέλθουν άμεσα να καταθέσουν σχετικό φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να αδειοδοτηθούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2262350667

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η περίοδος ενημέρωσης και προετοιμασίας για την ίδρυση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσει άμεσα όσες επιχειρήσεις και φορείς έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, για συμμετοχή ως ιδρυτικά μέλη, να προσυπογράψουν το καταστατικό του νέου φορέα (Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία)
Επίσης καλεί και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και φορείς που δεν πρόλαβαν να εκδηλώσουν μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον τους και επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ιδρυτικά μέλη στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη να υπογράψουν το καταστατικό.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

8 έργα προϋπολογισμού άνω του 1.000.000 ευρώ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υπογράφηκαν το τελευταίο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη 8 συμβάσεις που υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ (1.054.893,71 ευρώ), για την εκτέλεση σημαντικών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, εξασφαλίζουν καλύτερη πρόσβαση σε απομακρυσμένα σημεία της Περιφέρειας, βελτιώνουν επαρχιακά οδικά δίκτυα και συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σε αυτή τη δύσκολη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εποχή, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την κατασκευή όσο το δυνατόν περισσότερων έργων υποδομής.
Οι συμβάσεις αφορούν τα εξής έργα:
1.   ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΟΥ (Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 44.000 €

"Ο Πύργος στην Αυλή του Μουσείου Θηβών, και η Μόνιμη Έκθεση που ετοιμάζεται"


Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Αδελφοποίηση Σχολείων που στεγάζονται σε Ιστορικά Κτίρια


Ζωντανός ο κόσμος του μικρού πρίγκιπα

Η τρυφερή και γλυκόπικρη ιστορία του «Μικρού πρίγκιπα» συγκινεί και σήμερα.


ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΕΝΤ ΕΞΙΠΕΡΙ
Ο μικρός πρίγκιπας
εκδ. Μεταίχμιο μτφρ. Αλκη Ζέη
εικ. Αλέξης Κυριτσόπουλος

Πάνω από 70 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, ο «Μικρός πρίγκιπας» εξακολουθεί να πουλά περίπου δύο εκατομμύρια αντίτυπα ετησίως σε όλο τον κόσμο. Η τρυφερή και γλυκόπικρη ιστορία του μοναχικού ήρωα, που εγκαταλείπει τον πλανήτη του αποφασισμένος να εξερευνήσει το σύμπαν, αλλά υποφέρει από νοσταλγία για τα μικροσκοπικά ηφαίστεια, τα παράσιτα-μπαομπάμπ και το μυστηριώδες, ματαιόδοξο τριαντάφυλλό του, παραμένει ένα από τα πλέον ευπώλητα βιβλία όλων των εποχών.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο